Tereny Valfden > Dział Wypraw

Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III

<< < (16/29) > >>

Canis:
-  Piwo za dwie grzywny, mocne piwo 3 grzywny. Nie radzę do niego iść. było wielu śmiałków, których potem wynoszono martwych, którzy bez zaproszenia tam wchodzili. Tam za drzwiami. - Powiedział iw skazał drzwi za sceną prowadzące gdzieś... były zamknięte.

Adaś:
-To dajcie mi tego mocnego, tylko żeby to żadne szczyny nie były!-Powiedziałem rzucając na stół pięć grzywien. Oczywiście celowo rzuciłem więcej, licząc na uzyskanie choć odrobiny sympatii ze strony barmana. Po czym zadałem kolejne pytanie lekko nachylając się w jego kierunku.
-To może macie jakiś pomysł jak się tam dostać, oczywiście będąc zaproszonym?

2020-5=2015 G

Canis:
Podał ci bardzo mocne piwo z wkładką z bimbru.
- Albo mieć dobre znajomości - niekoniecznie na Klifie, jakiś kanclerz, baron, krabia czy cuś, o takie bogatsze i wpływowe sfery, albo zaleźć komuś ważnemu za skórę.

Adaś:
-Kiedyś znałem niejakiego Navarre, ale ponoć gdzieś się dziad zaszył.-Pociągnąłem solidny łyk z podanego kufla, po czym spytałem tonem, jakby to co mówię było codziennością.-Ale może wystarczy że dowódca służb specjalnych, niejaki Tacticus oferuje za moją głowę 20 000 grzywien?

Canis:
-  Gdyby oferował, to byśmy pewnie o tym wiedzieli... Raczej to nie ten trop kolego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej