Tereny Valfden > Dział Wypraw

Liga cieni - cmentarz

<< < (14/30) > >>

Canis:
- Bo to jest wioska jak każda inna, może poza paroma ludźmi. Jest taki problem, ze poprzednie cywilizacje jakie bytowały an tych terenach pozostawiły swój dobytek. tutaj jest to bardzo płytko pod ziemią, poza tym mnóstwo lat i niesprzyjające warunki zniszczyły te tunele i się wszystko zawala tutaj. główną przyczyną takiego stanu rzeczy, jest własnie Traumata Malahar. zniszczył całe struktury tuneli w pobliżu.

Samir:
- Paru takich ludzi miałem okazję spotkać - mruknął mauren, wspominając rozmowę w karczmarzem i paru innych stałych bywalców tego niewątpliwie uroczego przybytku - Ale wracając do Traumaty... Georg mi trochę o nim opowiedział, ale co on właściwie tutaj robi?

Canis:
- Ogólnie to już nic tutaj nie robi, bo go tu nie ma. Został uwolniony. Był więziony w tych tunelach nie wiadomo jak długo... być może nawet setki lat...

Samir:
- W takim razie przydałoby się obejrzeć miejsce, gdzie był więziony, może się czegoś dowiem. No i w końcu o to mnie Georg prosił. Daleko jeszcze będziemy iść? - mauren nie tyle się niecierpliwił, co raczej był po prostu ciekaw.

Canis:
- Nie... niedaleko, jesteśmy prawie na miejscu... - Powiedział myśliwy wchodząc na teren cmentarza.

Mniej więcej taki obraz uraczył cię na miejscu. wokół tejże scenerii mnóstwo było dziur i ciężko było nie wpaść. dziury układały się w swoiste ścieżki labiryntu, za cmentarzem zobaczyłeś większą wyrwę, a niżeli dziury w tunelach. Niemniej jednak przyglądając się scenerii usłyszałeś chrupot kości za sobą. odwracając się zauważyłeś, że 2 szkielety pędzą wprost na ciebie i myśliwego.

2x Szkielet

są w odległości 15 metrów od ciebie. pamiętaj, ze lawirujesz między sporymi dziurami w ziemi...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej