Autor Wątek: Raz kozie mgle  (Przeczytany 40327 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

Odp: Raz kozie mgle
« Odpowiedź #120 dnia: 03 Czerwiec 2014, 16:53:00 »
- Moja historia jest dość smutna, zabici rodzice, zemsta i takie tam. Czy słyszałeś o bitwie Pod Triangalrium?

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 03 Czerwiec 2014, 16:55:20 »
Ja natomiast szedłem w towarzystwie magów i Paktu. To środowisko od dłuższego czasu najbardziej mi pasowało. Pogwizdując wesoło rozglądałem się za jakąś rozrywką w między czasie. Dojrzałem dwójkę mężczyzn okupującą paladynkę Bractwa ÂŚwitu. Przypełznęli do niej jak robaki do padliny. Samce alfa, co? Prostym ruchem ręki wytworzyłem niewielką ilość wody i prysnąłem nią lekko na ich karki. W końcu to tak się tresuje niesforne psiaki.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 03 Czerwiec 2014, 16:55:20 »

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 03 Czerwiec 2014, 17:00:37 »
- Może byłoby i lepiej, gdyby mnie coś porwało. I ja miałbym spokój i wy wszyscy. Poza tym nie mam zamiaru nawiązywać nowych znajomości czy choćby ujawniać się w mieście. Potrzebuję czasu - odparł. - Ponadto zainwestowałem w nowy miecz. Szara ruda - dodał, wydobywając ostrze z pochwy.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 03 Czerwiec 2014, 17:14:49 »
Themo zamykał pochód. Szedł na końcu rozglądając się. Bardziej niż na towarzyszach skupiał się na drodze. Mimo iż było ich tylu, starał się zachować czujność.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 03 Czerwiec 2014, 17:18:31 »
-Nie do końca, choć uroda jest jedną z broni kobiet. Ale w paru przypadkach nie jedyną. Tak i było przy tej okazji. Nie muszę się chyba dalej rozwijać, prawda?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 03 Czerwiec 2014, 17:21:48 »
- Prawda. I puścił oczko w stronę dziewczyny.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 03 Czerwiec 2014, 17:42:11 »
- Przeżywasz jak dziewka pierwszy okres - po czym głośno zagwizdał. Sam kiedyś był wojakiem, zanim wstąpił do Zakonu Magii. Ba! Biegał w płytowej zbroi, dowodził i zabijał umarlaki nie biorąc w zamian pieniędzy. Jednak za jego czasu, najlepszymi były bronie z Mithrilu. Najwyraźniej technologia się zmienia. I to chyba na lepsze.
- To ja już wiem czemu czułeś się bezpiecznie na końcu. W sumie bez magii z takim cackiem też bym się czuł. Skąd go wytrzasnąłeś?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 03 Czerwiec 2014, 17:49:00 »
- Panno, Anette mówiłaś wcześniej, że są różne organizacje i wskazałaś na bandę rycerzyków i magów. Jest jeszcze jakaś inna ścieżka?.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 03 Czerwiec 2014, 17:51:51 »
- Nie, nie słyszałem - rzekł Funeris do Gorna. Już wspomnienie jakże tragicznej śmierci jego nieodżałowanych rodziców, rodowa zemsta, święte i uzasadnione mordowanie (nie)winnych istot w imię wyższej sprawy, skrwawiony miecz, nieruszone sumienie, zasrane gacie i ufajdolona koszula sprawiły, że Poecie nie chciało się słuchać dalszego ciągu tej opowieści. Na szczęście Gorn przeszedł nad tym do porządku dziennego, nie rozpamiętywał i szybko zmienił temat. Och, istnieje jeszcze jakaś sprawiedliwość na tym łez padole, zaiste.
- Jak mniemam, chciałbyś mi ją opowiedzieć? - Gdy rycerz idący obok niego na chwilę odwrócił wzrok, Funeris zerknął błagalnie na kroczącego obok Aragorna, który nie zdążył się jeszcze odezwać, wydawał się nieco nieobecny. Wyraz twarzy Marszałka wydawał się mówić coś, co w pewnym kraju w pewnym świecie jest określane jako Help me man!

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 03 Czerwiec 2014, 17:59:34 »
- Znalazłem ogłoszenie. Rzekomo wykuty został przez Gunsesa, a nawet jeśli to nie jest prawda, to niezłe cacko. Dobrze leży mi w dłoni - rzekł. Zakręcił klingą i schował broń z powrotem.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:07:35 »
- Nie nie chciałbym  <poirytowany>. Gorn po tych słowach odszedł od Całej grupy, trzymał się na dystans od reszty.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:07:48 »
//7 strona a uczestnicy nadal nie uzupełnieni. Wprowadza to w błąd osoby, które sprawdzają czy gracz będący na wyprawie nie próbuje się czegoś nauczyć lub bytuje również w mieście.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:09:00 »

// Niestety nie ma Aragorna, jak wróci to poprawi, albo mu przypomnimy.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:19:52 »
// Aragorn Tacticus, Nathaniel Elzar, Salazar, Gorn z Rivi, Mogul, Melkior Tacticus, Themo, Patricia de Drake (Nif), Devristus Morii, Anette (Blaze), Funeris Venatio, Thor Grom, Dragosani, Elrond, Malavon, Lucas Paladin (Morean), Darlenit. Już nawet ułatwię sprawę, raz to podliczyłem.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:24:53 »
//Uzupełniłem. Boshe... nie można wyjść do miasta  ;[

- Wiesz, po powrocie z Revar nie było okazji do zajęcia się sprawą Iorwetha i innych czarnych draconów. Musiałem ogarnąć interesy

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:31:09 »
- Interesy, no tak, draconem jesteś obrotnym, o swoje sprawy należy dbać. - Poeta uśmiechnął się i wyciągnął nieco miecz z pochwy.
- Melkior naprawił brzeszczot iście po mistrzowsku, ma fach w ręku. Neltharion, tak nazwałem tę czarną bestię.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:37:25 »
- Zacnie, ja zas param się alchemią. Tylko brak mi czasu na zgłębienie trzech ostatnich ksiąg. Co do interesów, staram się być obrotny... wychodzi to jednak różnie... Po opadnięciu mgły kupuje fregate.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:39:23 »
- Fregatę? Eksport, import, czy eksploracja?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:43:17 »
- W sumie Gunsesa dawno nie było nigdzie widać. Jeśli ktoś chciał zrobić sobie reklamę jego kosztem i skłamać, to nuż mu w plecy. A zmieniając temat. Jak tam z twoją magią? Władasz nią, nie władasz? Mieliśmy robić kolejną ekspedycję do twojego umysłu...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:50:52 »
- Ekspansja. Na zachodzie leży wyspa Doral. Doral to wyspa położna daleko na zachód od Valfden i Sanktuarium Raanaarów. Jest to miejsce idealne dla piratów, najemników i każdego kogo pociąga złoto i przygody. Znajduje się tam prawdziwa gildia piracka. Co ciekawe na Doral nie ma żadnej władzy. ÂŻadnych strażników ani armii. Dlatego też jest tam nieco niebezpiecznie. Nie ma tam niemalże żadnego przemysłu, a mimo to wyspa doskonale funkcjonuje dzięki swoistej symbiozie kupców i najemników. Tamtejsi awanturnicy, handlowcy i w końcu... nieliczni farmerzy i rybacy są przedstawicielami najróżniejszych ras. Wyspę w większości pokrywają lasy i łąki. W północno-zachodniej części znajdują się masywne góry zamieszkane przez różnorakie stworzenia oraz... klany barbarzyńców. Mgłę mamy od 9 lat. Więc panuje tam anarchia totalna, może głód i zarazy... Przybędę tam z pomocą, listami kaperskimi  i ofertami dla kupców. Piraci sami się wykończą a barbarzyńcy? Albo się poddadzą albo zginą.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 03 Czerwiec 2014, 18:50:52 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything