Autor Wątek: Jak konie w galopie  (Przeczytany 6832 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
  • Reputacja: 214
    • Karta postaci

Odp: Jak konie w galopie
« Odpowiedź #60 dnia: 01 Czerwiec 2014, 11:21:19 »
Kuhin poczuł zirytowanie. Chyba był dosyć mocno rozdrażniony walką z bandytami, że nie zlokalizował źródła dźwięku od razu. W takim razie do kotlinki! Człowiek ruszył w kierunku wejścia. Wchodził bardzo ostrożnie. Nie był wstanie określić, co dany dźwięk oznacza, więc bardzo uważał na wszelkie niebezpieczeństwa. Swoją drogą, jego żądza przygód już znacząco osłabła. Bardzo ciekawe, jak taka mała potyczka może odmienić poglądy człowieka.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 01 Czerwiec 2014, 14:28:51 »
Obozowisko było niewielkie. Na środku niedawno rozpalone ognisko, z boku jakieś sakwy i dwa worki. Poza tym nic specjalnego - trawa, urąbana brzózka, związany człowiek, porzucony bukłak, jakaś brudna szmata.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 01 Czerwiec 2014, 14:28:51 »

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 01 Czerwiec 2014, 14:35:00 »
Kuhin od razu gdy tylko zobaczył człowieka, podbiegł do niego i go rozwiązał. -Nic Ci nie jest? Jak się nazywasz? Ja jestem Kuhin Acker. Rekrut Bractwa ÂŚwitu. Nie bój się, przybyłem Ci pomóc.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 01 Czerwiec 2014, 14:41:02 »
- YyyyYyYYYYYYyyymmymhmnhyhyYYYhmhmyhyhyyyy... baną kurwę w żyć! - wsyczał, gdy tylko Kuhin zdjął wyjął mu z ust szmaty, które przeszkadzały mu w mówieniu. I przeklinaniu. Co ci ludzie wszyscy tak?
- John Paul, dzięki za ratunek. Skopali mnie, kurwie syny. Wszystko mnie boli, job twaju mać. Zabiłeś chujów, do kurwy nędzy kopanych?

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 01 Czerwiec 2014, 14:46:11 »
-Spokojnie. Na razie nic Ci nie grozi. Proszę nie klnij tyle. To nic nie da. Ilu było bandytów? Na razie zabiłem dwóch. - Kuhin usiadł koło Johna - Czy byłeś na wozie razem z tym kupcem, którego zaatakowali na polanie niedaleko stąd?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 01 Czerwiec 2014, 14:50:01 »
- Tak, podwiózł mnie. Nie znam go, chociaż kurewsko poczciwy staruszek. Znaczy, wybacz, miałem nie kląć. Trzech łącznie widziałem, dwójka mnie zabrała tutaj. Taszczyli po lesie jak worek kartofli. Jednemu wybiłem zęba chyba.

//Idę na grilla, będę później.

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 01 Czerwiec 2014, 21:47:54 »
- Czyli to są chyba wszyscy ubici. Czy mieli powód aby Ciebie zabrać ze sobą? - Rekrut wstał i wskazał na sakwy i worki. -Cóż... Sprawdźmy co jest w tych sakwach. Coś z tego jest może Twoje? Jeżeli tak to bierz. Resztę wartościowych rzeczy, o ile takie tam są zabierzemy z powrotem na polanę. Mój towarzysz będzie wiedział, co z nimi zrobić.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 01 Czerwiec 2014, 21:57:03 »
- Te dwa worki były z wozu staruszka, w środku jest tylko trochę zboża. Nie wiedzieli pewnie co tam znajdą, a nie mieli czasu zajrzeć do środka. Tępe dzidy. Jedna sakwa jest moja, ta z naszytym ptakiem na górze. O tak, dokładnie ta. Dzięki. Resztę przeszukaj, podzielimy się zyskiem, jeżeli Ci to nie przeszkadza.

//Znalazłeś łącznie 60 grzywien, nic więcej. Nie dodawaj do ekwipunku, dodam je w podsumowaniu wyprawy.

- Idziemy do tego twojego towarzysza?

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 01 Czerwiec 2014, 22:01:59 »
- Nic nas tutaj już nie trzyma. Chodź za mną. - Rekrut opuścił kotlinkę, kierując się w stronę polany. W drodze zagadał do Johna - Powiedz mi proszę... Co porabiasz w życiu?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 01 Czerwiec 2014, 22:10:13 »
- Różnie... Piję, dupczę, obrywam po ryju w różnych karczmach, takie tam. W skrócie - jestem synem sołtysa. Czasem robię za kuriera, jak teraz właśnie. Dostarczyłem wiadomość do Bractwa, ale koń mi okulał na kilkaset metrów przed bramą główną. Jak miałem kierować się do stajni zakonnej, to trafiłem na staruszka, z którym się zabrałem. Rycerze nie chcieli dać mi nowego konia, skoro poczciwy kupiec jechał w tę samą stronę. No i tak trafiłem... Prześwit już widać.

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 02 Czerwiec 2014, 16:23:41 »
Kuhin pokiwał głową. Więc dokąd zmierzasz? Być może będziemy mogli Ci towarzyszyć. - Rekrut uśmiechnął się do Johna.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 02 Czerwiec 2014, 16:31:32 »
- Do Mothership, do ojca. Wam pewnie w prawo na rozstajach, do Donak, mi w lewo.

Wyszli na polanę, gdzie znajdował się Nekker. Rycerz powitał rekruta szczerym uśmiechem, lecz od razu spoważniał, gdy dostrzegł drugiego mężczyznę.

- Coś ustaliłeś? Kim jest ten jegomość?

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 02 Czerwiec 2014, 16:44:16 »
Rekrut od razu przeszedł do rzeczy - Na wóz napadło trzech bandytów. Jednego znaleźliśmy ukatrupionego już tutaj. Dwóch pozostałych dopadłem około 1500 metrów stąd, przy strumieniu. Zabiłem ich. Następnie udałem się do kotlinki, którą mijałem wcześniej, a o której wspomniał jeden z tamtych panów. Mieli tam swój obóz. Znalazłem tam tego jegomościa. - Tutaj wskazał na Johna - Uwolniłem go i zaraz przybyliśmy tutaj. Był on na wozie razem z tym kupcem, którego pochowaliśmy. Możemy podróżować razem do rozdroży. Tam się rozstaniemy. Myślę, że nic się nie stanie jak weźmie sobie wóz po kupcu?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 02 Czerwiec 2014, 16:57:19 »
- Musisz wrócić do Bractwa, Kuhin. Przekaż dowódcy warty przy pierwszym posterunku, że w lesie widziano bandytów. Muszą przeczesać najbliższą okolicę, upewnić się co do bezpieczeństwa tych ziem. Możliwe, że to była tylko część jakiejś szajki, nie chcę ryzykować napotkania ich w drodze powrotnej, bądź na którejś z farm. Napiszę Ci polecenie do kwatermistrza o wypłatę nagrody za zasługi. Chwilowo uznamy nasze zadanie za zakończone. Weź konia z tego wozu, twój towarzysz pojedzie dalej ze mną.

Wyciągnął z którejś ze skrzyń mnóstwo niezapisanych kart. Wziął jedną i odłożył na bok. W pakunku obok znalazł trochę inkaustu i pióra. Widocznie dostawa do stadniny obejmowała także i tego typu produkty. Cóż, Bractwo musi dbać o swoich ludzi. Napisał kilka zdań i podpisał się zamaszyście.

- Masz, nie zgub po drodze. Ostrożnie z wierzchowcem, nie jest pierwszej młodości, a i na oklep dane Ci będzie jechać. Szkoda by było, gdybyś sobie coś poobijał... Masz coś dodania przez wyruszeniem w drogę?

//Co z grzywnami znalezionymi w sakwach? Dzielisz się z koleżką?

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 02 Czerwiec 2014, 17:02:10 »
Kuhin walczył ze sobą przez cały ten czas, jednak uczciwość wzięła w końcu nad nim górę - Właściwie to tak. W obozie znalazłem łącznie 60 grzywien. Co mam z nimi zrobić? Dzielimy się, czy idą na poczet Bractwa?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 02 Czerwiec 2014, 17:14:06 »
- Mnie nie pytaj, ty znalazłeś - powiedział spokojnie, bez zająknięcia nawet.

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 02 Czerwiec 2014, 17:23:35 »
- Nie ułatwiasz mi sytuacji. - Rzekł z wyrzutem Kuhin - - W takim razie wezmę je dla siebie, w końcu to ja walczyłem. Przyjmijmy, że jest to rekompensata za uszczerbek na moim zdrowiu psychicznym. Wszakże były to moje pierwsze ofiary... - Rekrut posmutniał nieco. Podszedł następnie do konia i przygotował go do wyruszenia w drogę. - Na mnie już czas. ÂŻegnam panów. Mam zadanie do wykonania. Kuhin nie czekał nawet na odpowiedź. Wsiadł na konia i odjechał.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 02 Czerwiec 2014, 17:26:39 »
Jechał, jechał, aż dojechał. Zatrzymano go na pierwszym posterunku straży.

Offline Kuhin Acker

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 02 Czerwiec 2014, 17:35:24 »
Droga minęła bardzo spokojnie. ÂŻadnych niespodzianek. Wkrótce rekrut dojechał do pierwszego posterunku.
-Witajcie. Jestem Kuhin Acker. Rekrut Bractwa ÂŚwitu. Przybywam tutaj z polecenia rycerza o imieniu Nekker. Wykonywaliśmy razem misję polegającą na udaniu się do Donak. Mieliśmy tam uporać się z jakimiś problemami. Jednak po drodze natknęliśmy się na bandytów.Pokonaliśmy ich, ale konieczne jest sprawdzenie całego szlaku. Moglibyście mi powiedzieć do kogo mam się z tym zwrócić?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 02 Czerwiec 2014, 17:51:43 »
- Masz coś na potwierdzenie swoich słów, bracie?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 02 Czerwiec 2014, 17:51:43 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything