Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 30159 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #120 dnia: 23 Maj 2014, 20:27:38 »
Jak, oni nic nie wiedzą. Pomyślał krasnolud w końcu widział króla w walce, który potrafi posługiwać się magią śmierci, a nie życia jak my, ale niech oni nadal wierzą, że przez króla przemawia Zartat, oraz jest jego oddanym sługą normalnie szok. Kharim nie miał im tego w sumie za złe niech wierzą w, co chcą. Ja tam będę wierzył w to, co do tej pory widziałem, a było tego sporo.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 23 Maj 2014, 20:28:34 »
I dłużyła. Gdy stawali na nocne postoje Aragorn i Yarpen odchodzili nieco dalej i żarliwie dyskutowali w nieznanym wam języku, podobnym do Wspólnej Mowy bo kilka słów można było zrozumieć. Ostatniej nocy przed dotarciem do stolicy nieco podpici rozmawiali w wspólnej mowie. Dało się ich podsłuchać, a i oni sami się nie kryli rozmawiając przy swoim ognisku.
- A więc depozyt w Ekkerund jest zabezpieczeniem?
- Ta, skromnym ale jest. Kiedy zniknie mgła zacznę realizować plan i w odpowiednim momencie zrzeknę się tytułów itd. Vivat Carco Torronor... Ilu mamy ludzi. Znaczy ilu ty masz.
- 60. Aggromor dał mi stary górski fort, nada się na razie. A tobie jak idzie?
- Badam archiwa, czytam notatki i opisy starożytnych technologii. Ale mam już kilka pomysłów i rozwiązań...

//Jest 21:00, rozbiliśmy obóz na polance 25km od stolicy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 23 Maj 2014, 20:28:34 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 23 Maj 2014, 20:36:50 »
Krasnolud przywiązał konia do pobliskiego drzewa obozu i niechcący podsłuchał rozmowę, ale że oni się nie kryli ze swoimi wiadomościami, to jednak Kharim i tak milczał, bo miał własne problemy i to mu wystarczało. Nikt jeszcze nie wydał polecenia, co do warty nocnej, więc postanowił zapytać. - Będziemy pełnić wartę w nocy, czy każdy pilnuje swojego tyłka sam?.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 23 Maj 2014, 20:38:34 »
Gorn usiadł se na trawie obok swego konia, który spokojnie spożywał trawę i rozmyślał.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 23 Maj 2014, 20:38:58 »
Konie zostały rozkulbaczone, wyczyszczone i przywiązane gdzieś z boku, do jakiegoś drzewa. Konowiązu tutaj raczej nie uświadczysz, więc w warunkach polowych jest to środek konieczny i wystarczający. Wierzchowce stały w takim miejscu, że mogły ostrzec podróżników swym rżeniem, gdyby nadciągał ktoś tą porą od strony gościńca.
- Obstawię wartę na zachodniej stronie polany, gdzie ten niewielki wzgórek - rzucił w eter, mając nadzieję, że ktoś to zauważy. Albo usłyszy. Albo coś.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 23 Maj 2014, 20:46:49 »
- Wartę będą trzymać ludzie Yarpena, wy odpocznijcie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 23 Maj 2014, 20:47:23 »
- W takim razie ja będę pilnować nas koło drogi. Zobaczę, czy ktoś spróbuje się do nas prześlizgnąć i zaatakować nasz prowizoryczny obóz. Nawet jeżeli będzie to samotny podróżnik to ewentualnie wskaże mu drogę, czy coś. Jak powiedział tak zrobił. Jednak, kiedy Aragorn krzyknął rycerz się zatrzymał i wrócił na miejsce paleniska, co by się jeszcze dogrzać.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 23 Maj 2014, 20:49:27 »
- Mogę zostać z nimi. Po całodniowej podróży przyda mi się trochę rozprostować kości, mogę zrobić mały obchód co jakiś czas. I tak bym szybko nie zasnął, a wyspać się zdążę. Do świtu jeszcze długo.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 23 Maj 2014, 20:51:23 »
- Więc ja zajmę się aby nikt nie miał nas na celowniku. A po tych słowach Gorn wstał i rozglądał się wszędzie,  mając baczenie na nawet najmniejsze detale.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 23 Maj 2014, 20:53:32 »
- A, ja tutaj posiedzę. Jakby się coś wydarzyło dajcie znać, no nie wiem, poprzez krzyk, czy coś podobnego.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 23 Maj 2014, 20:57:30 »
- Czujecie? Wali mokrym psem. Wyczulony nos dracona wywąchał zapach, dawno go nie czuł... Dodatkowo wypatrzył między drzewami orków. - Idą tu Bobry, orkowie dokładnie. 9 i 12 wargów. - rozglądał się dyskretnie - Próbują nas otoczyć. Przygotujcie się powoli i dyskretnie.

//Polana ma 30m średnicy, my jesteśmy w centrum.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 23 Maj 2014, 21:02:25 »
Gorn cicho klęknął na kolano, cicho wyciągnął miecz i czekał.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 23 Maj 2014, 21:02:38 »
- W końcu coś się dzieję. Wyszeptał krasnolud i dobył młota i czekał, tylko na okazję aby zabić kilku, może więcej osobników.

// Godzina?, która jest godzina.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 23 Maj 2014, 21:06:11 »
//22:00

Z lasu dobiegło wycie. Przeraźliwie potworne, i wtedy wybiegło z lasu 12 bestii.

12x Warg

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 23 Maj 2014, 21:06:43 »
Czarny na miejscu? Tak, tuż przy pasie. Tam, gdzie być powinien. Dobrze mieć taką świadomość.
Funeris dobył go powoli i usiadł na ściętym pniu, stawiając obok siebie tarczę. Udawał, że wyciera go o spodnie, próbując zedrzeć z niego jakąś niewidzialną plamkę, która nagle się tam znalazła. Znajdował się mniej więcej w środku obozu, przy ognisku. Widział cienie, które przemykały między drzewami.
« Ostatnia zmiana: 23 Maj 2014, 21:09:05 wysłana przez Funeris Venatio »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 23 Maj 2014, 21:10:16 »
Krasnolud wciąż czekał, aż bestię się zbliżą miał naprawdę ochotę na rzeź i to nie byłaby, rzeź niewiniątek bynajmniej wargi na takie nie wyglądały. Każdy mógłby się zgodzić z jego opinią.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 23 Maj 2014, 21:12:35 »
Gorn siędział najdalej, mimo tego był gotowy, i czekał na podejście wrogów.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 23 Maj 2014, 21:20:44 »
Aragorn wybiegł wargom na przeciw, 16 metrów od swojej kompanii. Czekał, kumulował i gdy bestie były w zasięgu uwolnił niszczycielską moc zaklęcia poprzez jednoczesne klaśnięcie nad głową i wykrzyczenie inkantacji: Iaesh qiash xugro agrosh! Fala czarnej energii rozerwała większość pędzących wargów.

5x warg

//Sa 16 metrów od was

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 23 Maj 2014, 21:24:30 »
Szeklan wyszedł zza drzewa z wyciągnientym toporkiem i zaszedł od tyłu warga. Jednak ten w pore skapnął się i ruszył w moją strone. W pore zrobiłem unik po czym powaliłem go uderzając toporkiem w kręgosłup łamiąc go z hukiem

4 żywe

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 23 Maj 2014, 21:29:29 »
Krasnolud trzymając w łapach młot, który został pobłogosławiony powiedział. - Illumina!. Broń zaczęła świecić jasnym światłem niczym sam księżyc następnie przemieścił się w stronę wargów tak, że stał bokiem do nich. Spoglądając na nie, a one na niego. Krasnolud poczuł jak wypełnia go łaska zartata i rozpoczął kręcić się dookoła własnej osi. Młot nabrał wielkiego rozpędu, co dodatkowo zwiększyło jego obrażenia. Kharim robiąc tornado pożogi z szybkością wiatru ruszył w stronę przeciwników. Jednego warga trafił w łeb zabijając i odrzucając go na spory kawałek. Następnego trafił w tułów łamiąc mu żebra i śmiertelnie niszcząc organy wewnętrzne. Ostatniego z nich znów trafił w łeb niszcząc czaszkę i odrzucając go na pobliskie drzewo. ÂŚwięty zdążył zabić, tylko trzy sztuki, bo jeden zdążył uciec.

1x warg
« Ostatnia zmiana: 23 Maj 2014, 21:36:10 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 23 Maj 2014, 21:29:29 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18