Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 30223 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Maj 2014, 12:59:09 »
- Tak też myślałem, że będziemy przechodzić, przez bańkę. Już sam nie wiem, który to z kolei raz tam będę, ale było tego trochę. Ciekaw jestem ile nowych paskudnych stworów się tam szlaja?.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 23 Maj 2014, 13:20:50 »
-Na pewno sporo Kharimie. Kolonia sama w sobie przyprawia mnie o dreszcze

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 23 Maj 2014, 13:20:50 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 23 Maj 2014, 13:26:14 »
Zasiedli za długim, nieco zbyt wąskim stołem. Nieco zbyt wąskim jak dla wysokiego, postawnego mężczyzny. Karczma usytuowana była na szlaku, który głównie odwiedzają krasnoludy, więc nie ma się czemu specjalnie dziwić, że stół nieco węższy, bo ramiona klientów raczej krótsze. Ale na szczęście dzik, co by nie mówić o gospodarzach, czy klientach, był nad wyraz okazały. Funeris dopiero teraz zdał sobie sprawę, że mimo iż już jakiś czas przebywa w królestwie, to jeszcze ani razu nie tknął dziczyzny. Drób, który już dawno mu się przejadł, był szeroko serwowany w stolicy, gdzie najczęściej przebywał. W Bractwie ÂŚwitu karmili świetnie, ale to chyba nie był dzik. Przynajmniej nie tak, tak aromatycznie przyprawiony i soczyście polany piwem. Jęczmiennym, na miłość Zartata! Jęczmiennym! Ciemne mięso, ciemne piwo, nutka karmelowa, przyprawy, zioła... Ależ się człowiek może rozmarzyć!
- Jeżeli mogę, kufel tego zacnego, którym dzika polano - zwrócił się do dziewczyny, która latała między stolikami. - Porteris Imperialis, jak mawialiśmy w naszych stronach...

//Ja tam mam akurat nadzieję, że nie będzie taka zwykła siekanka...

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 23 Maj 2014, 13:32:26 »
Szeklan zaczął kroić dziczyznę po czym wziął wielki kawałek na swój talerz. Pieczeń pachniała wybornie. Szeklan spojrzał na całą kompanie. Wszyscy zajadali się dzikiem do syta. Karczma była niewielka jak na zajazd. Szeklan sięgnął do swojego plecaka po kilka monet i zawołał na dziewczyne za barem:

-Podaj najprzedniejszą wódke jaką macie

Po czym zająłem się swoim kawałkiem dzika

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 23 Maj 2014, 13:38:28 »
Krasnolud tak jak wszyscy zaczął zajadać się dzikiem, który w szybkim tępię się kurczył. Nie sądził jednak, że wszyscy będą aż tak głodni, więc dorwał się do uda dzika i gryzł kawałek, po kawałku oczywiście nie zapomniał o żuciu i połykaniu, żeby się nie udławić również popijał to wódeczką, ale ta nie była z byt mocna. Jednocześnie odpowiedział na zmartwienie jaszczura. - Dobrze wiedziałeś, że będziemy iść do koloni, a teraz masz obawy?. Dziwne to trochę, ale nie martw się jest z nami kilka dobrze wyszkolonych wojowników i magów.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 23 Maj 2014, 13:43:52 »
Szeklan przełknął dość duży kawałek dziczyzny i powiedział do krasnoluda:

-To dobrze że mamy wyśmienitych wojowników- powiedziałem do Kharima lejąc do kubka wódke stojącą na stole. -Nie mam pewności czy mój toporek sprawdzi sie w koloni- powiedziałem po czym napiłem sie z kubka wódki

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 23 Maj 2014, 13:49:24 »
- Przekonamy się. Odpowiedział do jaszczurki i nalał sobie Lucjanowego wina. Miał nadzieję, że ono będzie chociaż lepsze gatunkowo, nie żeli ta wóda. Pociągnął solidy łyk ze swojej szklanicy i stwierdził. - Twoje wino Lucjuszu smakuje lepiej, niż ta wódka. Dobre, ba nawet bardzo dobre wino tu mają, Krasnolud pochwalił lokal i zajadał i popijał dalej.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 23 Maj 2014, 13:50:41 »
Gorn jako jedyny nie wszedł do karczmy, ponieważ wiedział że większość uważa go za wroga, dlatego przywiązawszy konia do barierki, usiadł na trawię, co jakiś czas żuł trawę i obserwował konia, okolice i inne pierdoły. Po pewnym czasie wszedł do karczmy, bez słowa poszedł pod ścianę dość blisko stołu reszty kompani i przysłuchiwał się ich rozmowie, co jakiś czas zerkając na osoby będące w karczmie.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 23 Maj 2014, 14:03:45 »
- Devristusie... Funeris Venatio, jeżeli mogę - zagadnął do hrabiego, który zasiadał naprzeciwko. -Jak sprawy na Feros, w Opactwie? Słyszałem, że to twoje włości. Problemy z wilkami nasilają się, nie orientujesz się może?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 23 Maj 2014, 14:47:59 »
W trakcie gdy wszyscy jedli naprawdę wielkiego dzika i pili wszystko czym oberża stała do karczmy wszedł krasnolud wraz z 5 ludźmi. Wszyscy nosili liche żelazne kolczugi i niebieskie płaszcze z czarnym krukiem.
- Aragorn kurwo! Kope lat przyjacielu. Zagadał krasnolud przysuwając sobie zydel bliżej ławy.
- Yarpen. Vivat Carco Torronor.
- Nihil est victoria dulcis bracie. Dracon i krasnolud uścisnęli sobie prawice, jak starzy druhowie i weterani licznych wojen.
- Poznajcie Yarpena aep Thora, mojego druha i wieloletniego przyjaciela. On i jego skromny oddział zapewnią nam wsparcie. Oznajmił reszcie kompanii.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 23 Maj 2014, 14:55:03 »
Krasnolud oderwał się do jedzenia i picia, kiedy wszedł krasnolud z brygadą ludzi. Na znak przywitania się Aragorna z wyżej wymienionym. Kharim postanowił odświeżyć jego pamięć.- My się znamy Yarpen. Pamiętasz naszą wspólną wyprawę na bobry jakiś czas temu, co nie?.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 23 Maj 2014, 15:14:50 »
- Miło cię poznać panie Yarpen

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 23 Maj 2014, 15:34:06 »
Funeris przepił do niego naprawdę wyśmienitym porterem, jaki chyba tylko tutaj ważono. Następne krasnoludy, no cóż. Trzeba będzie później masować kark od ciągłego patrzenia w dół. Uśmiechnął się miło do nowych towarzyszy podróży, nie wstając zza ławy, żeby się przywitać. Stworzyłoby to tylko wielki ścisk, tłok i niepotrzebne zamieszanie.
- Yarpen Zigrin to jakiś twój powinowaty? Nawet żeście podobni - zagadnął, gdy imię zaczęło mu wędrować zwojami mózgu we wszystkie strony. Przypomniał sobie w mig krasnoluda, o którym coś tam gdzieś słyszał. Miał okazję go spotkać - krótko jednakowoż. Poeta miał jednak pamięć do twarzy, nawet tych krasnoludzkich.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 23 Maj 2014, 15:38:55 »
- Znam Yarpena Zigrina, wiesz coś co się z nim dzieję?.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 23 Maj 2014, 16:00:08 »
- Pamiętam niestety... Nie kurwa, nie znam żadnego Zirgina. Nawet nie wiem kto to jest. Wódka stygnie. Powiedział i popił z gwinta. - W każdem razie, czeka nas niezłą rozpierducha. Pamiętasz Aragornie gdzie ostatecznie pokonałeś Zgromadzenie?
- Tak, został tam piękny krater dzięki Devristusowi. No prawie, część zamku ocalała, podziemia też.
- Nom, Bobry tam się okopały...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 23 Maj 2014, 16:03:22 »
- Niby, czemu niestety?. Burknął Kharim i słuchał dalej opis miejsca, w którym stacjonowały boberki.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 23 Maj 2014, 16:09:43 »
- Jaki jest plan dotarcia do tego zamku-pół-zamku? Co będzie po drodze i jak wygląda samo miejsce docelowe?

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 23 Maj 2014, 16:41:28 »
Gorn nieco zawiedziony, z powodu tego że nadal nie wie co z jego kumplem. Przysłuchiwał się co odpowie Yarpen Funerisowi.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 23 Maj 2014, 17:17:04 »
- Sie zobaczy, ale raczej szturmem brać będziem.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 23 Maj 2014, 17:32:11 »
- Wszystko i tak okaże się na miejscu. W chuj rzeczy może się spierdolić, nim doczłapiemy tam swoje kurewskie dupy - powiedział, używając krasnoludzkiego żargonu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 23 Maj 2014, 17:32:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything