Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Fable

<< < (2/6) > >>

DeadFish:
Fable to bardzo dobra gra, chociaż brak swobody działania jest tragiczny, no i gra jest zdecydowanie za krótka. Na szczęście, gra wszystko ładnie nadrabia klimatem, grafiką oraz dźwiękiem. W grze podoba mi sie to, że można być dobrym oraz złym. Fabuła jest zaskakująca, po pokonaniu Rzeźnika po raz pierwszy, myślałem że to już koniec, a tu muka, jeszcze pare dobrych godzin gry. Ogólnie Fable polecam, warto zagrać :)

Tomasi:
Fable jest b. dobrą grą. Graficznie też mi się podoba. Coprawda gra nie jest zbyt długa (przynajmniej dla mnie), ale miło się przy niej spędza czas. Plusem jest na pewno starzenie się, branie śłubów itp. Różnorodność czarów i ich poziomy wręcz karzą nam ich używać :) Możliwość bycia po "jasnej" lub po "ciemnej stronie mocy" sprawia, że grę trzeba przejść conajmniej 2 razy ;)

Isentor:
Zacznijmy może od fabuły co prawda nie jest zaskakująca oni też nie jest to pierwszy tego typu pomysł...po staremu szukamy pomsty na mordercy naszej rodziny. Oczywiście zgrabnie wpleciono w to inne wątki, które ją nieco urozmaicają.

Gra magiem jest przyjemna z powodu różnorodności i efektywności czarów, wyglądają tak pięknie, że aż się proszą by ich użyć. Fable to jedna z niewielu gier w które ludziom głownie podążającym ścieżką magii podoba się ścieżka walki. Nic tak nie fascynowało jak wymiatanie potężnym orężem...ahhh coś pięknego to trzeba przeżyć a dokładniej mówiąc - zagrać.

Co do wyboru strony, którą podążamy jest w tym coś fajnego. Nic tak nie daje frajdy jak wykonywanie zadań na wzór swojego charakteru. Szkoda tylko że twórcy nie pomyśleli o jakimś alternatywnym rozwiązaniu podczas dialogów...z tego powody gra staje się krótka gdyż mamy tylko dwie możliwości wyboru.

Jeśli chodzi o samą grę to musiałem ją przejść na wszelkie możliwe sposoby tzn. dobry/zły mag & dobry/zły wojownik.

Zawsze było mi szkoda postaci gdy przechodziłem grę...do czasu...mianowicie od kilku miesięcy w serwisie gram.pl znajduje się patch, który to pozwala nam kontynuować grę po zabiciu Jacka Rzeźnika [Smoka].

Ard:
Fable jest bardzo ciekawą grą jednak bardzo przereklamowną. Cena 99 zł w wersji premierowej jest zawyżona przynajmniej o 40 zł (całe szczęście że kupiłem w promocji za 50 zł). Gra jest kótka; ukończyłem ją w 18 godzin (wszystkie misje + zwyczajowe zwiedzanie). Dodatkowo posiada wytyczone ścieżki co mnie lekko zdziwiło (to nie h'n's typu Dungeon Siege II). Gra posiada również plusy. Najważniejszym z nich jest grywalność. Gra naprawdę wciąga. Plusuje również możliwość dokonywania moralnych wybrów. Wymagania sptrzętowe gry są również dobrze wyważone (przy rozdzielczości 1024 x 768 i maks deatalch oraz róznych rzeczach na sprzęcie Celeron 1.7, 256 SDRAM, Radeon 9550 128 Ram nie było rzadnej ścinki).

Myślę, że każdy fan cRPG pownien zakosztować tej pozycji.

DeadFish:
18 godzin? człowieku, niezły jesteś...ja to przeszedłem w 8 godzin, co prawda zostało mi kilka małych questów, ale to by wyszło 10 h max...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej