Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Fable
Ard:
18 godzin, ale przed Areną miałem już reputacje na maksymalnym poziomie. Poza tym bardo dużo łowiłem ryb, ponieważ ciekawiło mnie za każdym razem co za sztuke wyciągne. Największa trafiła mi się 200 kilogramów czy jakiejś tam jednostki wagi. ;]
Trivet:
To może ja tu małą recenzje strzele.
Musze powiedzieć, że początkowo nie spodziewałem się po tej grze cudów. Wiedziałem, iż świat gry zbudowany jest na podobnej zasadzie jak ten w Sudeki. Nie napawało mnie to optymizmem. Co prawda przy Sudeki bawiłem się dobrze, ale rozgrywka po dłuższym czasie stawała się nużąca i frustrująca. Wynikało to z ograniczonego świata gry...
Do Fable, więc podchodziłem z duża dawką rezerwy. Od razu zauważyłem jej konsolowe korzenie, ale niestrudzenie przystąpiłem do ambitniejszej rozgrywki. Fable owszem ma ograniczony świat, ale ilość możliwości jakie postawione są przed graczem i nowatorskie podejście do tematu RPG zachwyca. W tej grze nie staje się bohaterem - w tej grze bohaterem się JEST. Od samego początku ludzie zwracają się do nas per "Hero" co jest bardzo przyjemne, ale żeby zasłużyć sobie na większy szacunek trzeba się wiele napracować. Podoba mi się również humorystyczny sposób w jaki Molyneux i spółka podeszli do tej gry. Można kopać kurczaki, pierdzieć, bekać, zarywać do miejscowych piękności...po prostu miodek pod względem możliwości dawanej graczowi. Jeśli chodzi o muzyke mam wrażenie, że jest zbyt melancholijna...byćmoże uwarunkowane było to złą naturą mojej postaci(tak, tak...można również wybierać pomiędzy złem, a dobrem). Grafika wspaniale oddaje ten bajeczny świat Albionu, a wcale nie wymaga jakiegoś kosmicznego sprzętu. Na koniec zostawiłem pewien fakt, który sprawia, że Fable niestety szybko się kończy. Mimo tego iż grając starałem się odkryć wszytskie bonusowe rzeczy, ukryte miejsca itd. to razem z głównym wątkiem gry wszystko zajeło mi tylko 18h grania. Zdecydowanie za mało jak na współczesne RPG.
Tak, więc podsumowując IMHO uważam, iż Fable zasługuje na porządną ocenke 8/10 . Szczerze polecam tym wszystkim, którzy znużeni są już standarowymi RPG.
Daedagor:
Ta gra jest dobra jednak jest za mały świat.Oczywiście fajne jest to że się na początku jest małym chłopcem i się rozwijaż.Możesz grać dobrem albo złem , możesz nawet sie zakochac i dawać prezenty dla kobiet.Ja jednak wole dobro no ale co kto lubi prawda?
Podsumowanie:
Fable Niezapomniane Opowieści to jedna z dobrych gier RPG ostatnich 2 albo 3 lat
Polecam.
Dark Prince:
Gierka jest wg. mnie średnia. ÂŚwiat jest aż nadto bajkowy, to naprawdę psuje atmosferę. Broni jest sporo, ale tego o przeciwnikach powiedzieć nie można. Fabułka jest oklepana do bólu. Od zera do bohatera. Nawiązuje troche do wiedźmina, jest organizacja, która zajmuje się ochroną zwykłych ludzi (to samo co wiedźmini) tylko że wiedźmini byli mutantami a bohaterowie są zwykłymi ludźmi. Jak bym miał ocenić grę to 7+/10.
Crisis:
Grę tą mam już od jakiegoś czasu i cały czas w nią gram odkrywając różne rzeczy, poznaję świat i odwiedzam różne dziwne miejsca oraz zdobywam doświadczenie... Mogę teraz dokładnie ocenić tą grę i wymienić jej zalety i wady (są to plusy i minusy stwierdzone TYLKO przez moje granie):
PLUSY:
- gra dość rozbudowana
- świat
- fabuła
- dość duży wybór broni
- system walki
- klimat (jest wielki)
- możliwość kierowania postacią przez prawie jej całe życie... od dzieciństwa do starości...
- możność wyboru bycia złym lub dobrym
- niezbyt wysokie wymagania
- grafika (zależy od gustu)
- zmienia się wygląd postaci wraz ze zmianą umiejętności i statystyk
MINUSY:
- KRĂTKA!
- BANALNIE ÂŁATWA!
- Mało lokacji
- Mało potworów
eeee... Coś jeszcze? :P
Samą grę oceniam na jakieś 8 na 10... jest to gra warta polecenia, na pewno przewyższa takie gry jak Gothic i Morrowind, przynajmniej w moim przypadku... Gra krótka, ale ładnie wykonana i wciąga, bardzo oryginalna w niektórych przypadkach i wbrew części osób naprawdę ona ma dobrą fabułę, dla fanów cRPG-ów to obowiązkowy zakup ;] Teraz czekam na Fable 2, a ta gra może być naprawdę super, czekam na nią z wielką niecierpliwością, bowiem może się okazać wprost genialna.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej