Tereny Valfden > Dział Wypraw
Relikty przeszłości
Mogul:
- Byłoby świetnie, ale przed tym opowiedz mi o tej osobie. Rasa, wiek, coś o nim.
Dragosani:
// Mogul, dodaj Thora do uczestników wyprawy.
Tom ruszył już w drogę, bo przecież mógł opowiadać idąc. Taką podzielną uwagę miał!
- Człowiek, jakieś czterdzieści lat. Nazwałbym go pazerną świnią. Sprzedałby własną matkę, gdyby ktoś zaoferował odpowiednią kwotę - Szli dalej. - No ale jest też w pewnym stopniu uczciwy. Jak ma z kimś umowę, to jej dotrzymuje. No chyba, że go nie zatrudni pod pretekstem, że się nie nadaję na szlak! - Chyba ta sprawa naprawdę wkurzała młodzika. Co z tego, że kupiec zapewne miał rację w tym przypadku.
Thor ibn Odyn Grom:
Idący niedaleko za Tomem mauren, podniósł wzrok z ziemi w którą był wgapiony i powiedział Tomowi:
-Nie musisz krzyczeć, może po prostu zawitaj kiedyś do Mogula i poproś go o naukę. Sądzę, że wtedy przyjmie cię każdy kupiec.
//Chcę do uczestników! (jeśli bym już się tam znalazł w trakcie pisania, to sorry)
Mogul:
- Już niestety jednego ucznia mam. Wyszczerzył kły.
Thor ibn Odyn Grom:
Nie rozumiem, co by ci to szkodziło, przecież byś mu nie płacił-powiedział Thor z uśmiechem dla urodzonych handlarzy naturalnym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej