Tereny Valfden > Dział Wypraw

Raport specjalny - kopalnia żelaza

<< < (5/11) > >>

Thor ibn Odyn Grom:
-Jestem Thor Grom z domu Odyna, przysłano mnie tu w celu otrzymania raportu z tej kopalni.

Canis:
- Kto cie przysłał! Jakiego raportu!?

Thor ibn Odyn Grom:
-Przysłał mnie Komisarz ds. organizacji ochrony górniczej Georg Hertling. Mam sprawdzić ilu jest robotników, ilu strażników pilnuje obiektu i ile wydobyto skrzyń żelaza.

Canis:
- Otworzyć bramę!

Usłyszałeś od zarządcy kopalni, a po chwili brama się otworzyła.

- Inspekcja! W szeregu zbiórka!

Po czym cała straż się zebrała na placu przeładunkowym. Przechodząc poprzez bramę zobaczyłeś wszystkich strażników stojących na baczność przed krasnoludem Stoikiem. było to 30 osób łącznie ze straży górniczej, wyposażone w bronie i zbroje, były to różne odzienia, różne bronie, z tego względu, ze są to ochotnicy, a nie regularna, normowany oddział. Pon pokazie rozeszli się do swoich obowiązków, 18 zeszło w głąb kopalni pilnować wydobycia, reszta powróciła do patrolowania fortyfikacji.

- Tyle mamy strażników. górników jest 90. wydobycie musisz sprawdzić sam schodząc w dół. Ja się nei zajmuję minerałem, ja zarządzam tutaj zasobami ludzkimi. - powiedział cuchnący odorem potu i paru innych rzeczy krasnolud. Po czym wrócił do swoich obowiązków zostawiając ciebie samego. Przed tobą znajdowało się wielkie wejście do kopalni, otwarte.

Thor ibn Odyn Grom:
Nie mając innego wyjścia, wszedłem do środka kopalni. Przez pierwsze dziesięć metrów było ciemno, ale już pod koniec, gdy już całkowicie byłem w kopalni jako takiej, wtedy to ujrzałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej