Tereny Valfden > Dział Wypraw
Raport specjalny - kopalnia żelaza
Thor ibn Odyn Grom:
///Z nożem mi chodziło o sztylet właśnie ale się pomylilem.
Nie mając czasu do stracenia, że wszystkich sił wbieglem do konia. Gdy już na niego wsiadłem pognałem go jak nigdy.
-Wio!wio!wio!wio!
Canis:
Dotarłeś do Atusel, na posterunek Georga Hertlinga. Przywitał cię w wejściu na posterunek.
- Witaj! Co ci się stało! Takie rany? Musisz kupić sobie miksturę leczniczą, aby szybciej wyzdrowieć. Ale do celu, Jakie są wyniki Raportu? Co ustaliłeś?
Thor ibn Odyn Grom:
-Rany nie są aż tak duże, to tylko ślad po bandytach, którzy mnie zaatakowali, by dowiedzieć się co ustaliłem w kopalni. Ale do rzeczy, w kopalni było 30 strażników, lecz 3 z nich poległo w walce ze spijaczami więc jest ich 27. Górników jest 90, a skrzyń gotowych do transportu jest 20. Niestety tuż przed atakiem spijaczów sklepienie się zarwało i górna płyta, która była dotąd nieodkryta odsłoniła dziurę wewnątrz skale z której się wydostały.
Po skończeniu raportowania, stanałem w miejscu, czekając na reakcję komisarza.
Canis:
- No to względnie dobry raport, liczyłem na gorsze wieści. Zawał, to normalna sprawa w tamtym rejonie. Wyślemy służby porządkowe by pomóc w ustabilizowaniu szybu. Dziękuję za raport. ÂŻegnaj.
Wyprawa Zakończona!
Podsumowanie: Thor Grom został wysłany do kopalni żelaza w celu dokonania rozeznania i spisania raportu ze stanu kopalni. Wyruszył w drogę i przyjemność podróży zakłóciły dwa wilki. Docierając na miejsce dokonał rozeznania w sytuacji na zewnątrz i pod powierzchnią terenów kopalni i zarządzanych w tym miejscu. Podczas wychodzenia, zawalił się strop szybu kopalnianego, z którego wybiegły spijacze. Po pokonaniu wroga i zakończeniu inspekcji wyruszył w drogę powrotną, którą zakłócili dwaj bandyci. Następnie Thor dotarł na miejsce i zdał poprawnie raport.
Nagrody:
Thor Grom:
- Od Georga Hertlinga: 150 Grzywien
- Z pokonanych przeciwników: 20 Grzywien
Razem: 170 Grzywien
Talenty:
Thor Grom - Thor Odyn Grom
Aktywność - 1 złoty talent
Opisy - 1 brązowy talent
Walka - 1 srebrny talenty + 1 brązowy talenty
Bonus pieniężny - 200 Grzywien
Nawigacja