Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

ÂŚwiat Gothica vs. ÂŚwiat Rzeczywisty

<< < (7/11) > >>

kuldi:
Witajcie ja zagłosowałem na Swiat Gothica, wiem że Realia są dużo bezpieczniejsze ale fascynuje mnie średniowiecze i rzeczy z nim związane. Mimo wszystko chciałbym zaryzykować i żyć w bardziej niebezpiecznym świecie i przeżyć wiele przygód.

Galeria_Ciastek:
ÂŚwiat Gothica
Dlaczego?
A dlatego:

Grając w Gothica przeżyłem wiele naprawdę fajnych przygód. Miło by było przeżyc je na "Własnej skórze".
Spacerowac po Khorinis, chodzic na polowania, popłynąc na kontynent, aż wreszcie zobaczyc samego Rhobara II. Całkiem ciekawie by było.

Zmieniam posta bo uprzednio zagłosowałem na reala ale teraz gothic rządzi!!!

Pozdrawiam,
Ciastek

Bela:
Zdecydowanie świat Gothica. Dzisiejszy świat jest poprostu nudny, a faceci zbabiali. Kto to widział, żeby pół chłopaków z mojej klasy się malowało bo im syfek wyskoczył?? Dla mnie to jest żenada! ÂŻenada jakich mało! I to śmie się nazwać mężczyzną.. W świecie gothica coś takiego jeszcze długo nie wystąpi. Same chłopy jak stodoły, silni, mężni i odważni. No i czy można znudzić się światem w którym za każdym zakrętem, drzewem czy ścieżką możesz albo zostać zeżarty przez jakąś bestię albo obrabowany przez bandytów. Nie cieszyłby was świat, gdybyście go przemierzali w pancerzu ze smoczych łusek i mieczem przy boku? Dla mnie to byłoby marzenie się w takim świecie urodzić.. Ehh marzenia. Ja chce do Górniczej Doliny :P

Diego Ostatni Asasyn:
Ja tam wolę realia Gothic'a. Jest to świat fantastyczny, całkowicie odbiegający od prawdziwej rzeczywistości, może dlatego nas tak ciągnie do siebie. Poranne polowania na zwierzyne, wieczorne picie piwa z przyjaciółmi przy ognisku poprostu żyć nie umierać. Życie na krawedzi takie o jakim zawsze marzyłem, bo nigdy nie wiadomo co się może stać w takim świecie, w rzeczywistości trochę zdziczałej. Poprostu bajer. Życie w świecie przedstawionym w Gothic jest pełne niespodzianek, momentami mrożące krew w żylach, zapierające oddech, coś czego nie doznamy w dzisiejszych czasach  

Kjamilex:
Ja bym miał problemy z wyborem. Jednak Ostatecznie wybór padł na realia Gothica, podaje argumety za i przeciw:

Za:
-Możliwość zostania wojownikiem, magiem
-Możliwość posiadania wspaniałego oręża lub czarów
-brak rutyny i stresu ( zamist szkoly polowanie, to by bylo coś)
-Na pewno milsi ludzie (zakładając, że mają taki charakter jak w Gothicu)

Przeciw:
-Było nie było, jednak w dzisiejszym świecie mamy komputer, radio, telewizję, i o wiele lepsze warunki życia niż w średniowieczu (brudne i zatęchłe domy)
-Skoro realia Gothica, to i naburmuszeni paladyni, buntujący się chłopi, Niebezpieczeństwo za każdym zakrętem.
-No i w końcu pomioty Beliara nie siedzą z założonymi nogami... ^^

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej