Tereny Valfden > Dział Wypraw

Za ciosem [polowanie]

<< < (6/13) > >>

Melkior Tacticus:
//Albo jest się elfem i jest się w lesie. Ja i tak mam 2 finiszery ;p Albo jeden. Nie... noc zabiera mi jeden, elfie skille dodają mi 1 jeśli jestem w lesie. A jestem więc mam 2. Gordiu w razie co mnie popraw.

Melkior ruszył powoli i ostrożnie przez krzaki. Zbliżył się na odległość strzału, czyli jakieś 50m. i wdrapał na solidną gałąź. Przygotował łuk i strzałę, naciągnął, wymierzył i strzelił. ÂŻelazny pocisk pomknął w strone jednego z wilków trafiając prosto w kark.

2 żywe wilki przed jamą

Gordian Morii:
//: Noc zabiera Ci ten jeden dodatkowy, rasowy finiszer więc masz jeden. Bo specjalizacje masz tylko na 50%.

Arcus:
Wampir cicho podążał za towarzyszami. Był w pełni sił, gdyż noc wzmagała jego umiejętności. Gdy grupa dostrzegła zwierzynę, zdjął z pleców łuk i strzałę, po czym bacznie obserwował ruchy bestii. Naciągnął cięciwę i precyzyjnie wymierzył w łeb wilka. Następnie uwolnił strzałę, która po chwili przeszyła głowę zwierzęcia. Wilk padł martwy. Arcus dostrzegł kolejną bestię, więc sięgnął po drugą strzałę, napiął łuk i wypuścił pocisk w kierunku zwierzęcia. Również tym razem nie zawiódł się na swoich umiejętnościach i po chwili ujrzał wilka przebitego żelazną strzałą.

Melkior Tacticus:
//To nawet logiczne.

Melkior miał już przyszykowaną kolejną strzałę. Wycelował i strzelił trafiając kolejnego wilka w kark.

4 martwe wilki przed jamą

Gordian Morii:
//: Wszystko już wiemy, a więc graj muzyko!

Z jamy wyskoczyło jeszcze 7 wilków zaalarmowane odgłosami zarzynania ich ojców, braci, dzieci czy kogo im tam trzeba było. Nie mniej jednak dodatkowe zwierzęta łowne pojawiły się przed myśliwymi. Chociaż w tym momencie zwierzęta łowne lepiej zastąpić było drapieżnikami.
Z racji ciemności panującej wokół i ilości dobrze znającej teren bestii nie zamierzałem narażać się by mieczem próbować szerzyć sprawiedliwość wśród watahy. Podobnie jak Melkior wskoczyłem praktycznie bez żadnego wysiłku na drzewo i dobyłem łuku. Jeden strzał wystarczył aby sporej wielkości wilczyca padła bezsilna na ziemię.

6 zostało

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej