Tereny Valfden > Dział Wypraw
Meandry mej pamięci - M
Izabell Ravlet:
Poszło łatwiej, lecz nie bez żadnych trudności. Ostatecznie dogoniłeś grupę. W tym momencie zaczęła się walka z niewidzialnym dla ciebie przeciwnikiem. Umysł Darlenita najwidoczniej nie zapamiętał żadnego szczegółu. Tym samym nie możesz włączyć się do walki. Po przeciwnej stronie bitwy stoi, nieco na uboczu, Isentor. Rzuca ze spokojem zaklęcia. Powróciło zaciekawienie. Podświadomie czułeś, że on jest celem. Trzeba się najpierw do niego dostać.
Devristus Morii:
Omijając pole bitwy i polegając na słuchu elf ruszył w stronę Isentora. Wiedział, że drużyna była zajęta walką, a tym samym wspaniale odciągała zainteresowanie przeciwnika jego osobą. Miał czystą drogę, dlatego dotarcie do Isentora nie było żadną trudnością. W końcu dotarł do niego.
Izabell Ravlet:
Nie było to takie łatwe, bo przecież musiałeś przedrzeć się pomiędzy walczącymi. W ferworze walki ktoś lekko drasnął cię mieczem. Posiadasz długą na 5 cm i głęboką na 2 cm ranę ciętą na lewym ramieniu. Krwawi. Udało ci się jednak dotrzeć do Isentora, który otoczony był ciemnofioletową aurą. To nie była "biała" magia. Wpatrując się w tą postać i rozmyślając nad tym, zwróciłeś uwagę na to, że kryształ na kosturze króla zamienił się w pomarańczową, świecącą kulę. Isentor wymachuje ową bronią z dość dużą prędkością, walcząc z jakimś przeciwnikiem.
Devristus Morii:
Wypiłem większa miksturę leczniczą, a następnie przypatrzyłem się ruchom Isentora. Wybrałem odpowiednią chwilę i za pomocą psioniki wyrwałem kulę z kostura.
Izabell Ravlet:
Stało się to, czego mogłeś się spodziewać. Oderwałeś się od rzeczywistości, pojawiłeś się w umyśle maurena jako bezcielesna świadomość. Udało ci się wyczuć, że zbliżyłeś się do bariery, która uprzednio was odrzuciła.
Odzyskałeś ciało, a twe zmysły dużo szybciej dopasowały się do otoczenia. Jesteś w dziwnym pomieszczeniu. Na środku stoi lampa, która oświetla sześcioro drzwi. Nic więcej tu nie ma. Na drzwiach są rysunki. Widzisz kolejno: zarysy trzech postaci z mieczami; zarys Valfden; zarys jakiegoś zbioru budynków; zarys jakiejś małej wyspy; zarysy trzech postaci w szatach/sukniach; zarys kontynentu. Co jest kluczem?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej