Autor Wątek: Test zaufania #2 Szarleja. i Salazara  (Przeczytany 6880 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Test zaufania #2 Szarleja. i Salazara
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Październik 2013, 12:07:27 »
Nie był komplikacji, strażnicy przepuścili was bez problemu a wy weszliście do przytulnej karczmy.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Październik 2013, 16:58:37 »
Salazar pomknął czym prędzej do szynkwasu i zawołał karczmarza.

- Karczmarzu witajcie ponownie! My tu w dwóch sprawach do ciebie! - Poczekał aż przyjdzie karczmarz, po czym dodał. - Jedną sprawą jest to, że chcieli byśmy się napić, ja poproszę miód... a ty Szarleju? Ja stawiam! A drugą sprawą, jest fakt, że przysyła nas do ciebie Tyrr, jak zapewne wiesz, aby poddać nas kolejnemu testowi. - ostatnie zdanie powiedział stosownie ciszej, aby właściwie wyłącznie kompan oraz karczmarz usłyszeli, w końcu nie wiadomo jakie przeciwności mogą siedzieć w karczmie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 14 Październik 2013, 16:58:37 »

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 14 Październik 2013, 20:51:54 »
- Piwo będzie w porządku. - Odpowiedział Szarlej drapiąc się niewinnie po głowie. Rozejrzał się bezwiednie po pomieszczeniu, po czym zawiesił oko na karczmarzu czekając w zniecierpliwieniu na wytyczne w sprawie ich nowego testu.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Październik 2013, 21:30:55 »
- No, to kufelek miodu i piwka! Ile się należy? - Zapytał, po czym dodał. - To jak z tym testem?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 14 Październik 2013, 21:34:48 »
- Na koszt firmy, a szczegóły podam za chwile.

//Jutro

Canis

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Październik 2013, 21:38:59 »
- No to my w między czasie zakosztujemy trunku! - Powiedział i z błyskiem w oku dorwał się do podanego kufla z miodem. - To co Szarleju, na zdrowie i za powodzenie misji. - Po wznoszonym toaście upił zdrowo z kufla złotej, płynnej, alkoholowej słodyczy.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 14 Październik 2013, 21:42:16 »
Szarlej przez chwilę ze smakiem wpatrywał się w podany mu właśnie kufel jego ukochanego trunku, po czym zamoczył wargi, a właściwie wypił pazernie jednym haustem jakąś 1/3 zawartości i zasiadł do jednego z wolnych stolików. Spojrzał na Salazara, który przez chwilę spozierał na niego swymi jaszczurzymi ślepiami, po czym zaprosił go gestem do stolika.
- Tajemniczy ten krasnolud. Kto by pomyślał...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Październik 2013, 21:52:34 »
- Myślę, że raczej zajęty, musi każdemu podać zamówienie... pewnie podejdzie jak będzie miał czas. Poczekamy chwilę, odpoczniemy po podróży, przyda się nam taka regeneracja sił. kucykom po przeprawie też się zda chwila postoju. - Po czym ponownie zamoczył mordkę w kuflu złocistego płynu.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 14 Październik 2013, 22:41:40 »
W karczmie, jak to zwykle bywa w takich lokalach było tłoczno, głośno, panował zaduch i trochę śmierdziało. Szarlej więc czuł się jak w niebie. Raz po raz popijając zamówiony wcześniej browar, dyskretnie obcinał dreptających od stolika do stolika podpitych krasnoludów, najprawdopodobniej w obawie, że lada chwila ktoś rąbnie go toporem w plecy. Szczęściem do niczego jednak nie doszło, a z konsternacji wyrwał go głos kompana.
- Taa, ma pełne ręce roboty. - Odpowiedział, kiwając głową. - Myślę, że w takiej sytuacji przyda nam się tego więcej. - Tutaj wskazał na resztki piwa okupujące dno glinianego kufla. - Wiesz co Salazar? - Dodał po chwili. - Nigdy nie przyzwyczaję się do tego, że masz ogon. - Dokończył zupełnie poważnie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 15 Październik 2013, 14:48:26 »
Karczmarz cały czas był zajęty, jednakże przyniósł wam wielką patelnię jajecznicy na grzybach i piwo.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Październik 2013, 16:06:33 »
- Bo widzisz, większość mężczyzn ma jeden ogonek, ty też, ja mam dwa, nie sądzę, żeby mi to przeszkadzało, ba nawet pomaga w ekstremalnych sytuacjach. - Zażartował na uwagę z ogonkiem, po czym spojrzał w swój kufel złotego dobra i rzeczywiście dojrzał tam kroplę na dnie, która nie mogła się zmarnować. Wykonał genialny manewr taktyczny, położył kufel na bok, opierając dno o blat stołu, bok podparł uchem od boku, zaś górną część, otwór ułożył na jednym palcu, czekał, aż ze wszystkich ścianek, denka  spłynie w jedno miejsce. po kilku sekundach siorbnął po raz ostatni miodu, po czym z delikatnym uderzeniem odstawił kufel na blat.

- Jajecznica... i to na grzybkach... nie wiem czy można ryzykować tych grzybków. Różnie to bywa, wiele potworów biega po naszym świecie, ale różowych słoni, fikcyjnych zwłaszcza wolał bym nie spotkać... Poza tym, pamiętajmy o zadaniu, powoli z alkoholem. Przy poprzedniej misji miałem okazję walczyć z dwoma podchmielonymi strażnikami, okazali się niezbyt trudnymi przeciwnikami.

Powiedział po czym spokojnie rozsiadł się obserwując co się dzieje w karczmie i kontynuując rozmowę.

- Zastanawiam się, jak ciężki test dla nas ma, że i karmi i poi...

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 15 Październik 2013, 23:06:07 »
Szarlej najadł się jajecznicą do syta.
- Mam nadzieję, że zdążymy ją wykonać, zanim zgłodnieję. Chociaż patrząc na tempo tego krasnala, nie wydaje mi się. Chyba już najwyższy czas zabrać się do roboty... Powiedział, już lekko znudzony czekaniem na karczmarza, który miał wydać im polecenia.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Październik 2013, 23:25:46 »
- Ja mówiąc szczerze jestem trochę innego zdania, skoro jest tutaj tłoczno, to z pewnością jest popołudniowa bądź nocna pora, o poranku raczej tu ciszej i mniej tłoczno. Gdybyśmy przemierzali teraz trakt, a niechcący spotkali byśmy bandę rozszalałych bandytów, nie byłbym zbyt pomocny w likwidowaniu ich, zaś gdy wyczekamy tutaj do późnej pory nocnej, czy nawet do poranka, będzie lżej. Spokojnie czas zleci, a on przyjdzie i opowie o zleceniu...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 16 Październik 2013, 09:51:18 »
Salazar: Czujesz pilną potrzebę udania się za mniejszą potrzebą fizjologiczną.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Październik 2013, 15:33:35 »
- Wybacz Szarlej... ciśnienie mi skoczyło! - powiedział i szybko wstał. ruszył do karczmarza pędem, niczym wiewiórka za orzechem.

- Karczmarzu drogi, powiedz mi proszę, gdzie znajdę tutaj latrynę... wychodek, toaletę, cud technologii zwany toi toiem? Ale proszę, szybko! - prosił błagalnym głosem jaszczur.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 16 Październik 2013, 16:47:04 »
- Na zewnątrz mamy elegancki wychodek.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Październik 2013, 18:42:13 »
- Dzięki! - Odpowiedział i wyszedł na zewnątrz w poszukiwaniu tego eleganckiego wychodka. Cholera no nie wyrobię, gdzie ta buda... Myślał, po czym dojrzał mały drewniany przybytek z pięknym, spadzistym dachem i wyrytym serduszkiem na drzwiach. Rzucił się weń i opuściwszy spodnie lał w otwór w desce.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 16 Październik 2013, 18:56:12 »
Tym czasem Szarlejowi zachciało się spać. Padł na ryj twarzą w jajecznicy i zasnął. Salazara zaś wzięło jeszcze sranie... tymczasem karczmarz dzremał w kuchni z jęzorem wywleczonym przez gardło. W tym samym czasie dwie łyse mendy chwyciły Szarleja i wywlekłwszy z karczmy rzucając go na wóz. Salazar usłyszał tylko głośne "wio" i smagnięcie batem, nic dziwnego w zajazdach.

Szarlej: Jesteś nieprzytomny na 2 posty

Canis

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Październik 2013, 19:03:10 »
Po krótkim posiedzeniu wyszedł z wychodka i nie wiedząc co się dzieje elegancko sobie ziewnął i rozejrzał się, w którym kierunku odjechał wóz. Po dojrzeniu gdzie, bądź niedojrzeniu wcale, wrócił na salony karczmy i chciał znaleźć Szarleja, nie mógł tego zrobić, bo go wywieziono... szybko rozejrzał się po karczmie w poszukiwaniu karczmarza bądź nie w sztok pijanej osoby, która mogła by coś wiedzieć... No kurcze załatwił sobie nocleg jak mnie nie było? zadawał sobie pytanie Jaszczur.

//Prosił bym o informację w jakim kierunku jechał wóz, o ile jechał (w sensie o ile widzę), oraz czy mam w karczmie kogoś w miarę trzeźwego na wygląd co by go zagadać...
« Ostatnia zmiana: 16 Październik 2013, 19:07:16 wysłana przez Salazar »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 16 Październik 2013, 19:06:22 »
//Nie wiesz nic po za tym że jakiś gość wyjechał PRAWDOPODOBNIE wozem. Wszyscy w karczmie, czyli całe 6 osób jest pijane.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 16 Październik 2013, 19:06:22 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything