Autor Wątek: Mglisty chram  (Przeczytany 25896 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jiroslav

• Myśliwy
  • Reputacja: 537
    • Karta postaci

Odp: Mglisty chram
« Odpowiedź #180 dnia: 27 Wrzesień 2013, 15:02:40 »
//Ale może już minęło kilka godzin i niedługo świta...

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
  • Reputacja: 698
  • Drugie wcielenie Draga!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 27 Wrzesień 2013, 15:12:04 »
Zeleris, który brał noc bardzo poważne, obudził się nagle. Miał straszliwy koszmar. ÂŚniło mu się, że miał koszmar. W którym śniło mu się, że ma koszmar. Dracon wzdrygnął się, nie będąc pewien, czy to teraz to sen, czy jawa. Czując pewien napór wstał i poszedł w ustronne miejsce, pocisnąć kloca.

Kilka minut później wrócił, już szczęśliwszy i lżejszy. Małe, nocne zwierzątka w miejscu, z którego wyszedł, jakoś tam zamilkły. Albo uciekły, kto je tam wie. Mag uznał, zę warto jeszcze trochę pobrać noc na poważnie i znów zwalił się do snu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 27 Wrzesień 2013, 15:12:04 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 27 Wrzesień 2013, 15:38:50 »
Kilka osób obudził ryk dobiegający z lasu nieopodal. Gunses wstał, odwrócił się twarzą w tamto miejsce.
- Cieniostwór - mruknął pod nosem, zdjął łuk z pleców. Wciągnął powietrze - Dwa. Samiec i samica. Może zajmą się sobą - powiedział.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 27 Wrzesień 2013, 15:48:58 »
Mauren chciał kontynuować rozmowę, lecz ryk i reakcja wampira całkowicie go rozproszyła. Złapał za rękojeść miecza, sprawdzając, czy łatwo wyjdzie. Spojrzał we wskazanym przez Gunsesa kierunku. Zupełnie nie miał ochoty na walkę z takim bydlakiem. Najchętniej by się przespał, ale cóż...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 27 Wrzesień 2013, 22:23:28 »
Elrond przewrócil się na kolejny bok, został mu w końcu ten jeden, więcej już niestety nie miał. Spał w najlepsze.  może nie chrapał, ale zaczął gadać przez sen.
- Ooo ta... Mortis... Dobrze... Taaa....

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 28 Wrzesień 2013, 08:20:58 »
Cieniostwory uciszyły się. Wszyscy widocznie czekali na wschód słońca. Chram swoją podstawą utonął we mgłach. Opar uniósł się przed świtem nad łąkami. Z lasów wyszło kilka jeleni, gdzieś dalej słychać było ścierwojady.
Gunses odkorkował butelkę z krwią i wypił całą zawartość.
« Ostatnia zmiana: 28 Wrzesień 2013, 08:46:45 wysłana przez Gunses »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 28 Wrzesień 2013, 10:29:00 »
A Kratos spał nadal pod drzewkiem. MIał dobre sny. ÂŚniło mu się równoległe życie, gdzie miał oboje rodziców był szlachcicem i miał piękną żonę. Gdyby to było prawdziwe, byłby najszczęśłiwszym człowiekiem na ziemi. Jednak nie długo trwał raj. Zaraz potem jego rodzinne miasto spłonęło, matkę zgwałocono a ojca powieszono. ÂŚniło mu się, że wyzwolił coś dziwnego w sobie, przez co stał się żywym ogniem paląc wszystkich na swojej drodze....!AAAAAAAA! Obudził się. Był zlany potem. Do tego dołączyła się jeszcze potrzeba. Skoczył w krzaki, spuścił wodę z rury i poszedł dalej kimać. Jednal teraz jego sen był niespokojny...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 28 Wrzesień 2013, 10:30:47 »
Słońce wstało nad horyzontem. Gunses zawiązał na twarzy kaptur.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 28 Wrzesień 2013, 10:39:07 »
Mag był tylko lekko uśpiony. Gdy pierwsze promyki słońca wyszły, wstał od razu. Otrzepał sobie ubranie, poprawił ostrza i wzdrygnął na myśl o śnie. Poszedł rozprostować kości.

//Dev dalej prowadzi wyprawę? Czy Gucio...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 28 Wrzesień 2013, 10:41:04 »
//Dev, który będzie dopiero wieczorem.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 28 Wrzesień 2013, 10:55:27 »
Blaze również wybudził się ze snu. Ten niziołek rzadko miewał jakiekolwiek sny, więc zwyczajnie podniósł się i stłumił ziewnięcie przytykając pięść do ust. Przetarł swoje prawe oko i spojrzał nieco ospale na całą drużynę. Potem spojrzał zadowolony na mamroczącego staruszka. ÂŻałował, że nie ma już brody. Chętnie dla zabawy by mu ją teraz podpalił.
-Jak tam nocne harce czosnkolubie? - zapytał już nieco rozbudzony Gunsesa.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 28 Wrzesień 2013, 11:00:38 »
- Czy my się w ogóle znamy? - zapytał Gunses patrząc na podchodzącego niziołka. Wymienili spojrzenia, uścisków dłoni nie.
- Noc minęła spokojnie, jak sam zauważyłeś ni było potrzeby was budzić. Hmm... Co ciągnie kogoś takiego jak pan w stare chramy?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 28 Wrzesień 2013, 11:28:54 »
-ÂŻyłka podróżnika. A znać się musimy bo byłem tu i ówdzie. Choćby na twoim pogrzebie. Hrabia Cadacus, ojciec Gunses lub Rha. Różne miana przybierałeś, prawda? Ja jestem jeden i ten sam Blaze Kessie. W ojczyźnie znano mnie jako "Jeża".

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 28 Wrzesień 2013, 11:51:12 »
Gunses nie poprawiał Blaze, chociaż pomylił się. Gunses używał miana Ra.
- Różne - potwierdził wampir - Jednak na moim pogrzebie mnie nie było. Zbyt wiele bym ryzykował. Gunses Cadacus - przedstawił się oficjalnie. Popatrzył na niziołka, potem na chram i znowu na skrzata. ÂŻyłka podróżnika. Powiedział skrytobójca pomyślał. Nie było sensu tego mówić na głos. Mały niziołek był wprawnym zabójcą, a Gunses go nie znał. Kiedy Krukami rządził Zeyfar było inaczej. Cadacus i mauren byli dobrymi druhami, wiele razem przeszli chociaż nie darzyli się zbytną przyjaźnią. Wampir nie znał Blaze, nie miał jednak zamiaru wkładać nos w sprawy Kruków. Zbyt wielu przeszło do Trójprzymierza, Blaze mógł mieć mu to za złe.
- Nie wiesz może co słychać w alchemii? - zapytał. Każdy wiedział, że kto jak kto, ale niziołki byli najbardziej biegli w alchemicznych zdolnościach - Poszukuję silnie reagujących substancji. Wybuchowych...

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 28 Wrzesień 2013, 12:03:34 »
-Wybuchowe właściwości powiadacie? Ale takie bardziej na pokaz, czy raczej w celach rozrywkowych? Proch używany przez krasnoludów jest całkiem niezły. Widziałeś pistolety skałkowe i muszkiety prawda? Mi to niestety nie odpowiada, jeśli chcesz znać zdanie byłego rzemieślnika. Za krótki zasię, za dużo szumu i oparów. Przyznasz, że jak strzelasz z łuku to twojej pozycji od razu nie odkryją, a przy takiej broni palnej od razu widać się jak na dłoni. Przy polowaniach na zwierzynę do kitu. Dobrze mówię jaśnie hrabio? Przydałoby się usprawnić owy proch.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 28 Wrzesień 2013, 12:11:16 »
- Miałem na myśli dwie substancje płynne silnie reagujące ze sobą po zmieszaniu lub z powietrzem dające szybkie i silne reakcje egzoenergetyczne - pochwalił się wiedzą chemiczną - Wyobraź sobie, że do fiolki o dwóch komorach wlane zostają substancje silnie reagujące ze sobą po zmieszaniu. Fiolka zostaje zakorkowana i nabita na grot strzały.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 28 Wrzesień 2013, 12:26:18 »
-Mhm. Zajęło by nieco czasu zrobienie czegoś podobnego. Nie znam wszystkich minerałów dostępnych na wyspie. Testy, badania, w końcu odpowiedni dawki...Potrzeba by było do tego zespołu alchemików i porządnego laboratorium, jakie widywałem w swoim rodzinnym mieście. Niziołek się uśmiechnął. Rzecz jasna miał taki zespół a i z magami nie omieszkałby współpracować. Jednak po co pomagać wampirowi? Blaze postanowił jeszcze posłuchać.
-Po co ci coś podobnego? Chyba nie chciałbyś uszkodzić skóry zwierzęcia, które upolujesz z łuku, prawda?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 28 Wrzesień 2013, 12:42:31 »
- Nie jesteśmy tylko myśliwymi. Jesteśmy łucznikami, a w zbliżającej się wojnie same strzały nie wystarczą - powiedział dość cierpko. Nie liczył na pomoc Blaze, podpytać jednak nie zaszkodzi.
- Możliwe, że wystarczą substancje pochodzenie zwierzęcego. Niektóre gatunki smoków posiadają parzyste gruczoły produkujące dwie odmienne wydzieliny. Wyrzut tych wydzielin i ich mieszanie się w powietrzu wywołuje bardzo silnie utleniającą się reakcję czego manifestacją jest płomień. Wiedziałeś o tym?

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 28 Wrzesień 2013, 12:59:57 »
Nastał ranek 22.01.16. Godzina 5:00

Pobudka krzyknął Elf.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 28 Wrzesień 2013, 13:01:41 »
-Hrabio, mam nawet kilkadziesiąt litrów krwi tego bydlaka. Upss. Blaze nieco się wygadał. Ale krew smoka w cale nie jest taka rzadka. -Poza tym wielu ludzi studiowało te niebezpieczne bestie i ich anatomię. Jest to trudne, bo ciężko dostać w miarę świeże zwłoki, ale nie niemożliwe. - odparł. -Mimo wszystko podrabianie natury niekiedy wychodzi pewnym naukowcom, choć jak mówiłem zabiera to trochę czasu. Jednak przyznasz że lepiej byłoby wytworzyć podobną mieszankę w laboratorium niż szukać smoka, aby pobrać to z jego gruczołów, prawda?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 28 Wrzesień 2013, 13:01:41 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything