Autor Wątek: Kac Marant  (Przeczytany 11152 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
  • Reputacja: 698
  • Drugie wcielenie Draga!
    • Karta postaci

Odp: Kac Marant
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Wrzesień 2013, 20:19:41 »
- A nie dżungla? - zapytał niepewnie Flamel, rozglądając się podejrzliwie wokół, jakby podejrzewając, że rzeczywistość znów robi sobie z niego jaja. - W sumie nieważne... A po co idziemy? Ależ to oczywiste. Wszak nie można stać w miejscu, trzeba się rozwijać, iść przed siebie. ÂŻycie nie polega na staniu, lecz kroczeniu dalej. Ot powód, dla którego idziemy sobie przed siebie - zaczął pieprzyć jakieś pseudofilozoficzne bzdury.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #21 dnia: 04 Wrzesień 2013, 20:27:35 »
- Dobrze gadasz - pogładził się po brodzie jak jakiś mędrzec. - To idziemy. Macie coś do picia?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 04 Wrzesień 2013, 20:27:35 »

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 04 Wrzesień 2013, 20:29:14 »
Dracon bez słowa wyciągnął zza paska niewielką fiolkę i podał ją Elrondowi. Znajdował się w niej przeźroczysty płyn.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 04 Wrzesień 2013, 20:39:29 »
Powąchał. W kościach czuł, że jeśli przechyli flaszkę, nic z tego dobrego nie wyniknie. Zamyślił się, wyterzył pamięć.
- Ptaszki mi opowiedziały, jak chwaliłeś się Arusiowi, że posiadasz flakonik fekalixa. Czy jakoś tak - powiedział szeptem, co by Adaś nie usłyszał.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 04 Wrzesień 2013, 20:45:05 »
- Huehue!

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #25 dnia: 04 Wrzesień 2013, 20:48:12 »
Dracon natychmiast zmienił cel.
- Adaś, chcesz? - zapytał, wyciągnął łapę z fiolką w jego stronę. - Bimber. Na razie tylko niewielka próbka i szukam of... degustatora.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 04 Wrzesień 2013, 20:55:48 »
Widząc krzywienie się Edzia, kiedy powąchał flaszkę, jakoś nie widziało mi się to. A do tego, jak na złość nie chciało mi się pić. Wyjąłem za pazuchy, pół litrową flaszkę, z bardzo mętną zawartością, po czym powiedziałem:
-Nie dziękuje, jak widzisz mam swoje. A jakoś mi się zbytnio teraz pić nie chce, nim was spotkałem już się napiłem. Ale znam kogoś kto darowanemu alkoholowi nie zagląda w zęby..tfu w gwint. Sam chyba znasz zakonnika Juliana?

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27 dnia: 04 Wrzesień 2013, 21:03:53 »
Dracon ze smutna mordką schował fiolkę.
- Julian? To ten Julian Julian, czy inny Julian? - zapytał tak, że każdy wiedział o co chodzi. Coś tam słyszał o zakonniku Julianie, ale nie wiedział, czy to ten Julian, czy też inny Julian, który Julianem nie był. Tylko Julianem. Ale innym.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 04 Wrzesień 2013, 21:06:57 »
- I twój szatański plan spełzł na niczym. Hue hue hue.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 04 Wrzesień 2013, 21:10:41 »
-Ha czyli mój instynkt mnie nie zawiódł!-Powiedziałem, słysząc słowa Edzia, choć w sumie bardziej przyczyniła się do tego obserwacja, wyżej wymienionej osoby. Po czym odpowiedziałem Zelerisowi:
-Ten Julian, czyli ten Julian, Julian, choć może nie do końca Julian, ale Julian. Rozumiesz? Bo ja osobiście nie.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30 dnia: 04 Wrzesień 2013, 21:18:26 »
- Jeśli to Julian Julian, to znam go - odparł dracon, dumny że się dogadali. - Aruś, daleko jeszcze do tego Wałbrzycha? - zwrócił się do drugiego dracona, gdyż podróż zaczynała go powoli nudzić. Nie wyszedł z Paktu po to, aby chodzić.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 04 Wrzesień 2013, 21:44:27 »
- Nie wiem. To Mogul prowadzi kuhwa! - Powiedział i napił się z wyciągniętej zza szaty flaszki.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 04 Wrzesień 2013, 21:51:59 »
- Patrzcie co znalazłem w piwniczce - powiedział wyciągając flaszkę z rumem. - Mam tego ze sto litrów. I jeszcze trzydzieści kilo zielska... Pamiętacie wyprawę korsarską?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 04 Wrzesień 2013, 22:01:34 »
- Kto nie pamięta!? Ejj... chodźmy to upłynnić!

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 04 Wrzesień 2013, 22:14:18 »
- No właśnie kurwa zmierzamy do mego domku po ten cały stuff. Podróż mijała w ciężkim oczekiwaniu, aż w końcu nastąpiło to, co chciał Mogul. Jakieś 50 metrów od nas zauważyć można było rozbitą karawanę. Dostrzegliśmy od razu pełno trupów i tym podobnych pierdół, oczywiście się tym nie przejeliśmy, ale zwróciliśmy uwagę na zapłakanego kupca. Ork szepnął do pozostałych
- Adaś, Edzio, któryś z Was gada. Podjechaliśmy bliżej, lecz kupiec tym się nie przejął, a być może jeszcze więcej zaczął ryczeć.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 04 Wrzesień 2013, 22:37:13 »
Jak już wspomniano podróż mijała w ciężkim oczekiwaniu. W sensie symbolicznym cała "drużyna" była przygnieciona tym ciężarem. Oczywiście nie przeszkadzało to im gadać głupot. Ale cóż, tak bywa. W końcu natrafili na zniszczoną karawanę. Resztki wozów i ciała walały się po drodze. Jeden z kupców żył i wyrażał swoje niezadowolonie, poprzez tracenie wilgoci z ciała przez oczy. Można i tak.
- A tyle razy mówili... "Piłeś? Nie jedź." - skomentował półgłosem mag. Sam nie chciał rozmawiać z kupcem. To pewnie tylko jeszcze bardziej wytrąciło by go z nieistniejącej już rownowagi.
- Zapytajcie go, czy ma gdzieś tam flaszkę - podpowiedział cicho Edziowi i Adasiowi.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #36 dnia: 04 Wrzesień 2013, 22:44:44 »
-Jebie trupem.-Stwierdziłem rzeczowo, widząc rozbitą karawanę. Jakoś nie wpłynął ten widok na moją, spaczoną psychikę. Dla mnie była to norma, jak i pewnie dla każdego w tym towarzystwie. Ale tak rozglądając się i słysząc słowa Mogula, dostrzegłem owego kupca. Od razu narzuciło mi się pewne skojarzenie, którym nie ukrywam chciałem się podzielić, oczywiście szeptem:
-Coś czuję, że ktoś mu zajebał kamienne tabliczki. Za które od pewnego maga dostałby sporo forsy.
Nie czekając na odpowiedź, zbliżyłem się do kupca, położyłem mu rękę na ramieniu. Co na niego lekko wpłynęło, bo  spojrzał na mnie. Wyglądał bardziej na załamanego, niż na osobę która się boi. Stojąc tak nad nim, postanowiłem zadać mu pierwszy pytanie, oraz pamiętać o prośbie ÂŻelka:
-Panocku, co się stało się? I wiem że Pańskie życie mogło legnąć w gruzach nie dawno, ale nie macie czym napoić spragnionych podróżnych?

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 04 Wrzesień 2013, 22:51:08 »
- Jak to co, bandyci! Mogliście zauważyć iskrę w oczach Mogula.
- O, widzicie to drzewo? Zasadzkę uczynili gnojki jedne, porwali dużo złota. Kolejna iskra, którą postronny mógłby nazwać już płomykiem. Panowie, pomóżcie, a obsypie was niedługo złotem, toż to inwestycja miała być życia.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 04 Wrzesień 2013, 22:55:57 »
-I co sądzicie?
Spytałem towarzyszy, nie powtarzając Słów kupca, zresztą po co, skoro wszyscy słyszeli? A przypadek ten nie był pierwszy, ot codziennie kupcy tracili swoje"interesy życia" Czy to przez leśnych bandytów, czy innych bankierów

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 04 Wrzesień 2013, 22:58:12 »
Słowa kupca jakoś przemknęły przez uszy Zelerisa i nie zwrócił na nie uwagi. Usłyszał tylko dwa z nich. Te dotyczące złota.
- Dobra, przekonał mnie. Pomogę mu. Kto jeszcze? - powiedział już normalnie, nie cicho jak przedtem. Niech się kupiec ucieszy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 04 Wrzesień 2013, 22:58:12 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18