Autor Wątek: Sierotka ma muszkiet  (Przeczytany 8861 razy)

Description:

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Sierotka ma muszkiet
« Odpowiedź #80 dnia: 02 Wrzesień 2013, 20:04:53 »
- Od jakiegoś czasu w Ombros mam agenta. Czekam na raport, wracajcie do miasta. W tym samym czasie wróciła Maria, pół naga stanęła przed nami.
- Skurwiele mają większy obozik na polanie. Liżą rany, zabiłam ich forpoczty.
- Widać, masz jeszcze ślady krwi na policzku.
Powiedział żartobliwie. - Chcecie się tym zająć?

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 02 Wrzesień 2013, 20:54:57 »
Jakoś nie miałem ochoty snuć domysły. Dopiero jak przybył Aragorn i odnalazł liścik, wiedziałem na czym już stoję. A raczej z czym ewentualnie mielibyśmy do czynienia. W końcu bylibyśmy głupi, gdybyśmy się rzucili w ciemno, na poszukiwania. Już miałem coś powiedzieć, kiedy nagle wróciła owa Maria, co na zwiad poszła. Szczerze powiedziawszy na chwilę zawiesiłem wzrok na jej odsłoniętym ciele. I zagwizdałem pod nosem. Koniec końców, nie codziennie ma się okazję, ba zaszczyt podziwiania, piękna. A moja dusza wbrew pozorom, jest bardzo czuła na piękno. W szczególności w takiej postaci, człowiek z taką wrażliwością jak ja, choć i za pewne Zeleris ją posiada, mógłby patrzeć godzinami, oraz podziwiać jakże piękny cud natury. Ale po chwili wpatrywania się obserwowania, oderwałem się od tej czynności. W końcu wypadało coś powiedzieć:
-Ja w to wchodzę.-Ale nie byłbym sobą, gdybym nie zapytał o jedno-Ale wiesz przysługi i przyjaźń swoją drogą, ale co będziemy z tego mieć?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 02 Wrzesień 2013, 20:54:57 »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 02 Wrzesień 2013, 21:06:32 »
- Wdzięczność Korony. Wyszczerzył białe jak śnieg zęby.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 02 Wrzesień 2013, 21:10:18 »
Pojawienie się wybuchowego i momentami agresywnego dracona, który czasami rzucał się na swoich podwładnych, uspokoiło Nessę. Przynajmniej wiedzieli, na czym stoją. A i wiele rzeczy można było powiedzieć o Aragornie, ale na pewno nie, że jest skąpy.
Więcej uwagi natomiast niż rozmowie mężczyzn długoucha poświęciła przemianie Marii w wilkołaka. To była pierwsza taka istota, którą spotkała. Podczas jednej z wypraw Zeyfar straszył ją tymi istotami, a miał ku temu sposobność - znajdowali się na ich terenie, była noc, a o srebrnej broni Tinuviel zbyt wiele wtedy nie myślała. Teraz jednak było to o tyle osobliwe spotkanie, gdyż Nessa kilka lat spędziła w otoczeniu wampirów z Trójprzymierza. A nawet byle dzieciak wie, że te istoty 'ciepłe' i 'zimne' za sobą nie przepadają. Gdy kobieta zniknęła elfce z oczu powróciła do dyskusji podczas której miała sposobność zachichotać dwa razy. To całkiem sporo jak na brudną i obolałą elfkę.
- O ile nas ona nie zje wcześniej - skomentowała przerażający dość uśmiech dracona. Aragorn chyba zapomniał, że wygląda jak miniatura smoczka. - Ja w to wchodzę. I tak nie mam nic do roboty - wzruszyła ramionami po nie do końca zgodnej z prawdą odpowiedzi. W końcu wypadałoby pojawić się w siedzibie Trójprzymierza.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
  • Reputacja: 698
  • Drugie wcielenie Draga!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 02 Wrzesień 2013, 21:15:53 »
- Wdzięczność Korony oczywiście jest cenna i tak dalej, ale... - Dracon zawahał się, szukając odpowiednich słów. - Nie zapewni ona nam środków, które moglibyśmy wykorzystać w dalszej służbie ku chwale ojczyzny i tak dalej - powiedział w końcu. Nie ma co go winić za taką chciwość. Istotnie potrzebował pieniędzy na trening i sprzęt. Który mógłby wykorzystać właśnie w "służbie Koronie".

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 02 Wrzesień 2013, 21:18:59 »
- Zelek, nie pierdol. Kto powiedział że pracujecie za darmo? Oleg, zbierz ludzi. Za 5 minut wymarsz! Czas pobawić się nowymi czarami.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 02 Wrzesień 2013, 21:39:16 »
- Dobra, no to fajno - podsumował Zeleris, gdyż zapowiadało to jakiś zarobek. Jako, że mieli jeszcze te pięć minut do wymarszu, mag odszedł i udał się za stodołę, która była obok karczmy. Tam wybrał odpowiednie miejsce i zwyczajnie się odlał, gdyż już od pewnego czasu czuł taką potrzebę. Wrócił szczęśliwszy i czekał, aż reszta będzie gotowa.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 02 Wrzesień 2013, 21:42:21 »
Zwarci i gotowi ruszyliśmy w las wraz z resztą komandosów.

//Jest południe

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 02 Wrzesień 2013, 21:50:02 »
Długoucha zdążyła jeszcze przed wyruszeniem przemyć twarz i ze smutną minką policzyć strzały, które znikały w zatrważającym tempie. Wypada się podszkolić też w innej broni widocznie.
Następnie po chwili zastanowienia uznała, że Aragorn ma przy sobie odpowiedniejsze osoby do maszerowania na przodzie i mimo swej elfiej natury i znajomości lasu przepuściła wszystkich towarzyszy. Maszerowała bezszelestnie na samy końcu, krzywiąc się, gdyż zdawało się Nessie, że jej towarzysze robią niewyobrażalny rumor. ÂŁamiące się pod stopami gałązki, głośno wypuszczane powietrze czy płoszone ptactwo mogły być rzecz jasna słyszane jedynie przez wyczuloną Tinuviel. I taką nadzieję miała elfka, chociaż nie była pewna, czy kompania Aragorna chce podejść przeciwników, czy ich ot tak zmiażdżyć.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 02 Wrzesień 2013, 21:58:29 »
Aragorn gestem zatrzymał kompanię. Jakieś 80m przed nimi na polanie obozowało ze 30 ludzi. Szef komandosów pomachał rękoma wykonując dziwne gesty na które komandosi reagowali zajmując odpowiednie pozycje. Aragorn dobył Rozkurwiatora i czekał aż reszta się przygotuje. - Na mój znak, nakurwiacie.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 02 Wrzesień 2013, 22:03:41 »
Ja również szedłem sobie prawie na końcu. Nie wiedząc czy patrzeć na pół nagą Marię, czy na tyłek elfki. A co w końcu mężczyzna jest obserwatorem! To i patrzeć prawo ma. Ostatecznie targany różnymi emocjami, zdecydowałem wyciągnąć za pazuchy, flaszkę na czarną godzinę. Co prawda czarna godzina to nie była, ale napić się można,a i alkohol pomóż rozjaśnić umysł może. Tak więc odkorkowałem flaszkę i pociągnąłem solidny łyk. Po czym ponownie ją zakorkowałem, i odłożyłem na swoje miejsce. Kiedy nagle się zatrzymaliśmy. Dotarł do moich uszu tylko cichy szept Aragorna, który wydawał polecenia. Tak więc chwyciłem w lewą dłoń pistolet, a w prawą miecz, będąc już gotowym do ataku

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 02 Wrzesień 2013, 22:08:08 »
- Zeleris. Pierdolnij no czymś mocnym.

32x Buntownik

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 02 Wrzesień 2013, 22:15:18 »
Dracon zatrzymał się i podrapał pod rogiem. Ich spacer przez las jakoś szybko minął. W sumie nie było to daleko. W obozowisku można było dostrzec tak około trzydziestu chłopa. Słysząc słowa Aragorna, mag kiwnął głową i zbliżył się trochę, aby mieć lepsze pole ostrzału i być pewnym że cel będzie w zasięgu zaklęcia. Kryjąc się w krzakach jak zboczony staruch na skraju placu zabaw, zaczął szykować zaklęcie. Precyzyjnie wybrał sobie cel, buntownika, który siedział przy ognisku mniej więcej na środku obozowiska i coś tam sobie pichcił. Pewnie głodny był po ataku. Mag spokojnie skupił moc na zaklęciu i mierząc w łysy łeb celu wymruczał inkantację.
- Izipash ipush huoshan... - Z nieba trzasnął grom. Jak jednostka specjalna, nagle, nieoczekiwanie i precyzyjnie. Piorun trafił w łeb człowieka, piekąc go szybciej, niż ognisko przygotowywane żarcie. Odnoga pioruna walnęła również w kompana zabitego, który siedział obok, a druga załatwiła kolejnego. Było to piękne i przykładne zastosowanie tego zaklęcia, które posłało w piach trójkę buntowników.

3 - martwych
29 - żywych

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 02 Wrzesień 2013, 22:27:12 »
- Cześć, jestem Aragorn Tacticus a to są moje czary! Upiltu! Upiltu! Upiltu! Wytworzył raz za razem trzy centra wybuchu gdy zbliżył się do wrogów na jakieś 30m. Siiła wybuchu była taka że dosłownie rozrywało buntowników na pół, wielu leżało rannych. Wtedy też pozostali ludzie Aragorna wypalili z kusz. Przemieniona Maria też ruszyła do ataku. Aragorn dobył swojej dwu ręcznej kosy i ruszył do walki.

10 żywych

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 02 Wrzesień 2013, 22:48:11 »
- ÂŁooo... - Zelerisowi spodobało się zaklęcie użyte przez Aragorna. Było dość brutalne, ale skuteczne. A przecież w sumie to się ostatecznie liczy najbardziej. Po masakrze jaką urządził Tacticus, dracoński mag wybiegł z krzaczorów wraz z resztą drużyny. W biegu wyciągnął toporek. Nie była to tak wspaniała broń jak kosa Aragorna, ale zawsze coś. Wybiegłszy na teren nieco bardziej wolny od zarośli, Zeleris machnął skrzydłami aby podlecieć trochę do jednego z buntowników. Nie leciał jednak tak normalnie, nie chciał nadwyrężać skrzydeł, po prostu pomógł sobie niby w dłuższym skoku. Szybkość z jaką się dzięki temu zbliżył, zaskoczyła człowieka, który dodatkowo był zdezorientowany przez nagły atak i śmierć tylu towarzyszy. Mag nie atakował jednak toporem. Zamiast tego skupił się na posłaniu impulsu telekinetycznego. Wykonał cios pięścią w pierś buntownika i w tym samym momencie pchnął telekinezą.
- Falcon punch! - krzyknął sam nie wiedział co. Impuls telekinetyczny posłał przeciwnika dwa metry w tył. Zeleris doskoczył do niego i standardowo trzasnął go toporem w głowę. Jednego mniej.

9 żywych

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 02 Wrzesień 2013, 22:57:45 »
   To piękne i przykładne zastosowanie zaklęcia na moment zdekoncentrowało elfkę. Na moment króciutki. W końcu piorun był naprawdę spektakularny. Jeszcze zanim Aragorn wydał polecenie draconowi, Nessa przygotowała broń i strzałę. Miały one znaleźć swoje zastosowanie bardzo szybko, zaraz po ataku Flamela. Jednak nie do końca tak się stało. Bo długoucha stała przez kilka sekund z szeroko otwartymi oczami i wyjątkowo głupią miną. Cóż, nie często widzi się taki rodzaj magii, jak i nie często nagle ot tak, po kilku słowach, rozrywa przed tobą człowieka. Są rzeczy, które nawet fizjologom się nie śniły. I dziwnym trafem zazwyczaj dokonują ich draconi.
   Lecz Nessa otrząsnęła się. Zamknęła mocno oczy, a gdy je otworzyła, od razu rozpoczęła celowanie. Obozowicze nie byli nader ruchliwymi osobami. Chociaż po minach kilku z nich można było wyczytać, że targają nimi podobne emocje co Tinuviel. I właśnie w jednego takiego zszokowanego mężczyznę poszybowała pierwsza strzała. Ani się spostrzegł, a już leżał na ziemi niedaleko strumyczka krwi jednego z rozerwanych. Widok wnętrzności kompana był ostatnim, który buntownik mógł zapamiętać. Pod tym względem następna ofiara długouchej miała więcej szczęścia, gdyż zdążył jeszcze odwrócić się w kierunku swojej zabójczyni. Zawsze to jakiś plus. ÂŁadny widoczek przed śmiercią. Lecz nie trwało to zbyt długo, bo z lewego oka wojownika po chwili sterczał kolejny pocisk elfki. Co ona miała z tymi receptorami?! Jak nie ucho, to drugi raz oko. Może to jakaś sugestia? Chociaż łatwiej celować w człowieka niż w zwierzynę, bo nie trzeba się martwić, by trofeów nie zniszczyć.
   Nie było jednak czasu na takie rozważania, a i Tinuviel nauczyła się ignorować niektóre myśli pojawiające się podczas walki. Sięgnęła po kolejną strzałę. Robiło się coraz goręcej. Szczególnie, że w kierunku długouchej biegł jakiś typ o wyjątkowo nieciekawej aparycji lecz ogromnym wzroście i masie. Nijak nie zdążyłaby unieść łuku na odpowiednią wysokość, który nierozważnie opuściła, licząc, że armia chłopa zajmie się drugą armią chłopa, wymierzyć i wystrzelić. Więc zrobiła to, co robi każdy podlotek, mimo że nim nie była - spanikowała. Naciągnęła szybko cięciwę i wypuściła ją bez szczególnego mierzenia. Podświadomie już wiedziała, że musi uniknąć kolczugi, więc najlepszym celem okazały się nogi. Strzała pomknęła w kierunku uda mężczyzny i trafiła go. Nie miała zbyt wielkiej siły, ale momentalnie całe spodnie zmieniły kolor, a przeciwnik zwolnił i przeszedł jeszcze kilka kroków, by następnie machnąć dwa razy mieczem, jakby odganiając złośliwą muchę lub próbując trafić kogokolwiek z ludzi Aragorna i przyklęknął, podpierając się wbitym w ziemię mieczem. Gdyby nie blizny po jakiejś chorobie na twarzy, brudny od krwi miecz i stercząca z uda strzała można by go uznać za ślubującego rycerza. Jednak kolejny pocisk zakończył możliwe skojarzenie i buntownik dołączył do większości swoich kompanów.

6 żywych

24-4=20 strzał

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 03 Wrzesień 2013, 08:41:41 »
Mnie również kopara opadła, widząc co Aragorn zrobił. No co się dziwić, w końcu nie codziennie widzi się takie efekty specjalne. Ale nie było na co czekać. Z mieczem oraz pistoletem w dłoniach, wpadłem w sam środek ocalałej grupki. No może nie w sam środek, ale skraj, żeby nie było dopowiedzeń. Biegłem trzymając miecz wzdłuż nogi.  W jednym celu, chciałem mieć możliwość wyprowadzenia czystego cięcia, od dołu. Zbliżywszy się do jednego z przeciwników, wyprowadziłem ów zamach. Co nie było zbytnio trudne, bo nim dotarło do niego, że powinien się bronić, cięcie zostało już wyprowadzone. No ale co się dziwić chłopakowi? Skoro stał prawie oniemiały widząc efekty pirotechniczne Aragorna?
Ledwie skończyłem z tym przeciwnikiem, a jeden co się już otrząsnął zaczął biec w moją stronę. Jakoś nie miałem ochoty, bawić się z nim w parowanie, cięcia i tak dalej. Szczególnie że wyglądał na dość silnego. Zaatakował mnie od prawej strony. Zrobiłem półpiruet, będąc za plecami przeciwnika, szybko wymierzyłem i wypaliłem. Jak to zwykle otoczyła mnie chmura dymu. Ale już do niej przywykłem, a nim owa chmura opadła, osiłek już leżał na ziemi, poddając się ostatecznej agonii, przed śmiercią.

4 żywych

6-1=5 żelaznych pocisków do pistoletu
« Ostatnia zmiana: 03 Wrzesień 2013, 17:07:16 wysłana przez Adaś »

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 03 Wrzesień 2013, 16:58:50 »
Starcie przebiegło dość szybko i została tylko resztka buntowników, którzy jednak dzielnie się bronili. Zupełnie jakby wierzyli w jakiekolwiek szanse na zwycięstwo. Ludzie Aragorna strzelali, sam Aragorn też walczył, Nessa próbowała uczyć przeciwników unikania przed strzałami. Na razie jednak próby okazywały się bezowocne. Buntownicy jak na złość ginęli. W skutek tych wszystkich czynników liczba przeciwników drastycznie malała. Mag uznał, ze warto jeszcze bardziej ową liczbę zmniejszyć. Zaczął szykować zaklęcie. Szybko skupił moc nad swoją dłonią.
- Izipash ipush! - wypowiedział inkantację, która przetworzyła jego energię w zaklęcie. Piorun kulisty pojawił się w dłoni maga. Zel cisnął nim w głowę jednego z buntowników, wspomagając się telekinezą. Zaklęcie trafiło bezbłędnie i powaliło na ziemię wroga. Oczywiście jego nieosłonięta głowa nie była w stanie wytrzymać czegoś takiego, więc nieszczęśnik zmarł. Mag już nie zwracał na to uwagi i przygotował kolejne zaklęcie.
- Izipash ipush! - powtórzył i znów posłał energetyczna kulę w kolejnego przeciwnika. Tym razem jednak nie trafił w głowę. Ot, przypadek, każdemu może się zdarzyć. Zaklął pod nosem. Buntownik dostał w pierś. Rzecz jasna powaliło go to na ziemię i oszołomiło, lecz wciąż żył. Dracon uniósł więc topór i doskoczył do nieprzytomnego zbira. Silnym ciosem rozłupał jego czaszkę ostrzem topora.

2 żywych

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 03 Wrzesień 2013, 17:13:28 »
- Upiltu! Krzyknął wyciągając rękę w kierunku 2 ostatnich buntowników. Oni też krzyknęli gdy zostali rozerwani na pół przez potężne zaklęcie. - ÂŁo kurwa... jeśli to potrafi zrobić drugie zaklęcie z magii śmierci to co robi reszta? Wzywa mhroczne tęczowe kucyki mocy?

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 03 Wrzesień 2013, 17:34:53 »
- To byłoby zajebiste - stwierdził Zeleris, gdy już wytarł topór o łachy któregoś z zabitych. Wsunął broń za pas i podszedł bliżej do Aragorna, otrzepując ręce. - No, ale nieźle. Jak ukończę naukę magii powietrza, to poważnie zastanowię się czy nie podejść do Próby Cienia. Ale do tego jeszcze trochę czasu. Szczególnie, że najpierw chcę się podszkolić we władaniu bronią - powiedział obserwując ciała pokonanych przeciwników.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 03 Wrzesień 2013, 17:34:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything