Autor Wątek: Twój wybór obozu  (Przeczytany 162192 razy)

Description:

Offline Eregrin

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • ÂŻycie jest jak komputer - do zabawy i do konkretów
Odp: Twój wybór obozu
« Odpowiedź #120 dnia: 03 Listopad 2007, 11:22:38 »
Ja bym wybrał chyba Nowy obóz. W Starym Obozie, trzeba płacić strażnikom za ochronę.
W Nowym nie ma tego cholernego Wrzóda, Bloodwyna, Gomeza prania mózgu ze strony Guru. Wystarczy, że ma się pancerz i mieczyk, a da sobie radę ze wszystkim ;-).

PS.
Kiedyś, gdy Wrzód się do mnie doczepił, nagle gdzioeś mi zniknął. Chciałem mu pokazać mieczyk w przybliżeniu, doszedłem <W starym obozie> do miejsca, gdzie jest kilka chrząszczy, patrze, a tu leży martwy Wrzód ;-) TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Glirycynooleinian

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #121 dnia: 03 Listopad 2007, 16:40:19 »
Ja bym wybrał obóz na bagnie bo:
- Jest najbardziej zorganizowany (w NO są szkodniki, którzy kłócą się między sobą a w SO są cienie, którzy się uważają za elite i wszystkich innych mają za miernote)
- Bagienne ziele na miejscu i za darmo xD
- Strażnicy ÂŚwiątynni to wg. mnie najlepiej wyćwiczeni wojownicy w całej Kolonii
- Magia ÂŚniącego przypomina psionike
- Obóz, który nie wszczyna potyczki z innymi i na odwrót (chodzi o to że NO i SO non stop skaczą sobie do gardeł a Sekta to są te "świry", które rozdają zielsko i dlatego są spoko xD)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 03 Listopad 2007, 16:40:19 »

Offline Jaszczur

• Kret
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 03 Listopad 2007, 19:27:10 »
Nowy Obóz bo:
- Nie ma Bloodwyna i skorpiona(Wrzód jest spoko, bo jak się go zleje to można zabrac jego rzeczy)
- Poszedł bym do OB, dostał kilka cygar,dał je jakimś najemnikom za friko, skumplował się z nimi i byśmy zlali krzykacza (Lewusa też)
- Powiedział bym gościowi z Nowej Kopalni że chcę byc Kretem i dostał od niego pancerz Kreta
- Poszedłym bym do karczmy i się uchlał.  :]

Offline kubason

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #123 dnia: 03 Listopad 2007, 19:54:30 »
Ja od razu udaje się do Nowego Obozu to chyba oczywiste. Nie zgadzam się z userami, którzy piszą że zamek to najlepsza fortyfikacja, bo wiecie co....nie ma jak potęga głazu, a co dopiero góry. Więc sądzę, że nikt by nie miał szans zdobyć takiego obozu. A na dodatek nie można go zaatakować z powietrza, na przykład z katapulty, bo miasto jest w ogromnej jaskini. A na dodatek gdyby wojska wroga wdarły się na pole ryżowe można by było zniszczyć tamę i zalać przeciwnika.

Offline laskos

• Kret
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 03 Listopad 2007, 20:25:24 »
Hmm... Ja bym poszedł albo do Starego Obozu, albo do Nowego Obozu.
Do Starego dlatego, bo jest dosyć bezpiecznie...
Do Nowego, bo miałby on tak naprawde szanse w realnym starciu. Ma on jedynie 2 przejścia - jeśli je obstawić - są nie do sforsowania...

Offline Hatrix

• Kret
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 14 Listopad 2007, 16:17:16 »
Ja do Starego Obozu. Pracował bym u kogoś i dziennie bym dostawał 10 bryłek. Dawał bym Bloodwynowi i nic by mi się nie stało :P.

Offline Czyli mistrz topora!

• Kret
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 14 Listopad 2007, 17:17:16 »
Jeśli bym tak na serio trafił do prawdziwej Kolonii,skierowałbym się do Starego Obozu; dzięki handlowi rudą z Królem ludzie ze Starego Obozu dostają tyle ile zapragną wszystkiego czego zapragną    I to mi się podoba.Po za tym bezpieczeństwo-mocna palisada oraz strażnicy,którzy za marne 10 bryłek rudy chronią cię dzień i noc.

Pozdrawiam.

Offline koczi

• Kret
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 14 Listopad 2007, 18:24:14 »
Ja dołoączyłbym... Hmmm... No nie wiem podsumujmy:
Stary obóz:Chyba tak bo lubie go bardziej niż inne nie wiem czemu
Nowy Obóż: Może i wolność jest ale to nie dla mnie
Sekta:STOP POGAÑSTWU!( czyli nie:-)  )
a jeśli byłyby to Mroczne tajemnice to do strażników kopalni po wymianie kucharza  

Offline Paler

• Kret
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 08 Grudzień 2007, 11:42:06 »
Raczej bez namyslu dolaczylbym do Nowego Obozu.Jak powiedzial wczesniej Bezimienny ten oboz jest praktycznie nie do zdobycia.W Starym Obozie trzeba placic straznikom bo inaczej beda chcieli cie zabic.
No i w Nowym Obozie jest karczma,w ktorej mozna sie upic ^^

Offline Zax

• Kret
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 11 Grudzień 2007, 20:00:41 »
Ja bym odrazu poszedł do nowego obozu ,ponieważ mają mocną obronę i silnego,mądrego przywódcę oraz potężnych Magów.W tym obozie czuł bym się najbezpieczniej.

Offline osal

• Kret
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 12 Grudzień 2007, 21:07:46 »
Ja bym poszedł do Nowego Obozu. Nie ma tam ćpunów ani strażników, którzy "na znak przyjaźni" wyciągają kasę za ochronę. I mają dobrego przywódcę. Jakby się jeszcze zostało kurierem magów to można by korzystać z dobrodziejstw, jakie Stary Obóz dostaje za handel rudą z królem.

Offline Yeed

• Kret
  • *
  • Reputacja: 15
  • Diabolique...zza miedzy :)
« Odpowiedź #131 dnia: 12 Grudzień 2007, 21:16:33 »
A po co biec zaraz do jakiegoś obozu xD
Lepiej zaszyć się tak jak Gilbert w jaskini..w końcu mało kto się tam dostanie
Ostatecznie stosunkowo najbezpieczniej jest u psycholi z obozu na bagnie.
Jednak, to może źle wpłynąć na psyche na dłuższą metę xD
Ciągle ten śniący i śniący + palenie zielska..robią swoje...dziury w mózgu itp.

Stary obóz...jak nie chcesz dostać po mordzie to pracujesz od rana do wieczora i to co zarobisz oddajesz strażnikom modląc się, że ci nie obiją gęby....
zresztą może tam dojść do walki nawet jeśli zapłaciłeś za ochronę :P...albo bloodwin albo szakal opowiadali, że jak 2 walczących zapłaciło za ochronę to czekają aż któryś zginie i nie pomagają

Nowy obóz...względnie wydaje się najlepszym azylem.....Najemnicy są ok...szkodniki mogą robić problemy ale jeśli trzymać się najemników to najbezpieczniej

Offline Sutir

• Kret
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 12 Grudzień 2007, 22:43:57 »
No tez mozna zaszyc sie gdzies w jaskini i potrenowac na stworach, pozniej dojsc do jakiegos obozu i stoczyc jakis pojedynek uznaja cię za silnego i odrazu wejdziesz na jakas wyzsza pozycje .A na moim miejscu bym poszedl do
Nowego Obozu ze wzgledu na bezpiecznosc i nikt ci do mozgu sniacego nie wlepi.

Offline arek369

• Kret
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 13 Grudzień 2007, 17:19:22 »
ja wybralbym oboz na bagnach nie dlatego ze lubie sniacego(bo to czort) tylko mozna tam uczyc sie i magii i walki i maja super czary i zbroje oraz WOLNOSC a nowy oboz to banda zlodzieji i szkodnikow a stary tp przykupersy gomeza ktorzy wywalaja cie w 4 rozdziale poza tym nie mozna zdobyc viezkiego pancerza straznika

Offline Hosh

• Kret
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 22 Grudzień 2007, 15:25:03 »
Na pewno dołączyłbym do starego obozu.W obozie sekty nie czułbym się bezpiecznie z powodu węży błotnych a w nowy m obozie z powodu bandytów,szkodników.Stary obóz posiada także dobrych strażników i mury obronne i jest tam w miarę bezpiecznie.

Offline Charlote

• Kret
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 24 Grudzień 2007, 12:34:02 »
Tylko i wyłącznie nowy oboz  juz mowie dlaczego: w starym obozie mam klopoty ze straznikami, a i tak i tak cie z niego wyrzuca  bo sie kopalnia zawali:) w obozie Bractwa przede wszystkim ten rytuał przyzwania... Y'berion kipnie i co?? A tak woogole to tam nie ma wolności i nie mozna nikogo pobic

Offline Xarak Bunt

• Kret
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 24 Grudzień 2007, 21:25:58 »
Moim zdaniem wybrałbym Stary Obóz, ponieważ jest tam najbardziej kulturalnie (?) w miarę bezpiecznie i jest jakiś widoczny system władzy, porządku itp. Jest to miejsce w miarę dobre do obrony.
Główną zaletą tego obozu jest takowy kontakt ze światem zewnętrznym tj. handel rudą z królem, towary z zewnątrz itp. No i można uczciwie po pracować, jest arena   , targowisko, wszędzie blisko (sam środek koloni xD ) Płacąc za ochronę staje się bezpiecznym, jeśli nastąpiłby awans na strażnika (mówimy tu o realistycznym życiu a nie Beziego przecież) to byłoby cud- życie. Fajna zbroja, broń, spokój, szacunek wśród innych ( jednak strażnik w starym obozie to coś xD ) i to chyba wszystko.

POZDRO!!!!!!!!!!!!
« Ostatnia zmiana: 24 Grudzień 2007, 21:26:39 wysłana przez Xarakus Bezius »

Offline Giker

• Kret
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 31 Grudzień 2007, 01:23:04 »
U mnie to zależy... jeżeli miałbym być nikim, takim zwykłym robalem to wybrałbym obóz na bagnie i siedział bym na zadzie do końca mych dni    jeżeli miałbym być kimś wyżej postawionym to stary obóz i bycie cieniem. Też nic nie musiałbym robić   a jeżeli miałbym być super gościem to nowy obóz i najemnik. Drwił bym sobie z kretów i szkodników   a przy okazji miałbym kase za chronienie magów, a kto tam atakuje takich magów? nikt, więc miałbym kase za nic, a jakby mi jej brakowało to bym się umówił z kumplami i przechwycilibyśmy jakiś transport zaopatrzenie do starej kopalni   to by było życie  

pozdr all

Offline mdr133

• Kret
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 31 Grudzień 2007, 10:37:16 »
Na począdku kiedy zaczynałem grać w tą grę najbardziej podobał mi się Stary Obóz. Byłem też w innych obozach ale tam było wedłóg mnie nie przyjemnie. Ale chyba w czwartym roździale kiedy pomogłem magom wody zostałem wygnany ze Starego Obozu. A ponadto dowiedziałem się, że Gomez zabić magów ognia. Byłem ściekły   Od tej pory dołączyłem do nowego obozu jako mag i jestem zadowolony. Jedyne z czego jestem smutny jest to, że jak tylko zobaczy mnie jakiś cieć czy ktoś ze starego obozu to odrazu odemnie uciekają  A wy?Lubicie Stary Obóz czy bardziej inne obozy?

Offline Russel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
  • mody.gryinfo.com
« Odpowiedź #139 dnia: 31 Grudzień 2007, 10:41:05 »
ja go zabardzo nie lubie
P.S ten temat jest bessensowny

PozDRo russel

Forum Tawerny Gothic