Autor Wątek: Argusiowe wakacje  (Przeczytany 23452 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Argusiowe wakacje
« Odpowiedź #100 dnia: 26 Marzec 2013, 12:29:35 »
//Targ
- Panie, pan szukasz smoka czy tych mniejszych, Shizi? Bo prawdziwy czarny smok kosztuje fortunę. U nas te piękne stworzenia może i są powszechne ale nie znaczy to że są tanie. Odparł jakiś jakiś handlarz zwierzętami. - A jest pan może razem tym czarnym draconem? Imienia nie pomnę teraz.
« Ostatnia zmiana: 26 Marzec 2013, 12:31:44 wysłana przez Aragorn »

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
  • Reputacja: 698
  • Drugie wcielenie Draga!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 26 Marzec 2013, 13:10:31 »
Tymczasem u Matsumo Aragorn zabawiał się z dziećmi. Nie tak jak pomyśleliście. Wasze miejsce w piekle już na was czeka. Nie był jednak jedynym gościem pana tego miejsca. Od pewnego czasu przebywał tutaj także inny dracon. Gdy tylko usłyszał o przybyciu gości z Valfden i dowiedział się, gdzie siedzi Aragorn, udał się tam. Chciał się przywitać. Nie widział go od dawna, od dawna też nie miał wieści z wyspy. Jedynie strzępy informacji, które były bardzo niepokojące. Drzwi pokoju w którym był Aragorn z dziećmi otworzyły się. W progu stanął czarny osobnik, ze skrzydłami, ogonem i całą resztą dracońskich atrybutów. Był to nie kto inny, a nie widziany na Valfden od około trzech lat Zeleris Flamel.
- Aragorn... - powiedział na widok Tacticusa, po czym wszedł do pokoju. - Jesteś jeszcze brzydszy niż ostatnio. - Wyszczerzył się w tak dobrze znanym, paskudnym uśmiechu. - Witaj, stary druhu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 26 Marzec 2013, 13:10:31 »

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 26 Marzec 2013, 13:52:46 »
-Częściowo panie, bardziej z widzenia, bo ja również przybywam z tego wymiaru. ÂŻeby mówić o ich dobrym poznaniu to raczej nie ma mowy z mojej strony.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 26 Marzec 2013, 14:25:16 »
Aragorn odłożył na stolik czytaną dzieciakom książkę, wstał z łóżka i podszedł do Zelerisa wyciągając rękę na powitanie. - Witaj przyjacielu. Co tu porabiasz hę? Bo ja odwiedzam rodzinę i odpoczywam po tej paskudnej wojnie.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 26 Marzec 2013, 14:28:29 »
Tak, żem od niego, a co? Ork znał tylko jednego czarnego dracona.
To za ile czarne jaja idą? Słysząc staruszka uśmiechnął się.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 26 Marzec 2013, 14:30:50 »
Za Auriusem szedł Kratos. My się jeszcze nie znamy? Zwą mnie Kratos. A ciebie? zapytał. Dotarli do portu. To gdzie teraz?

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 26 Marzec 2013, 14:34:26 »
Flamel uścisnął łapę drugiego dracona. Mocno, tak jak dracon powinien ściskać dłoń dracona.
- Cóż... od kilku ostatnich miesięcy, mieszkam tutaj. Matsumo w swej uprzejmości zaoferował gościnę - odpowiedział. - Słyszałem tylko niejasne pogłoski o sytuacji na Valfden. Więc przynajmniej ta część o wojnie jest prawdziwa. ÂŻałuję, że nie bardzo miałem jak stawić się do walki. - Usiadł na podłodze, jak to mieli w zwyczaju tutejsi.
- Straciłem całą moją wiedzę magiczną - wyznał po chwili z krzywym grymasem na twarzy. - Wszystko, każde zaklęcie i technikę. Pech, psia mać... Jak się miewa "moja" Gildia? - zapytał. Należało nadrobić stracony czas i ponowić naukę. 

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 26 Marzec 2013, 15:10:30 »
"Twoja" Gildia nie istnieje odpowiedział krótko Elf.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 26 Marzec 2013, 15:16:35 »
Adamus nagle zniknął na rynku, Zainteresował go pewien stragan z ziołami. Intensywny zapach odrzucał, ale zarazem przypominał pewną przygodę, w karczmie głęboko w górach.
-Panocku, a nie macie jakiś dobrej mieszanki ziół i grzybków?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 26 Marzec 2013, 15:35:52 »
- Były rozruchy... Gildie spalono, wielu magów straciło wtedy życie.
- Ale mistrz Elrond większość uratował i zabrał nas do dżungli, do takiej dziwnej i strasznej wieży. Ale był tam król więc było ok..
- dokończył za Aragorna Melkior.
- Kazałem zabrać dzieciaki, Pakt to nie miejsce dla maluchów. Nastały złe czasy dla magów.

//Targ
1000 junan... znaczy grzywien panie.

//Adaś:
- A mam panie, do czego potrzeba? Cele religijne, medyczne czy może rozrywkowe?

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 26 Marzec 2013, 15:47:56 »
- Miło, że się tak skradasz, elfie. I wbrew pozorm, miło cię widzieć - odparł Flamel do Devristusa, który opanował chyba do perfekcji umiejętność udawania, że nie ma go i zwyczajnie został nie zauważony. Cóż, zdarza się.
- Czyli magami zajął się Pakt. Ciekawe, biorąc pod uwagę wcześniejsze podejście Gildii do dziedziny magii, którą Pakt się zajmował... Motłoch powinien zapłacić za tę zbrodnię. Dobrze chociaż, że Elrond uratował kogo się dało. Przybył z wami? - zapytał.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 26 Marzec 2013, 15:55:20 »
//Port
Pirat wyjął karteczkę. Była bardzo mała i pieczęć jaka ją zamykała zajmowała całą jedną powierzchnię.
- Dajcie mu to. Bywajcie - powiedział i przeskoczył burtę. Wylądował na pomoście i udał się w stronę miasta.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Offline Aurius

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 26 Marzec 2013, 16:14:55 »
-Ci ludzie mają tu wszędzie jakieś kontakty. - zakonnik podsumował tymi słowami spotkanie. Wtedy odwrócił się do nieznajomego maga. -Zapewne nie, Aurius z Rivendare, pokorny sługa Zartata. - przedstawił się. -Jak chcesz chodź za mną młody. Musimy jeszcze sprawdzić ten statek przed powrotem. Aurius rozejrzał się za czymś co mogłoby być siedzibą kogoś odpowiedzialnego za wszystkie statki, które przybywają do tego portu i odpływają.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 26 Marzec 2013, 16:28:27 »
- Tak, zabrałem sporą grupkę. Chodźcie, nie chcę prawić o polityce i masakrach przy dzieciach. Powiedział i pożegnawszy dzieci wyszedł wraz z resztą. - Co zamierzasz Zelerisie? Ja mam tu kilka spraw do załatwienia.

//Port
Znalazłeś budynek z napisem w 4 językach: Kapitanat portu.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 26 Marzec 2013, 16:34:32 »
- To chcę jajo czarnego smoka, mam tu tysiąc grzywien. Skąd mam mieć, że to jajo nie jest fałszywe?
Przyszykował monety, lecz zanim kupi, chciał się kilka rzeczy o owym smoku zorientować.

Offline Aurius

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 26 Marzec 2013, 16:42:17 »
ÂŚwietnie. - pomyślał sobie Aurius. Bez zbędnych ceregieli wszedł do budynku.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 26 Marzec 2013, 16:42:44 »
Elrond nic nie znalawszy dla siebie, udał się do pobliskiej karczmy, by skosztować tutejszych alkoholowych specjałów.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 26 Marzec 2013, 16:55:51 »
-Hmm, jeden z dawnych magów powietrza stracił swe zdolności. - mruczał gdzieś z tyłu Malavon -Dawno cię nie widziałem Zelerisie. Sądziłem, że przepadłeś podczas swoich poszukiwań. Jak widać, myliłem się. W sumie to dobrze.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 26 Marzec 2013, 17:24:14 »
Dawny powietrzny mag wyszczerzył się.
- A oto i student szkoły wody... Teraz już pewnie mistrz? - zaśmiał się. Wstał. - Teoretycznie z waszej perspektywy istotnie przepadłem. Trochę wędrowałem po Valfden, potem trafiłem tutaj. I spędziłem w tej krainie trochę czasu. Całkiem niło się tutaj żyje... - Spojrzał na Aragorna, który zbierał się do wyjścia.
- I tak się już tutaj zbytnio zasiedziałem. Wracam z wami na Valfden. A teraz... jeśli przyda ci się pomoc w tych sprawach, to chętnie pójdę z tobą. -

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 26 Marzec 2013, 17:56:24 »
-Daleko mi do mistrza Zelerisie. Jestem zwyczajnym magiem wody. Zbytnio zająłem się sprawą mojego pupila przez pewien okres czasu. Niby na tym straciłem w sensie szkolenia ale dowiedziałem się nieco więcej o Pharaumie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 26 Marzec 2013, 17:56:24 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything