Tereny Valfden > Dział Wypraw

Argusiowe wakacje

<< < (41/62) > >>

Zeleris Flamel:
- Nie słuchałeś mnie, co nie? - odpowiedział pytaniem dracon. - Wiedza odnośnie stworzenia kamienia... hm... zamazała się. Podczas jego tworzenia nastąpiłem pewien wypadek, w szczegóły nie będę się wdawał. Efektem był sok i kilka tygodni śpiączki. Myślę, że ona wciąż tu jest. - Puknął się w głowę. - Tyle, że została wyparta. Coś jak w przypadku Devristusa. Jak odzyskam dawną moc, to pewnie już mi łatwiej będzie wydobyć szczegóły o kamieniu z głębin umysłu. Jeżeli będę przystępował do drugiej próby jego stworzenia, będziesz mógł być tego świadkiem.

Devristus Morii:
Chyba zacznę spisywać wydarzenia magiczne sprawiające, że osobnik traci pamięć na zawsze albo częściowo. To jest niedorzeczne

Zeleris Flamel:
- Dlaczego? Magia to potężna siła, wpływająca na duszę osobnika jej używającego, a także jego umysł. Jest dla nich tym, czym bodźce fizyczne dla ciała. A ile takich bodźców może w jakiś sposób uszkodzić ciało? - Dracon parsknął śmiechem. - Bez obrazy, Dev, ale wydaje mi się, że wyszedłeś nieco na ignoranta. Jesteś potężnym magiem i powinieneś doskonale zdawać sobie sprawę, jak niebezpieczna i trudna jest droga magii.

Devristus Morii:
Na ignoranta, powiadasz? Wiem jak trudna jest dziedzina magii, ale warto dla przyszłych pokoleń zapisać taki przypadki. Gdybyśmy my mieli tą wiedzę jak ją uniknąć czy naprawić, żyło nam by się lepiej. Nie sądzisz?

Zeleris Flamel:
- Masz z tym trochę racji. To, czy przyszłe pokolenia to docenią, jednak pozostaje kwestią otwartą. - Dracon wyszczerzył lekko kiełki. - Wiesz jacy są młodzi adepci sztuk magicznych. Kwestionują autorytety i próbują szukać własnej drogi. - Zaśmiał się krótko. - Jakie zatem znasz przypadki utraty pamięci, wynikające z wydarzeń magicznych?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej