Tereny Valfden > Dział Wypraw

Argusiowe wakacje

<< < (40/62) > >>

Zeleris Flamel:
Dracon pił piwo właśnie. Słysząc słowa Elronda kiwnął głową, na znak, że zgadza się. - Jest jeszcze sposób mojego dziada. Stworzenie i użycie na sobie kamienia filozoficznego. Wiem, że to możliwe. Odkryłem ten sekret, po długich poszukiwaniach. Niestety, coś poszło nie tak i to właśnie doprowadziło do mojej straty. Podejrzewam, że powodem była czarna skaza. Nie uwzględniłem jej, opierając się jeno na wskazówkach dotyczących ludzi... - Na chwilę zamilkł, jakby się zastanawąc.
- Kiedyś może spróbuję ponownie. Najpierw jednak odzyskam dawną moc i wiedzę. Ironicznie, ale wiedzą odnośnie sposobu uzyskania kamienia przepadła także... Nieprzyjemna sytuacja w sumie. - Skrzywił się na wspomnienie tejże sytuacji.
- Miło, że słychać o mnie jeszcze na Valfden. Dawniej byłem dość znacznym magiem w Gildii, więc pewnie gdzieś wśród jej byłych członków usłyszałeś o mnie- odparł nieskromnie do człowieka, który nie raczył się przedstawić.

Elrond Ñoldor:
- Załóżmy Devristusie, że mnie nikt do tego czasu nie przeklnie. Zawsze będą możliwe omawiane przeze mnie wcześniej tamte dwie ścieżki - następnie zwrócił się w stronę Zelerisa. - Kamień filozoficzny?

Mohamed Khaled:
Ah... zapomniałbym! Zwą mnie Kratos Cry. Aktualnie mag ognia... - przedstawił się.
Możliwe... po tym co stało się z gildią, to wielu z uczniów albo zginęło, albo uciekło. Mógłbyś z łaski swojej wyjaśnić w skrócie czym jest kamień filozoficzny? I jak on działa? Bo nie jestem w tym zaznajomiony za bardzo...

Zeleris Flamel:
Flamel zmarszczył czoło.
- Nie opowiadałem ci o tym przed podróżą, Edziu? Hmm... No, może nie. Kamień filozoficzny to, najprościej mówiąc, substancja zapewniająca nieśmiertelność istotom śmiertelnym. Nie należy jednak mylić tego z przemianą w lisza, czy wampira. Obiekt nie staje się nieumarłym, ani jego dusza nie zostaje przeklęta. Po prostu ciało przestaje się starzeć - wyjaśnił.
- Mój dziad, Nicholas Flamel, był, lub raczej jest, jedyną osobą, która ów kamień stworzyła i skorzystała z jego mocy. A tak nawiasem mówiąc, słowo " kamień" też jest uproszczeniem, gdyż może on przyjąć różną formę. -

Elrond Ñoldor:
- Hmm... Sprytne. Jak go stworzyć?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej