Autor Wątek: Operacja "Czerwony ÂŚwit" - Jesienna kontrofensywa  (Przeczytany 16608 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Operacja "Czerwony ÂŚwit" - Jesienna kontrofensywa
« Odpowiedź #160 dnia: 19 Marzec 2013, 13:55:32 »
//Aragorn, zawsze na początku po pierwszym poście dawaj taki opis czego wymagasz a czego nie. I żeby każdy sobie popatrzył na swoje statystyki, czy coś może czy nie. A Mistrz Gry nie jest od tego aby się troszczyć, czy gracz dba o swoją kartę postaci czy nie. Jeśli nie dba, to jego sprawa i on będzie nad tym cierpiał. Ja też nie mam czasu ani chęci sprawdzać kart graczom.

Poprowadzono was do zamku, oddano wam do dyspozycji komnaty i łaźnie. Powiedziano wam, że uczta zacznie się za dwie godziny (kończę zajęcia po 20). Dodali też, że oczywiście możecie zabrać ze sobą broń.

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 19 Marzec 2013, 13:57:05 »
-Niektórzy z nas są gorliwi w swej posłudze, lecz nie nadgorliwi. Jednak nikt za takimi nie przepada. Naszym zadaniem jest bronić sprawiedliwości i prawa do wolności. Każdy z nas stara się to czynić z umiarem, bo jak to mówią: "Co jednemu swawola, to drugiemu niewola".

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 19 Marzec 2013, 13:57:05 »

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 19 Marzec 2013, 15:18:28 »
Niziołek oddalił się pod pretekstem obejrzenia komnat. Właściwie to chciał je obejrzeć ale zamierzał sprawdzić, czy nie znajdzie czegoś ciekawego.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 19 Marzec 2013, 15:24:38 »
//Ty? Ale o co chodzi? Bo jakoś nie zwróciłem uwagi...

Gdy kompania ruszyła, a Kratos został w obozie zaczął pić. Wiedział, że jeśli nawet Aragorn będzie chciał ułagodzić ten konflikt to i tak bitwa się rozegra. Z chorobą, którą miał Kher to i cała armia dyplomatów by nic nie zdziałała.... Siedział, i pił. Wolał walczyć po pijaku, i zginąć niż walczyć na trzeźwa umierając w męczarniach.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 19 Marzec 2013, 15:26:05 »
Ucieszyłam się, że oddano nam do dyspozycji jakiekolwiek pokoje, przynajmniej nie byliśmy w gościnie u zwierząt. Gdy zaś odkryłam łaźnię uśmiechnęłam się szeroko i zaraz tam zniknęłam, by w spokoju przygotować się do spotkania. Było nie było, wypadało dobrze wyglądać.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 19 Marzec 2013, 16:09:23 »
//Takie info, Korag i Kratos ja wam pojade ostro po talentach za ewidentne czitowanie.

Dracon był zadowolony z faktu iż oddano im do dyspozycji komnaty. Aragorn wsłuchał się w wesoło trzaskający ogień  w kominku, spoglądając jednocześnie przez okno na miasteczko gotowe do bitwy. Już z okna widział luki i braki w umocnieniach. Jednakże miał on inny pomysł, pokonać ich bez walki. Dowódcą buntu jest Hrabia Grundeweld, to jegp pałac a Kher tylko dowodzi. Co prawda za zdradę karą jest śmierć i pozbawienie przywilejów całego rodu... ale baron mógł złożyć mu ofertę nie do odrzucenia. Zaoferuje mu azyl w Tinrilecie, u orków. Ale oczywiście nie powie mu gdzie... Dracon uśmiechnął się. Ten pomysł był tak chamski i skurwysyński jak tylko można.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 19 Marzec 2013, 16:10:33 »
- Cieszę się z waszego trzeźwego podejścia. Były czasy, że próżno go było szukać - podniósł kufel w geście uznania.

Offline Aurius

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 19 Marzec 2013, 16:19:39 »
-Napotkałem w spisach Bractwa tylko na jednego dość kontrowersyjnego przywódcę. Zapewne ci chodzi o czasy rządów sir Meba. Niestety na ten temat nie wiele słyszałem, a sam pomieszkuje w zakonie od niedawna. Jedyny chyba żyjący były mistrz, a właściwie mistrzyni to niejaka panna Patricia de Drake. O sir Mebie słuch zaginął. Podobnie o niejakim Julianie, czy Elthariasie. Wydaje się, jakby na tym stanowisku ciążyła jakaś klątwa.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 19 Marzec 2013, 16:26:08 »
//Dobra, wiem o co cho... Ale zwrócę uwagę, że ja nie sprawdzam ciągle KP... Odkąd zgłosiłem się po ten strój do skrytki w Mrocznym Pakcie, to ani Is, ani żaden MG nie zwrócił na to uwagi... No ale dobra... Co się stało, to się nie odstanie!

Siedział w karczmie popijając piwo...

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 19 Marzec 2013, 16:42:48 »
MG nie będzie chodził za Toba i mówił co masz robić. To że coś dostajesz czy kupujesz nie oznacza,że możesz to użyć. Tak samo w życiu realnym: Gdy pierwszy raz kupujesz gitarę to po to, żeby zdobyć umiejętność grania na niej, nie? I czy wtedy ktoś Ci mówi: Nie kupuj, bo nie umiesz grać? No sorry, ale to ewidentnie jest w Twoich interesach aktualizować swoją karte postaci jak i sprawdzać czy możesz używać danego przedmiotu przed kupnem itd.

Elf poszedł do łazni, aby zmyć brud ze swojej skóry.

P.S Kończę zajęcia po 20.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 19 Marzec 2013, 19:40:44 »
// o co się kłócicie?

- Ryzyko związane z walką przeciwko siłą nieczystym - lekko zadrwił. - W końcu przekleństwa to jedna z naszych domen... Wybacz lekko się zapędziłem. Stare dzieje. Byłem kiedyś nekromantą. Ale teraz jestem czysty. Staram się wyjść na prostą czystą magię, która pomoże i mi, i moim towarzyszom. Ale nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale mając spaczoną duszę, parając się mrocznymi zaklęciami, nie byłem złą istotą. Nie krzywdziłem żadnych istot. O co mi chodzi. To z czym walczycie, nie musi być tak czarne i mroczne, jak wam może się wydawać.

Offline Aurius

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 19 Marzec 2013, 20:27:45 »
-Rozumiem. Ale nie martw się. Ja nie byłbym w stanie poradzić sobie odpowiednio nawet z nowicjuszem. - odpowiedział zakonnik. -Czarna magia po prostu jest potężnym źródłem mocy, a chęć mocy rzadko pozostaje bez wpływu na psychikę posiadacza. Dobrze, że ty częściowo zrozumiałeś błędy przeszłości. Nie każdy potrafi się odciąć od dawnych nawyków. Większość ludzi musi zmagać się z swymi słabościami codziennie. Mi od niedawna pomaga bycie częścią Bractwa.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 19 Marzec 2013, 20:52:52 »
Adamus rozsiadł się wygodnie w swojej komnacie, gdzie pogrążył się w grze na lutni.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 19 Marzec 2013, 21:36:50 »
Służba przyszła po was. Wcześniej przyniesiono wam stroje wieczorowe i suknię dla dziewczyny. Powiedziano wam jednak, że możecie zostać w swoich zbrojach i przy broni. Wybór zależał od was.
Sprowadzono was na dół do wielkiej sali balowej. Powitała was muzyka i szpaler szlachty i baronów, markiz i pań dworów. Szpaler poprowadził was do stołu. Na jednym końcu zasiadał Sado Kher, obok niego zasiadało wyżej urodzone rycerstwo i arystokracja. Kilki miejsc było wolnych. Nie było też widać hrabiego Grundewelda. Sado zaprosił was do stołu
- Witam was w moim zamku. Miło mi, że przyjęliście moje zaproszenie.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 19 Marzec 2013, 21:41:31 »
Blaze odmówił wieczorowego stroju. Nigdy nie czuł się dobrze na dworze. Zwykle wolał się zajmować mało znaczącymi sprawami na zamku lub w mieście. Poza tym kiedyś słyszał legendę o kochance, która zaufała dziwnemu stworowi i uszyła koszulę, która miast wzmocnić miłość ukochanego, doprowadziła do jego śmierci w męczarniach. Choć niziołek nie widział siebie jako ofiary zamachu. Kto by chciał śmierci niewielkiego najemnika...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 19 Marzec 2013, 21:44:06 »
Baron skłonił się dystyngowanie, ubrał eleganckie szmatki które mu dostarczono jednak miecz zostawił i przypiął go do pasa. - Honor nakazywał się tu zjawić, mów Kher. Jaki jest cel tego spotkania? Chcesz podpisać akt kapitulacji? - spytał, zasiadając do stołu.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 19 Marzec 2013, 21:48:08 »
- Kto wie, kto wie, Aragornie, może i podpiszemy akt. Co do celów spotkania, to chyba oczywiste. Przed każdą bitwą winno się wyprawić ucztę i zaprosić nań dowódców... nie swojej armii.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 19 Marzec 2013, 21:56:01 »
Wchodząc na salę w kolczudze, z mieczem i buławą przy pasie zastanawiałam się, czy aby nie popełniam jakiegoś faux pas, wszak na ucztę powinno przychodzić w stosownym ubiorze. Uznałam jednak, że to nie ma znaczenia w tej sytuacji, nie przyszłam tu przecież dla rozrywki, by imponować innym piękną suknią. Dlatego zasiadłam za stołem wraz z innymi z cichym szmerem stalowych kółek kolczugi.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 19 Marzec 2013, 21:56:31 »
- Taak, by ich podstępnie ubić, lub zaatakować. Jestem na to gotowy Sado. Ale gratuluję, uczysz się szybko. Powiem tak, ani nam ani Wam nie chce się toczyć bitwy o to... miasto. Podpiszesz akt bezwarunkowej kapitulacji, a ja zagwarantuje Ci spokojne i dostatnie życie w Tinrilecie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 19 Marzec 2013, 22:05:13 »
Drzwi otworzyły się. Wyszedł z nich przystojny, godnie ubrany mężczyzna o długich włosach i oczach podobnych do odbicia gwiazd na tafli stawu.
- Państwo wybaczą - rzekł mężczyzn i przemknął obok stołu. Ujął dłoń Patty i złożył nań pocałunek. Złożył go również na dłoniach innych dam. Zasiadł na jednym z krzeseł u szczytu przy Sado
- O czym to dysputujecie?
- Aragorn właśnie proponuje mi azyl w Tinrilecie.
- Kłamstwo - powiedział mężczyzna odgarniając włosy za ramiona i zabierając się do usługiwania - Ale rację ma w tym, że proponuje podpisanie aktu kapitulacji. Podpisujemy. - dodał i nalał wina damie obok siebie i sobi. Wzniósł w górę
- Za pana tego zamku! - powiedział.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 19 Marzec 2013, 22:05:13 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything