Autor Wątek: Zachodni most straceńców.  (Przeczytany 12595 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Odp: Zachodni most straceńców.
« Odpowiedź #100 dnia: 24 Luty 2013, 16:42:28 »
- Uważam nadal, że to dobry pomysł.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 24 Luty 2013, 16:48:06 »
Przybycie wsparcia sporo zmieniło. Szanse oddziału znacznie się zwiększyły, co było dobre. Oczywiście nie oznaczało to, ze muszą rezygnować z wcześniejszych planów.
- Podpalenie lasu pozwoli nam wykurzyć wroga i wprowadzić chaos w ich szeregi. A to przydaje się zawsze, niezależnie od proporcji liczebności. Tak więc wciąż jestem za tym, aby to zrobić - poparł Elronda.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 24 Luty 2013, 16:48:06 »

Offline Korag

• Myśliwy
  • Reputacja: 332
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 24 Luty 2013, 16:49:54 »
-Pomysł nie najgorszy.- powiedział krasnolud zwracając się do drużyny -Jeśli wypłoszymy ich z ukrycia będą musieli zaatakować most, albo uciec. Ataku im się odechce, gdy zobaczą naszych nowych kolegów. Dało by się ich obejść? Moglibyśmy przeciąć im drogę odwrotu...-
« Ostatnia zmiana: 24 Luty 2013, 16:56:49 wysłana przez Korag »

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 24 Luty 2013, 16:56:32 »
-Cisza wszyscy. Teraz mnie dobrze posłuchać...

//:Tworzę taktykę, którą umieszczę na mapie, by Wam zobrazować jak to będzie wyglądało.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 24 Luty 2013, 17:06:44 »
Jakby co, to wiecie gdzie mnie szukać. - powiedział ekscentrycznie. Bardzo podobało mu się podpalenie żywcem wroga!

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 24 Luty 2013, 17:21:19 »
//: bez mapki jednak xD

-Dobra, małe bękarty wojny. Plan jest taki ÂŁucznicy wycofają się lekko, rozbiją na trzy plutony. Dwa plutony osadzą się po lewej i prawej stronie rzeki. Trzecia zostanie na wprost. Wraz z OHO zostaniemy przy wejściu na moście, byśmy mieli więcej pola do działania, a oni ograniczeni. Drago, jak byłeś na zwiadzie, to po drugiej stronie mostu widziałeś jakąś bezpieczną kryjówkę? Jeśli tak, setka żołnierzy przejdzie na drugą stronę i zaczeka, jak wróg pojawi się na moście. Wtedy tamci przyszpilą ich od tyłu. Sparda, dobierz sobie jeszcze kogoś, razem wypłoszycie wroga z ukrycia. Jakieś pytania?

//: dobrze będzie to wyglądało, tylko jeśli ta armijka przejdzie niezauważalnie na drugą stronę. Czy są do tego warunki, Araguś musi zdecydować

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 24 Luty 2013, 17:28:57 »
- Jak mówiłem wcześniej. Teren jest płaski, bez żadnych wzniesień, rowów czy innych tego typu formacji. Porośnięty drzewami, ale nie nazwałbym tego gęstym lasem. Ciężko będzie tam przeprowadzić i ukryć setkę zbrojnych - odpowiedział wampir. - Można spróbować skryć ich w samym lesie, ale jak mówiłem nie należy on do gęstych. Są tam jakieś krzaki i zarośla co prawda, ale wprawne oko i tak będzie mogło wypatrzeć naszych. Jednak nie sądzę, aby tamci mieli ochotę na wypatrywanie ukrytych wrogich sił, gdy za ich plecami będzie ogień. W sumie można spróbować.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 24 Luty 2013, 18:06:01 »
No! To kto chce ze mną iść? - zapytał. Wreszcie miał okazję, by użyć magii.. Musiał sobie przypomnieć jak to jest, gdy ogień spala żywcem człowieka!

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 24 Luty 2013, 18:18:30 »
- Dobra pójdę. Ktoś wyższy rangą musi mieć oko na adeptów.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 24 Luty 2013, 18:29:31 »
No to chodź... - i ruszyli...

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 24 Luty 2013, 18:34:05 »
Wampir odprowadził dwójkę magów wzrokiem. Szczerze to uważał, że obecność jednego z nich przydałaby się tutaj, a ze Spardą powinien iść jakiś łucznik, albo kusznik. No, ale trudno.
- Dobra, Mogul, to ja wezmę część sił i przeprowadzę ich przez most, aby ukryć się, jak mówiłeś. Hmm... tyle, że myślę, że połowa z twojej propozycji wystarczy. Im mniej, tym łatwiej będzie pozostać niezauważonym. Jacyś chętni? - zwrócił się do drużyny.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 24 Luty 2013, 18:36:58 »
Elrond po drodze oglądał most. I okolice. Wolał wiedzieć na czym stoją. W przenośni i nie.
- To może tak. By ich wyciągnąć. A nie zablokować drogę do mostu, musimy zrobić im jakiś przesmyk, którym mogliby na nas biec. Proponuje nie palić doszczętnie środka. Ty za mostem ciskaj ogniem na lewo, ja na prawo. Przy odrobinie szczęście wybiegną środkiem. Nie dość że ich wyciągniemy, to przy okazji zrobimy trochę chaosu w ich szeregach. Co ty na to?

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 24 Luty 2013, 18:44:10 »
-Dobra, bierz połowę i się pośpiesz, bo tamci już ruszyli. Korag, idziesz z nim. Blaze, wycofasz się z dowolnym plutonem łuczników.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 24 Luty 2013, 18:45:14 »
//Albo ja coś źle zrozumiałem, albo ty popełniłeś fail :) : za mostem ciskaj ogniem na lewo, ja na prawo WTF? Przecież ty od ziemi :P

Pomysł jak pomysł byle by wypalił - odpowiedział... Ale tak na serio. Uważam że to dobry pomysł. Tak jak mówisz, przy odrobinie szczęścia powiedzie się nas... twój plan - dodał. Następnie stanął na pozycji, i czekał na znak maga.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 24 Luty 2013, 18:51:27 »
- Poczekajmy trochę na tamtych. Dobrze że mam różdżkę ognia... - wyciągnął kijek zza pazuchy. Obserwował teren przed sobą.

Offline Korag

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 24 Luty 2013, 18:52:21 »
Krasnolud czuł się zawiedziony. Zapowiadała się taka śmiertelnie niebezpieczna walka, a okazało się że będzie to nic innego jak "bułka z masłem". Mimo to w każdym starciu trzeba uważać. Korag zwinął płaszcz i schował go do torby by nie przeszkadzał w walce, wyciągnął miecz i potruchtał za wampirem.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 24 Luty 2013, 18:53:49 »
Reszta armi okopywała się gdy wy szliście na most. I wtedy jak nie jebło! Kamienny pocisk wypełniony sproszkowaną niebieską rudą (u nas zastępuje proch strzelniczy, tak Isu tłumaczył) eksplodował blisko magów. Odrzucając ich i lekko ogłuszając, potem na obrońców zaczęły spadać kolejne pociski z onagerów i strzały łuczników. Lojaliści odpowiedzieli ogniem, zobaczyliście kupe wojska wychodzącą z lasku i idącą na most. Byli jakieś 100m od niego.

//Zasady bitwy: nasi NPC to tło fabularne, walczycie i zabijacie wy ALE uwzględniajcie to że obok was jest 200+ sojuszników. Liczcie się z tym że zostaniecie ranni. No to wio.

Wrogowie
100x Rycerz
60x Pancerny
75x Kusznik (Innych nie mam)

//Jak nie piszą to nie. Jak ja pisze to JEB 5 nowych postów xD

Offline Korag

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 24 Luty 2013, 19:11:57 »
No to jednak będzie niezła napierdalanka. Korag wraz z wampirem i pięćdziesiątką żołnierzy był już po drugiej stronie mostu. Zważając na liczbę wrogów ciężko ich będzie przyszpilić, tak jak to było w planie. Mimo wszystko trzeba było wyjść z ukrycia. Gdy wrogowie doszli do mostu, ukryte odziały postanowiły się ujawnić i zaatakowały bok wrogiej armii. Kranolud uniósł tarcze by chronić się przed ciosami z góry i zaatakował razem z innymi. Natarł z tarczą na zaskoczonego rycerza niemal go przewracając i dźgnął zza tarczy przebijając zbroję wroga.

Rycerz 99/100
Pancerny 60/60
Kusznik 75/75
« Ostatnia zmiana: 24 Luty 2013, 19:19:11 wysłana przez Korag »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 24 Luty 2013, 19:18:01 »
//Wy nie przeszli. Nie napisałem o tym. Także cofam akcje.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 24 Luty 2013, 19:23:26 »
// Oho, Aruś wczuwa się w Isa i zaczyna cofać akcje.

- Walenie onagerami w most, który się ma zdobyć. Genialne - podsumował Dragosani, gdy pocisk rozbił się o wspomniany most, wywołując wstrząs, oraz piekielnie głośny wybuch. - Kto nimi dowodzi, psia mać? - zapytał świat jako taki. Jako, że wróg był jeszcze kawałek od mostu, Drago nie ruszył się z miejsca. Plan ukrycia się po drugiej stornie szlag trafił, a atak w tej chwili byłby głupotą. Trzeba było czekać i uważać, aby nie oberwać strzałą, czy kamulcem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 24 Luty 2013, 19:23:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18