Autor Wątek: Zachodni most straceńców.  (Przeczytany 12561 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Odp: Zachodni most straceńców.
« Odpowiedź #80 dnia: 24 Luty 2013, 14:01:32 »
- A mamy inne wyjście? W końcu to tej pozycji mamy bronić. Miejmy nadzieję że nam to lepiej pójdzie, niż im.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 24 Luty 2013, 14:04:07 »
-Zaczekamy za Severusem, może coś wyniucha. Obawiam się, że nie będziemy mieli dużo czasu na obóz. Trzeba się dowiedzieć kto ich zabił. Pomóżta mi ogarnąć zwłoki, zasługują na dobry pogrzeb. Ork poszedł zbierać ciała. Cały czas był czujny w razie ewentualnego ataku. Sprawdził przy okazji, czy na ziemi leżą inny niż z OHO. Szukał wskazówek, które mogły mu pomóc.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 24 Luty 2013, 14:04:07 »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 24 Luty 2013, 14:16:56 »
Co tu się działo?! Czyżby ten oddzialik którego rozwaliliśmy po drodze? Zapytał. W jego minie można było wyczytać, że jest zszokowany. Za mało ich było, by rozwalić ten obóz! Cholera jasna! Co teraz? - dodał. Potem Mogul rzucił propozycje o zwłokach, więc Cry poszedł za Khanem. Przy okazji zaczął także dobrze wypatrywać wskazówek.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 24 Luty 2013, 14:18:07 »
Elrond może i miał stare ciało, ale był dosyć krzepkim staruszkiem. Poza tym świetnie pomagał sobie psionikom. Doszedł do wniosku, że najlepiej będzie poukładać wszystkie ciała w jakimś rzędzie. Na uboczu. Pomagał więc Mogulowi, jednocześnie sprawdzając, czy wśród zwłok nie ma niczego dziwnego. Dopatrywał również ran od magii. Chciał wiedzieć, czy ich przeciwnicy również się nią parają.
- Młody, nie panikuj... - powiedział Spardzie.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 24 Luty 2013, 14:24:47 »
//Drago: po drugiej stronie mostu w lasku czai się jakieś 30 postaci. Dalej (jakieś 80m) widać sporo pochodni.
//Zaznaczam że nie potrafię sobie wyobrazić wizualnie ile to jest.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 24 Luty 2013, 14:44:44 »
Dragosani wrócił przez most do oddziału, który miał być wsparciem dla chroniących przejścia przez rzekę.
- Nie jesteśmy tutaj sami. W lesie za mostem czai się tak na oko trzydzieści osób. Nie widać herbów, ani innych oznaczeń, ale wątpię aby to był ktoś z naszych. Do tego dalej, jakieś osiemdziesiąt metrów, widać wiele pochodni. Pewnie mają tam obóz - zrelacjonował.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 24 Luty 2013, 14:52:33 »
Elrondzie... Mam się uspokoić. Dobra. Dobra. Tylko jak przyjdzie tu z 30 żołnierzy to będzie źle. Nasza kompania jest mała, i chociaż pokonaliśmy 12 rycerzy, to przy większej ilości będzie gorzej - mówił. W jego głosie była nutka strachu. Lecz nie! Za dużo osób już zabił by teraz się poddać. Zaprzestał poszukiwania wskazówek, podszedł na skraj, siadł po turecku i koncentrował się! Wolał podczas bitwy, nie zostać zabitym z powodu strachu. Teraz siedział i gromadził siły.

Kilka minut później...

Sparda siedział spokojnie, by nie popaść w paranoje. W tym czasie przyszedł pogromca Kagana, który ogłosił wiadomość o ludziach. O obozie, i o ponad 30 żołnierzach. A może tylko 30. Możliwe że w obozie jest więcej. Tego nie wie nikt. Cry po usłyszeniu wiadomości wstał i odezwał się:
Może by tak, kogoś tam wysłać? ÂŻeby zobaczył kto tam siedzi....
Ja jestem chętny!

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 24 Luty 2013, 14:58:04 »
- Przynajmniej wiemy na czym stoimy. A co z topografią terenu? Most jest jedynym miejscem do wejścia na ten brzeg? Jak wygląda rzeka i brzegi? Także wygląd mostu byłby dobry - pogładził się po głowie. - Wybacz że tak o wszystko pytam, ale wierzę, że zdążyłeś również i to zbadać. Sam po nocach ledwo widzę...
Usłyszał głos Spardy.
- Wątpię byś przeszedł wzdłuż i wojsk. Na pewno maja pochowane gęsto w krzakach czujki. I pamiętaj, że wąskiego przesmyku może bronić mała ilość wojska. Osobiście przypomina mi się obrona jednego przesmyku w górach. Kilkuset Sportów, a może Sportan, broniło się długo przed wrogiem liczonym w tysiącach...

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 24 Luty 2013, 14:58:52 »
-Kurwa mać. Zdenerwował się ork. Byli w bardzo nieciekawej sytuacji. Sześciu na minimum trzydziestu. To na prawdę było samobójstwo.
-Jest szansa na zaatakowanie ich z zaskoczenia? Jeśli nie... zamierzam zaatakować ich frontowo. Najpewniej będzie to samobójczy atak, który prawdopodobnie się nie powiedzie. Zmniejszą się chociaż siły wroga. Słuajcie, teraz macie ostatnią szansę na wycofanie. Kto chce to zrobić, niech się nie waha. Zagrożenie jest realne, odniesiecie wiele ran, a może zginiecie lub do nie woli. Wasz wybór. Kto jest ze mną?

//: proszę WSZYSTKICH o wypowiedzenie się

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 24 Luty 2013, 15:01:58 »
- Mogul, wybacz, ale to bardzo chujowa taktyka. Jak sam przed chwilą powiedziałem w kupie, na moście mamy większe szanse. Wystarczyło by jeszcze trochę pułapek porobić po tej stronie wejścia na most. Wilcze doły, na pierwszych wojaków.
Ale jak już chcesz strugać bohatera, to dobra. Mogę iść z tobą. Ktoś Cię musi pilnować
- uśmiechnął się.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 24 Luty 2013, 15:05:57 »
-Sam pomyśl, umocnimy i naprawimy fortyfikacje mosta. Nie wiadomo kiedy jednak tamci wyściubią nosa z ukrycia. Myślałem nad czekaniem tutaj, lecz wtedy więcej ich się zbierze. Suma sumarucośtam wychodzi na to samo.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 24 Luty 2013, 15:22:59 »

Uploaded with ImageShack.us

Niebieskie kropki - wy
Czerwone - wrogowie

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 24 Luty 2013, 15:26:53 »
- Cały teren jest raczej płaski, lekko zalesiony, więc jego wykorzystanie raczej odpada. Podobnie jak atak frontalny - stwierdził Dragosani. - Zbyt mało nas, aby takie coś mogło się powieść. Według mnie powinniśmy wywabić ich, zmusić do ruszenia na nas. Niestety nasz styl walki... odbiega nieco od formacji stosowanych przez wojaków wspomnianych przez staruszka. To raczej wyklucza zastosowanie ich taktyki. Musimy więc się przygotować. Elrond, ile bagien byłbyś w stanie wytworzyć? Albo o jakim największym zasięgu? No i czy znasz jeszcze jakieś użyteczne zaklęcia, które zmniejszyłoby ich przewagę? Ty - zwrócił się do ochotnika na zwiad obozu wroga. - Sparda, tak? Widzę, że nosisz szatę, jak Elrond. Jakie znasz zaklęcia? - wypytał magów. - Do tego trzeba będzie nieco naprawić umocnienia. Możemy... ee... wykorzystać ciała poległych. Zawsze to dodatkowa masa przy barykadach.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 24 Luty 2013, 15:32:30 »
Jestem z tobą. Chodź by do końca życia. Nie jesteśmy psami, które będą uciekać. Albo wrócimy zwycięsko, albo zginiemy honorowo! - powiedział z odwagą w głosie. Nie miał zamiaru uciekać, lecz też nie miał zamiaru ginąć!
Ja jestem po stronie ... niczyjej! Plan Mogula jest dobry. By zaatakować od frontu.. Lecz mniejsze szanse na przeżycie. Natomiast plan Elronda także jest dobry. Lecz także słaby punkt. To co że umocnimy most? Przecież oni w tym czasie zbiorą wojsko przeciw nam... Trzeba się na coś zdecydować - popatrzył na Mogula. Ty jesteś dowódcą.. Decyduj! I tu odezwał się Dragosani. Ja? Tak Sparda - upewnił go. Jakie znam zaklęcia? Nie dużo... Jestem adeptem magii.. od niedawna.. na razie znam: Podmuch ognia, Granat Magmy. To drugie dało by radę natychmiastowo zabić, lecz sądząc że nasi wrogowie mają lepsze zbroje od nas, to niewiele zdziałam... - oświadczył. Ciała poległych? Na niedużo się zdadzą.

//Talenty to ja mam (srebne), lecz funduszy brak na naukę :(

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 24 Luty 2013, 15:39:38 »
Ork zacisnął pięści. Nie podobału mu się korzystanie z ciał poległych. Nie mieli wyjścia jednak.
-Zostajemy na moście.

//: ja się pomyliłem z tym frontalnym, a za późno było na modyfikacje xd

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 24 Luty 2013, 15:43:36 »
- Ciała to materiał na ewentualna barykadę, proste. Choć może nieco nieetyczne. I jeżeli przez to przeszkadza wam takie ich wykorzystanie, pomyślcie, że to... szansa dla poległych na zemstę. - odpowiedział wampir, wykrzywiając się w lekko podłym uśmiechu. Nieco rozbawiły go słowa człowieka o honorowej śmierci. Sam wolał zwyciężyć podstępem, lub bezczelnie nieuczciwą walką, niż zginąć honorowo.
- Zaklęcia ogniste mówisz... - Spojrzał na drugi brzeg. Na drzewa. Było późne lato, więc las był zapewne dość suchy. - Kiedyś pewien mądry człowiek powiedział "Jeżeli wróg jest w lesie, spal las". Co wy na to, aby wywołać odrobinę panik w ich oddziałach? Może twoje zaklęcia nie mają mocy, aby podpalić większy obszar, ale jeżeli byśmy odpowiednio rozegrali cała akcję nawet niewielki pożar mógłby być przydatny. Odrobina chaosu w ich szeregach może być dla nasz korzystna.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 24 Luty 2013, 16:01:19 »
- Spalmy ich las. Nowy wyrośnie na popiele. A wrogów nie będzie.
Co do czarów. Mogę bez przeszkód od razu stworzyć dwa bagna. ÂŚrednica jednego to około 5 metrów. Ponadto znam zaklęcie kamiennego muru. Mogę go oczywiście modyfikować. Nie trzeba będzie używać ciał...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 24 Luty 2013, 16:09:46 »
Wtedy też od wschodu dało się słyszeć stukot końskich kopyt o bruk traktu i charakterystyczne odgłosy maszerującej armii. Tak, to była reszta waszych sił. Setka rycerzy, 3 plutony (90) łuczników i tak na oko druga setka OHO.
- I słusznie generale Khan. Sierżant Delan O'niell z XI Batalionu Inżynieryjnego na rozkaz sir! Powiedział na oko 30 letni człowiek schodząc z konia i wydając rozkazy okopania się, strasznie przy tym bluzgając.

//Teraz tak, NPC'e robią za sztuczny tłum. To wy będziecie zabijać.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 24 Luty 2013, 16:21:18 »
- No i koniec spekulacji.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 24 Luty 2013, 16:39:10 »
-Oho, wsparcie na czas. A już zaczynał mi się podobać pomysł z podpalaniem lasu...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 24 Luty 2013, 16:39:10 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18