Tereny Valfden > Dział Wypraw

Ostateczne rozwiązanie

<< < (33/44) > >>

Anette Du'Monteau:
Vi zachichotała w odpowiedzi na złości krasnoluda.
-Tylko pamiętaj złotko, nie dziel się taką wiedzą przy kobietach. No chyba, że lubisz spędzać noce w łóżku z kolegami. Co się zaś tyczy samego tematu...Stereotypy po prostu powstały z jakiegoś powodu. Wiadomo, że istnieją wyjątki jak we wszystkim. Ale wyjątek potwierdza regułę.

Anv:
Podczas całego starcia Faust stał na tyłach, pomagając rannym i zaciągając ich w bezpieczne miejsca. Z pewnością w normalnych warunkach nie stroniłby od pierwszego szeregu, teraz jednak słabo się czuł. Może to jeszcze efekty przemiany, fakt faktem zawroty głowy trafiały się jeszcze, sporadycznie, ale jednak. Podczas utarczki słownej, bacznie obserwował zachowanie Dragosaniego. Z jasnych powodów był po jego stronie, a młoda dhampirzyca wzbudzała pewien stopień niechęci. Nie czekając jednak dłużej, na słowa krasnoluda i legionista ruszył do pracy. Minąłem wsyzstkich i gdzieś na boku, w ciszy, ogarniałem "burdel" pobojowiska.

Dragosani:
- Stereotypy biorą się najczęściej z ciemnoty ludu, słonko - odparł Drago z krzywym uśmieszkiem Nazwanie "słonkiem" przez wampira jakoś dziwnie brzmiało. Tak, jakby można było to słowo dowolnie interpretować. - Ale może przełóżmy tę rozmowę na później. Praca czeka. - Po tych słowach ruszył aby pomóc Faustowi "ogarniać" pobojowisko. Zrobiłby to na pewno chętniej, gdyby krasnolud łaskawie wyjaśnił tego cel, zamiast rzucać kurwami.

Devristus Morii:
Dziekuję Ci, Mogulu. A teraz poszukuję także wąpierza, który odda mi trochę swej krwii uśmiechnął się przemiło Devristus.

Anv:
- Zarozumiałe to. - rzucił młodzian do Dragosaniego, nie odrywając jednak wzroku od tego co robił. A powiedział to na tyle cicho, że mógł go usłyszeć wyłącznie ów duchowy staruszek, stojący dwa metry od Fausta. Jasne też było, że na myśli miał właśnie osobę dhampirzycy. Potem uwagę młodego wampira zwrócił Devristus, były mistrz. Potrzebował wampirzej krwi, by uleczyć swoje rany. W sumie ciekawa sytuacja, teraz Faust jest wampirem, zastanawiał się tylko, czy znajdzie ofiarę dla siebie, by podreperować potem swój stan.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej