Tereny Valfden > Dział Wypraw

Semper Fidelis Ad Mortem- Zawsze wierny aż do śmierci

<< < (26/45) > >>

Adaś:
Kruk stał spokojnie oparty o reje spoglądając na wysiadających strzelców. Miał on jakieś dziwne przeczucie, ale starał się o nim nie myśleć. Kto wie co przyniesie przyszłość. Aż tu nagle usłyszał pytanie członka szwadronu, na które odpowiedział spokojnym tonem, wciąż spoglądając na brzeg na którym mieli zebrać się strzelcy:
-Jak tylko wszyscy chętni do prowadzenia ostrzału wysiądą na brzeg.

Arti:
/////: eee, srsly, dajcie mi tu jakiegoś kupca, tragarza czy kaj czort bym sobie sprawił jakieś patyki do przebijania ludzi ;[

- Nudo... - - Podszedł do elfki. - Mogę liczyć na Twoje wsparcie pod kątem strzał? Tak się złożyło, że... Gdzieś moje zawieruszyłem. Gdzieś... Eeee.. W kwaterze? ...

Gunses:
- Co z Ciebie za łucznik? - spytał Gunses wyjmując 10 żelaznych strzał z kołczana i podając je człowiekowi - ÂŁuku nie zgub! Swojego Ci nie dam - rzekł i klepnął człowieka w ramię

27-10 = 17 żelaznych strzał

Adaś:
Kiedy wszyscy chętni to strzelania opuścili pokład, załoga szybko podniosła trap i odbiła. Barka powoli płynęła w kierunku przeciwległego brzegu. Pozostała część grupy, która została na barce pracowała pod pokładem przy koniach. Musiały one być pod każdym względem gotowe, kiedy barka przybije na brzeg. Równocześnie kiedy barka dobijała do wschodniego brzegu, na zachodnim brzegu trwały pracę nad prowizorycznymi osłonami dla strzelców. W końcu nikt nie chciał, aby tym co jako pierwsi zaczną walczyć coś się stało.
Kiedy barka na wschodnim brzegu dobiła, w dość szybkim tempie "kawaleria" znalazła się na brzegu wraz z końmi. Zaraz też po kolei zaczęli znikać w pobliskim lesie, nieopodal traktu. Ci co ostatni wchodzili do lasu, widzieli znikającą barkę we mgle.

//:Dobra teraz proszę napisać kto gdzie jest, aby to było już wiadome.

Arti:
 - Dziękuję Ci o duchu barki. Masz u mnie piwo - rzekł młodzieniec. - Ale na poważnie, piwo wystarczy czy chcesz jakąś zapłatę?

Strzały: 0+10=10

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej