Tereny Valfden > Dział Wypraw
Polowanie na Havekarów
Hagmar:
Tia. Ale czmu kurwa oni siedzą w dżungli siedzą? Zapytał retorycznie. Nie cierpie dżungli.
Adaś:
-To poczekaj generale, zaraz nam ptaszka zalatwie do ochraniania. Powiedzial i poklepal krasnala po plecach. Zaraz po tym czynie udal sie w kierunku owej dziewczynki na ktora sie tak zapatrzyl. Powoli sie do niej zblizyl i gdy tylko do niej doszedl grzecznie sie uklonil i sie przywital:
-Witaj jasnie panienko, zwa mnie Adamus Roydil, lecz przyjaciele mowia do mnie Adas. Powinnas mnie panienka kojarzyc z kruczego gniazda.-Powiedzial do niej bardzo milym tonem. Widzial on ja tylko pare razy na korytarzach zamku ale nie sposob bylo jej nie rozpoznac. Nim ona zdazyla cos odpowiedziec kruk zaczal mowic dalej -Nie bede owijal w bawelne gdyz celowo cie zaczepilem. Widzi panienka ja i moj przyjaciel krasnolud Garir potrzebowalibysmy panienki pomocy. Zechciala by nam jej panienka urzyczyc?
Jagusiaa:
Jagusia nawet nie zdążyła nic odpowiedzieć, gdy on zaczął dalej mówić. Oczywiście, że go rozpoznała w zamku Kruków. Nigdy jednak nie zdobyła się na odwagę, żeby zagadać. Gdy Adamus skończył mówić, chwilę się zastanowiła po czym odparła : I tak się teraz nudziłam od jakiegoś czasu. Co mogę dla pana zrobić ? po czym uśmiechnęła się.
Hagmar:
Fajna dupa. Stwierdził rzeczowo Garir przyglądając się dziewczynie. Ten tego, witam panienke. Jak już Adaś wspomniał jestem Garir. Moge spytać co tak młoda kobieta robi wśród morderców i krętaczy?
Adaś:
-Chodzi o to ze ja i moj przyjaciel chcemy udac sie na swego rodzaju przeszpiegi. I potrzebujemy dame twego pokroju do odegrania corki kupca, ktora ma umowic interesy dla ojca. My natomiast odgrywalibysmy role jej ochrony. Bylaby panienka skora odegrac te role? Kiedy tylko skonczylem swoja wypowiedz podszedl do nas krasnal. Nie musialem czekac az powie cos bardzo ciekawego. Jak tylko skonczyl swa wypowiedz kleplem go w plecy i z ironicznym usmiechem spytalem:
-Masz mnie za kretacza i morderce? Czy kogos innego? A moze samego ciemnego mistrza?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej