Autor Wątek: Wysuszeni myśliwi  (Przeczytany 14367 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Wysuszeni myśliwi
« Odpowiedź #120 dnia: 14 Sierpień 2012, 17:33:38 »
- Jeden czar ofensywny - wycharczał Gunses wymierzając w nadbiegającego spijacza swój szpon i rzucając w niego serią trzech piorunów - zero czarów defensywnych! - wyryczał coraz bardziej wściekły. Jego szpon pulsował energią niczym kutas krwią. Wampir rzucił kolejne trzy pioruny w drugiego spijacza. Zbliżały się one niczym zombie, ale dużo sprawniej - Przydałoby się coś do paraliżowania przeciwników, albo ich oślepiania! - krzyknął wkurwiony nie na żarty. Trzeci spijacz podbiegł i spróbował wbić się w ciało wampira. Gunses uderzył szponem z góry, pazury wbiły się w głowę, Gunses szarpnął pozbawiając spijacza części czaszki i asortymentu spijającego.

22/28

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 14 Sierpień 2012, 19:31:41 »
//Spijaczom nic nie jest i atakują nadal Gunsesa.

Trzy spijacze doskoczyły do mnie rozpoczynając szarżę. Szybko wypowiedziałem inkantacje zaklęcia kałuży lawy - grishil ipash grusha elash! Ziemia pod stopami bestii w ułamku sekundy zamieniła się w bulgoczącą lawę, która pochłonęła nieszczęśników. W tym samym momencie zostałem zaatakowany od tylu przez jednego ze spijaczy. Zaczął okładać mnie pięściami. Zaraz pojawił się kolejny, który próbował dźgnąć mnie kolcem. Na szczęście udało mi się w porę wykonać unik, by po chwili znów wpaść pod grad ciosów. Zasłoniłem się prawą ręką tworząc w miarę stabilną gardę, sięgnąłem po sztylet u pasa i szybkim ruchem klingi rozerwałem gardło spijacza który zalał się krwią padając na ziemie i ginąć w agonii. W szale walki nie spostrzegłem jak przed chwilą pozostawiony sam sobie spijacz wbija mi w ramię kolec. Odruchowo odepchnąłem go mortokinezą na odległość 10 metrów. Krew siknęła mi z ramienia, poczułem się słabiej. Schowałem sztylet do pasa i przystawiłem dłoń do rany. Wyglądało to naprawdę źle. Nie było jednak czasu na opatrywanie ran. W moją stronę zmierzały kolejne bestie...

Spijacz 21/28

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 14 Sierpień 2012, 19:31:41 »

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 14 Sierpień 2012, 19:54:01 »
Jeden ze spijaczy zaatakował mnie gwałtownie, wystawiając do przodu swój kolec. Odepchnęłam go telekinezą, zaraz jednak zaatakował następny, uderzenie jednak wytłumiła kolczuga. Chlasnęłam na odlew w miejsce, gdzie normalny człowiek ma tętnice, stwór osunął się, robiąc miejsce następnemu. Uniknęłam ciosu w iście tanecznym uniku i zaatakowałam wściekle. Nagle moje ramię przeszył ból, jeden ze spijaczy zawadził kolcem o rękę, po skórze popłynął strumyczek krwi. Odepchnęłam go głowicą i wsunęłam ostrze pod pachę, jednocześnie wysuwając dłonie przed siebie - Heshar! - podmuch ognia pochłonął dwa stojące najbliżej mnie spijacze.

18/28

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 15 Sierpień 2012, 09:02:01 »
Gunses wyciągnął miecz. Dwuręczne ostrze z czarnej rudy zapewniało jako taki dystans, natomiast siła i zręczność zmutowanego wampira dawała nie lada możliwości co do szybkości i siły ataków. Spijacze otaczały grupę szczelnym kołem, Gunses zaatakował ciosem wznoszącym od dołu do góry po skosie, jednak ostrze przecięło tylko skórę jednego jedynego, który nie odskoczył w porę. Kleszcze widząc wzniesiony do góry miecz i odsłonięty korpus wampira uderzyły do przodu, Gunses z miną kata pociągnął mieć po poprzednim torze. Ostrze niczym katowski topór spadło na dwa najbliższe spijacze wgryzając się w ciało, tnąc mięśnie, ścięgna, żyły i tętnice. Ostrze spadło na ich karki i korpusy, czarna ruda cięła ich ciała niczym nóż tnie papier. Bulgocząc w konwulsjach dwa z kleszczy padły na ziemię. Po ich truchłach kroczyły następne. Gunses wykręcił się w lewym piruecie, zebrał się do skoku i ciągnąc za sobą miecz wykonał wyskok, miecz poszybował w górę, a Gunses niczym drwal rąbiący klocki drewna spadł na kolejnego ze spijaczy rąbiąc mieczem przez łeb i korpus tuż przy szyi, tnąc przy tym łopatkę, obojczyk, część worka na krew oraz płuc. Impet sprowadził Gunsesa do ziemi, wampir spadł na klęczki, chwilę po tym przycisnął go do ziemi inny spijacz. Jego kolec tłukł na oślep gryząc ziemię, Gunses starał się wyszarpnąć. Chwycił się spijacz szponem za worek z krwią i zbił tam swój szpon, a następnie poczęstował kleszcza niemałym wyładowaniem elektrycznym, które przysmażyło kleszcz paląc w nim tkanki i powodując śmierć.
- Magu... - zaryczał Gunses - wyrzuć mnie stąd! Za nich!

14/28

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 16 Sierpień 2012, 14:38:48 »
Usłyszałem prośbę Gunsesa, ten chyba jednak nie miał zielonego pojęcia o mocy mortokinezy. ÂŻyczenie jest jednak życzeniem. Odepchnąłem Gunsesa za pomocą mortokinezy na odległość 10 metrów. Niewiele mu to dało, ponieważ spijacze obejmowały pobliski teren w zasięgu 30 metrów. Gunses wywinął tylko bolesnego orła o ziemię. Ponownie usłyszeliśmy gwizd i ilość spijaczy zwiększyła się.
- Nie wychodźcie przed szereg. Potraktuje ich ciężką bronią!

Spijacz 29/43

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 16 Sierpień 2012, 16:34:39 »
Gunses nie chciał jednak nic innego jak krzyczeć. I krzyczał. Poderwał się na nogi i zaczął krzyczeć. Fala dźwiękowa o niebywale wysokich częstotliwościach uderzyła w głowy wszystkich w promieniu 10 metrów od wampir. Szczęściem Patty i Isentora stali poza zasięgiem krzyku, jednak dźwięk i tak uporczywie wżerał im się w głowy. Gunses liczył na to, że uda mu się na kilka sekund ogłuszyć przeciwników, a wtedy byłyby lepszym celem. Czekał też na jakieś potężne zaklęcie wytworzone przez Isentora.

//Ilu spijaczy udało mi się obezwładnić?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 16 Sierpień 2012, 17:46:30 »
//Ogłuszyłeś 8 spijaczy.

Isentor nie mógł trafić na lepszy moment. Patty znajdowała się tuż za nim, a Gunses ponad 10 metrów przed nim, pośrodku zwijały się z bólu ogłuszone spijacze.
- Grishil ipash grusha elash ruesh!
Nieboskłon przeszyły ogniste kule spadając w okrąg o średnicy 10 metrów, w którym znajdowały się ogłuszone spijacze. Ogniste kule niczym pociski przeszywały ciała spijaczy niemal rozrywając je na drobne kawałeczki. Nietrafione bezpośrednio spijacze płonęły w ogniu wytworzonym przez uderzenia. Zaklęcie rozpętało pożar.

Spijacz 21/43

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 17 Sierpień 2012, 16:48:09 »
Gunses widząc lecące kule ognia zaczął lawirować między nimi. Cieszył się w duchu, że alfistr został wycofany, że w skórze tralessta odkryto właściwości chroniące przed słońcem. Co jak co, ale od wszędzie obecnego ognia tkanina zajęłaby się szybciej niż skóra. Gunses nie chciał jednak sprawdzić co może wyrządzić magiczny ogień. Musiał jednak się ruszyć i podobijać spijacze, które udało mu się ogłuszyć. Uwijał się przy nich jak fryga, niczym opiewana przez bardów 'dzika kuna w agreście'. Nie miał za wiele czasu, zaczął więc natychmiast. Pierwszego po prostu przebił mieczem, ostrze przeszyło kleszcza, przyszpiliło go niczym szpilka przeszywa motyla. Wampir wykręcił się na przykucniętych nogach i ciął kolejnego przez długość jego worka na krew. Jednak te żywsze nie odpuszczały. Z lekka oślepione, wystraszone ognia próbowały jednak swoich sił. Na Gunsesa rzucił się jeden, Cadacus przejął siłę uderzenia, wskoczył na drzewo będąc w uścisku spijacza, odbił się od pnia wyślizgnął się górą nad głową spijacza jednocześnie przykładając ostrze do obojczyka kleszcza naparł na nie. Miecz ze zgrzytem wbił się w ciało kleszcza, Gunses wylądował za umierającym stworzeniem, wykonał kolejny uskok przed kolejnym atakującym kleszczem młynkując mieczem nabrał impetu i uderzył odgórnie wkładając w cięcie całą siłę. Ostrze przecięło kręgosłup. To wystarczyło. Gunses przykleił się odruchowo do drzewa za jego plecami. Chcąc zapewnić sobie chwilę czasu rzucił na zbliżające się spijacze zaklęcie piorunów chcąc niektóre z nich ogłuszyć.

17/43
//Ile udało mi się ogłuszyć piorunami?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 18 Sierpień 2012, 08:39:22 »
//4 spijacze.

//Co jest z wami?
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpień 2012, 13:36:16 wysłana przez Isentor »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 23 Sierpień 2012, 22:02:52 »
Gunses przyskoczył do porażonych i oszołomionych przeciwników. Pierwszego zaatakował mocnym ciosem z góry. Miecz przeciął plecy, przerąbał kręgosłup. Wampir szybko skoczył do następnego i jak jednego z poprzednim przygwoździł go mieczem celując w serce. Zanim przyskoczył do swojej kompanii zdążył zasłonić się odruchowo przed atakiem, którego nie było, ale wyuczony gest musiał mieć swoje miejsce.

- Magu, możesz coś zrobić szybciej?

15/43

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 24 Sierpień 2012, 22:05:57 »
- Wycofujemy się, jest ich zbyt dużo.
Nim Isentor zdążył skończyć zdanie głuszę ponownie przeszył gwizd, a z koron drzew zaczęły przybywać kolejne spijacze.

35/63

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 24 Sierpień 2012, 22:09:56 »
- No to jazda! - Gunses zaczął się wycofywać - Roznieć trochę ognia, aby otworzyć nam drogę uciecz.... odwrotu!

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 24 Sierpień 2012, 22:20:23 »
Ogień roznosił się samoistnie pochłaniając okoliczną roślinność. Isentor starał się uzupełniać luki używając zaklęcia podmuchu ognia.
- Biegnijcie do wioski. Rozproszę ogień i przeteleportuje się do was!

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 25 Sierpień 2012, 00:28:48 »
Gunses uciekając przez noc pobiegł w stronę wioski. Szło mu nieźle, był szybki i widział w ciemnościach. Dobiegł do wioski po kilku minutach.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 25 Sierpień 2012, 19:25:28 »
Patty również udała się do wioski. Isentor przeteleportował się 100 metrów dalej w stronę osady.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 26 Sierpień 2012, 02:03:39 »
Gunses chodzil zaniepokojony. Tyle kleszczy jednocześnie? Jak to możliwe u tych samotnie żyjących zwierząt!!

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 26 Sierpień 2012, 11:22:22 »
Oddalony na bezpieczną odległość 100 metrów od epicentrum pożaru i gromady kleszczy postanowiłem wprowadzić nieco dywersji w oddziałach wroga.
- Elash ruesh anesh qiesh osh hu!
Chmury na niebie przybrały krwisty kolor, nagle rozbrzmiał przeraźliwy huk. Ze sklepienia wyłonił się buchający ogniem i żarem meteoryt o średnicy 5 metrów. Mknął w stronę spijaczy z ogromną prędkością, by po chwili uderzyć. Ognisty głaz pochłonął 4 spijacze w chwili uderzenia, sama fala uderzeniowa obejmująca swoim zasięgiem obszar o średnicy 15 metrów w kilka sekund spopieliła 8 spijaczy. Ogniste kule powstałe w chwili wybuchu raniły pozostałe bestie w promieniu 50 metrów zabierając życie 12 spijaczy. Pożar powstały w wyniku uderzenia meteorytu zwiększył na sile zajmując coraz kolejne obszary dżungli.

Spijacz 11/63

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 26 Sierpień 2012, 15:26:00 »
- ÂŁoo! - Gunses spojrzał jak płonąca skałą niknie między drzewami, a zaraz potem następuje wielki wybuch - Niezłe pierdyknięcie ma... Mag.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 26 Sierpień 2012, 22:47:51 »
Przeteleportowałem się do wioski myśliwych.
- Gunsesie, wszystko w porządku?

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 27 Sierpień 2012, 15:00:51 »
Dobiegłam do wioski myśliwych, chroniąc się przed spijaczami i ogniem przywołanym przez maga. Gdy byłam już bezpieczna, obejrzałam się, patrząc z podziwem na płonącą dżunglę.
- ÂŁadny płomień - mruknęłam z uznaniem, nie zwracając się w zasadzie do nikogo konkretnego. Odnalazłam Isentora i Gunsesa i stanęłam obok nich.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 27 Sierpień 2012, 15:00:51 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything