Autor Wątek: Wysuszeni myśliwi  (Przeczytany 15229 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Wysuszeni myśliwi
« Odpowiedź #100 dnia: 14 Sierpień 2012, 11:43:09 »
Gunses zbliżył się. Cały czas wsłuchiwał się w odgłosy otoczenia siłą zmysłów wampira spotęgowanych mutacją bestii.
- Zobaczmy co tutaj mamy - powiedział Gunses po czym zaczął się rozglądać po okolicy spalonego drewna szukając miejsc zdarcia mchu, zadrapań na ziemi czy kamieniach, świeżo roztrąconych kamieni, śladów krwi lub czegokolwiek co mogło pomóc ustalić co się stało. Gunses był wieszczym, znał się na czytaniu śladów jak mało kto na wyspie. Coś ustalić powinien. 

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 14 Sierpień 2012, 11:45:16 »
Gunses odnalazł jedynie ślady wskazujące na obecność tłumu w tym miejscu. Najprawdopodobniej pozostałe ślady zostały zadeptane.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 14 Sierpień 2012, 11:45:16 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 14 Sierpień 2012, 11:57:43 »
- Niestety, nic konkretnego nie udało się ustalić. Prócz tego, że był tutaj niemały tłum.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 14 Sierpień 2012, 12:43:22 »
- Nic tutaj nie ma. Co proponujecie?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 14 Sierpień 2012, 12:47:54 »
- Można poczekać. Można spróbować wejść do środka, może korytarze i sale nie są zawalone?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 14 Sierpień 2012, 12:55:38 »
- Z tego co widzę niewiele tutaj na tyle zachowanych budynków, by coś mogło mieścić się w ich wnętrzu. Wydaje mi się, że wampir zrobił nas w przysłowiowego chuja, wysyłając nas tutaj.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 14 Sierpień 2012, 12:59:27 »
- Ciężko go będzie teraz znaleźć. Jeśli naprawdę nas oszukał, to teraz wątpię by był skory się nam pokazać.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 14 Sierpień 2012, 13:29:31 »
- Zawsze możemy udać się do wioski, żeby odpocząć i ewentualnie zorganizować wymarsz wraz z myśliwymi.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 14 Sierpień 2012, 13:59:51 »
- Wydawało mi się, że nasze siły wystarczą? Po co mieszać postronnych? Mi to się nie widzi. Tak czy siak, Ty zadecydujesz.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 14 Sierpień 2012, 14:14:34 »
- Podobno wampir poluje na myśliwych. Jako jeden z lepszych łowczych nie domyślasz się, że mam zamiar użyć ich jako przynęty? Chodźmy lepiej.
Powracacie przez dżungle w stronę wioski, słońce chyli się ku horyzontowi, powoli zapada noc.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 14 Sierpień 2012, 15:15:34 »
Gdy tak maszerowaliśmy przez ciemniejącą dżunglę, mnie ciągle nurtowała pewna kwestia.
- Jak on właściwie wysysa z nich krew? - spytałam, kierując pytanie do obu towarzyszy - Co prawda ekspertką od wampiryzmu nie jestem, ale jakieś ślady powinny być.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 14 Sierpień 2012, 15:20:51 »
- Też jestem tego zdania. Niemożliwe, by na ciałach nie było żadnych ugryzień.

Będąc przed wioską usłyszeliście krzyki, coś obok w krzakach poruszyło się. Było zbyt ciemno, by zauważyć co to jest. Nagle minął was myśliwy z pochodnią.
- Panie do wioski szybko! Biegnę ubić skurwiela! Po tych słowach mężczyzna pobiegł w głąb dżungli.
Pospieszyliście czym prędzej do wioski, zastaliście kilku myśliwych stojących nad dwoma wysuszonymi zwłokami. Jeden z nich zwrócił się do was.
- Znów zaatakował skurwiel. Janek pobiegł za nim w dżungle. Pomóżcie!

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 14 Sierpień 2012, 15:27:11 »
Dopadłam do wieśniaków, przyglądając się ciałom. Na oko niczym nie różniły się od tego, które już badaliśmy. Oparłam dłoń o rękojeść miecza.
- Za myśliwym? - rzuciłam do maga, już zwracając się ku kierunkowi, który obrał Janek.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 14 Sierpień 2012, 15:29:56 »
Isentor kiwnął głową i pobiegł za myśliwym.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 14 Sierpień 2012, 15:42:58 »
Pobiegłam zatem za Isentorem, w biegu dobywając miecza, by w razie czego móc się bronić. Choć dżungla nocą nie była szczytem moich marzeń.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 14 Sierpień 2012, 15:54:07 »
Usłyszeliście krzyk po czym zapadła głucha cisza. Zwolniliście nieco starając się nie hałasować. Za krzaków dobiegły was dziwne odgłosy bulgotania, zupełnie jakby ktoś coś spijał. Ostrożnie wyjrzeliście zza bujnej roślinności. Leżała tam pochodnia upuszczona przez bohaterskiego myśliwego, który pospieszył za wampirem. W lekko rozświetlonym przez płomień pochodni mroku dostrzegliście dziwne stworzenie pijące krew z leżącego na ziemi ciała.

Chwilę po tym wydarzeniu korony drzew zatrzęsły się. Isentor został uderzony w tył głowy konarem. Patty ktoś potraktował z kopniaka. Gunses dostał sierpowym tak silnym, że wylądował na ziemi gryząc piach. Sekundy dzieliły was od zostania pożywieniem trzech spijaczy. Każdy z nich upodobał sobie jedno z was za ofiarę.

4/4 - Spijacz

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 14 Sierpień 2012, 16:15:46 »
Boleśnie uderzona w plecy poleciałam przed siebie, wpadając w gęsty krzew paproci. Natychmiast podniosłam się, obracając w kierunku agresora półpiruetem. Miecz posłużył mi za przeciwwagę, zdążyłam jedynie dojrzeć kolejny atak potwora. Odruchowo uskoczyłam w bok, przetaczając się po miękkich, dżunglowych roślinkach. Przewrót wyrzucił mnie na dogodną pozycję, stając pewniej na nogach zaatakowałam, srebrny miecz zawył w powietrzu. Stwór był jednak szybszy, zręcznie uskoczył. Nie traciłam czasu, zawirowałam w piruecie, unikając pchnięcia dziwacznego kolca i cięłam po skosie, gładko tnąc skórę potwora. Impet przeniósł mnie dalej, za stwora, przyciągnęłam go telekinezą, nadziewając spijacza na własny miecz jak na rożen. Sztych klingi wyłonił się z piersi stwora, ociekając wrażą posoką. Wyszarpnęłam miecz, bestia padła w agonii na ziemię.

3/4 Spijacz

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 14 Sierpień 2012, 17:12:31 »
Jak tylko spostrzegłem co się dzieje odepchnąłem spijacza mortokinezą na odległość 8 metrów.
- Heshar anash!
Stworzyłem w jednej z dłoni kule ognia, którą rzuciłem w spijacza za pomocą mortokinezy. Ten jednak zareagował szybkim unikiem chwytając się pobliskiej gałęzi i wyskakując w powietrze. Widziałem, gdzie mniej więcej wyląduje więc czym prędzej wypowiedziałem słowa inkantacji kałuży lawy.
- Grishil ipash grusha elash!
Bezbronny spijacz wylądował w sam środek kałuży z lawy, której temperatura stopiła go w ciągu kilku sekund.

2/4 Spijacz

Gunses szamotał się w gęstwinie ze spijaczem, wymieniając ciosy na pięści. W tym samym czasie usłyszeliśmy gwizd. Z koron drzew zeskoczyło jeszcze więcej spijaczy. Rozejrzeliśmy się dookoła, było ich ponad 20.

Spijacz 26/28

//W walce uwzględnijcie to, że spijaczy jest aż 26. W związku z tym będą atakować razem. W jednej walce przyjdzie wam stawić czoła kilku spijaczom naraz. Nie musicie opisywać ich wykończenia. Wystarczy byście uwzględnili sam fakt, że pozostałe spijacze nie będą się przyglądać temu jak tylko jeden z nich walczy. Zaatakują grupą.
Aktywna kara: Osłona nocy
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 14 Sierpień 2012, 17:14:48 »
Gunses jeszcze kiedy sunął z twarzą w ziemi zaczął spinać mięśnie, na rękach odbił się niby na sprężynach podczas pompek i wykonał obrót, tak aby zniwelować efekty uderzenia ciałem w ziemie i być gotowym do ataku. Zaparł się nogami, obcasy butów wryły się w ziemię, Gunses chwycił miecz i wyszarpnął z pochwy, miecz w prawej ręce wyciągnął daleko w tył, podparł się na lewej dłoni i niczym dziki zwierz zasyczał. W tym czasie spijacz już był blisko, na tyle, by spróbować rzucić się na wampira i przygwoździć go swym kolcem. Gunses nie miewał bliższych kontaktów z kleszczami do tej pory. Musiał więc sprawdzić teorię w praktyce. Gunses zebrał się z ziemi i zaczął uciekać, ale tylko przez chwilę, zbliżył się on do drzewa i wskakując na pień wybił się z niego chcąc przeskoczyć stwora. Udało się. Gunses spadł na kolana, podrzucił głowę i ruszył od razu. Kleszcz odwrócił się błyskawicznie młócąc powietrze łapami niczym wiatrak. Gunses uchylił się przed kończynami wykonując piruet i ciął koniuszkiem miecza przez nieosłonięte tylne kończyny. Zaraz potem wykonał odskok i kolejny piruet zastawiając odruchowo i wyuczenie plecy klingą miecza. Spijacz podrzucił błyskawicznie do góry dwa kamienie i cisnął nimi w wampira. Gunses uchylił się przed pierwszym, drugi odbił szponem, a demoniczna ręka lekko zabolała. Wampir zdenerwował się. Chcesz walczyć wręcz? Proszę bardzo! pomyślał. Jego szpon w jednej chwili pokrył się tysiącami małych wyładowań, a cały efekt wyglądał, jakby Gunses przyodział jakąś rękawicę uszytą z piorunów. Gunses wykonał krótki rozbieg trzymając dla balansu miecz w prawej i wyskoczył. Spijacz chciał to wykorzystać, złapać Gunsesa w ręce i wbić na swój róg. I udało mu się, chociaż nie do końca. Kiedy Gunses się zbliżał, kleszcz złapał go w pasie i z impetem przyciągnął do siebie. Gunses nie mógł wymarzyć sobie lepszego scenariusza. Kiedy był już blisko uderzył z całej siły demonicznym szponem zaciśniętym w pięść. Uderzenie było tak silne, że czaszka spijacza wręcz eksplodowała. Mózg i wszystko to co się z niej znajdowało rozprysnęło na boki, a na wampira trysnął strumień krwi z żył i obkurczającego się worka na plecach. Gunses i spijacz w uścisku upadli na podłożę. Gunses wyrwał się z ramion spijacz i zobaczył, że dookoła zaroiło się od innych. Szybko przyjął postawę obronną będąc zwróconym plecami do Isentora i Patty.

25/28
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpień 2012, 17:17:08 wysłana przez Gunses »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 14 Sierpień 2012, 17:20:40 »
- Dajcie z siebie wszystko, walcie czym macie...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 14 Sierpień 2012, 17:20:40 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything