Tereny Valfden > Dział Wypraw

Po nitce do kłębka

<< < (5/9) > >>

Jagusiaa:
- Rozumiem. Ale niby dlaczego Książę nie podzieli się tą informacją ze mną ? Czy wyglądam jakoś nie tak ? Jakbym miała wszystkim rozpowiadać o tym, kim jest ten gość, który zjadł całą świnię ? I tak by nikt nie słuchał.- zadowolona ze swoich słów, młoda adeptka posłała mu niemiły uśmiech.

Nessa:
A nieznajomy odpowiedział natomiast naprawdę miłym uśmiechem.
- Informacja jest niebezpieczną bronią, a ty mogłabyś chcieć się nią posłużyć. Możesz potem pognać do swoich przyjaciół i im ją sprzedać. Podaj mi choć jeden rozsądny powód, dlaczego tobie Książę miałby przekazać, kim jest obżartuch z dożyłek.

Jagusiaa:
- Nie rozumiem po co miałabym innym rozgadywać taką informację. - powiedziała i zaśmiała się ponuro. Przecież to tylko głupia informacja na temat tego gościa. - A może to pan obżartuch boi się ukazywać swoja tożsamość ?

Nessa:
- Może się boi, może się nie boi. Na razie nie dajesz mi żadnego powodu, by podzielić się czymkolwiek - odparł spokojnie, zdradzając już całkowicie swoją tożsamość, której mogłaś się domyślić już wcześniej. Książę tanio ani nieodpowiednim osobom nie lubi mówić czegokolwiek. Wypada więc dać mu powód do rozwiązania języka. Jeśli nie mieszkiem, to koneksjami. - Każda informacja odpowiednio użyta może przysporzyć nieprzyjemności. Zatem?

Jagusiaa:
Zatem powiem ci, że przysyła mnie do Księcia pewien młody chłopak, ale niezbyt urodziwy z brakami w zębach i blond włosach.- powiedziała i dodała - a zatem to wystarczy ? czując, że go przekonała uśmiechnęła się pobłażliwie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej