Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wiosenne porządki

<< < (57/76) > >>

Adaś:
-W sumie masz rację z tym pielgrzymem kto wie co to za ludzie.-Chwilowo zamilkłem rozmyślając co tu począć dalej. W końcu jak wspomniałem oraz jak wspomniał Konrad nigdy nie wiadomo z jakimi ludźmi będziemy do czynienia. Jednak po chwili namysłu przyszedł mi trochę inny, lecz podobny pomysł. Nie czekając długo powiedziałem do Konrada:
-Mam lepszy pomysł. Osłaniaj mnie, jakby coś się stało wezwij resztę.
Po tych słowach wstałem i ruszyłem w kierunku wioski. Szedłem powoli nie śpiesząc się. Wiedziałem że za chwilę ktoś mnie zobaczy, ale ataku z ich strony nie spodziewał bym się. A przynajmniej do momentu jak mnie nie wypytają. Kiedy tylko doszedłem do pierwszej linii chat, zacząłem się rozglądać. Szukając jakiejś ciekawej osoby do zagadnięcia, widziałem jak się na mnie mieszkańcy krzywo gapią. Ale koniec końców do "paczałem" pewną wyróżniającą się osobę. Wyglądał on na starszego wioski. Powoli się do niego zacząłem zbliżać ignorując obserwujących mnie chłopów. Kiedy tylko się do niego zbliżyłem, ukłoniłem się lekko i powiedziałem:
-Witam, jaśnie panie. Zwą mnie mistrzem Markusem, jestem wędrownym poszukiwaczem mądrości.

Koza123:
Konrad zdjął z ramienia kuszę i przeładował ją. Był gotów wspierać swego kompana na wypadek jakiejś nieprzyjemnej ewentualności.

Hagmar:
Masz rację elfie. Odparł brodacz. Dlatego ich posłałem.

Ke? Ni wydaje mi sie. Ta kosa na waszych plecach nie pasuje do uczonego.

Malavon:
-Zatem pozostaje nam czekać. Liczę tylko, że nie podejmą jakiejś pochopnej decyzji.

Adaś:
-Widzisz panie takie czasy nastały że bez broni nie bezpiecznie podróżować. Mało to zbójeckich band wędruje po traktach? Mało to obrabowanych podróżników leży przysypanych kamieniami opodal traktów? A nawet mędrcowi jest życie miłe, to i powinien odebrać dobre szkolenie, aby mógł się w razie jakiejś złej sytuacji wybronić. Powiedz mi mości Panie ruszyłbyś na trakt bez żadnego uzbrojenia? Tylko z mądrością swego umysłu która nie zawsze człeka obroni?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej