Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wiosenne porządki

<< < (56/76) > >>

Gunses:
I poszli... A Gunses krył się w cieniu drzew.

Adaś:
Krasnal dał wyraźne polecenia. Tak po prawdzie nie podobało mi się że muszę brać kogokolwiek. Wolałem w takich przypadkach działać sam. Ale cóż jak już ktoś się zgłosił. A był to były kruk, więc na pewno jakieś tam doświadczenie w tego typu zadaniach miał. No cóż jak to się mawiało mus to mus.
Skinąłem ręką na Konrada i ruszyliśmy przez las stromym pagórkiem w dół. Powoli zszedłem w dół bacząc na każdy swój krok, aby nie wydać zbyt dużego szmeru. Z nalawszy się na dole popatrzałem w kierunku towarzyszącego mi człowieka, czy aby dotarł bezpiecznie na sam dół. Nie wyglądał żeby coś mu się stało. Tak więc ruszyliśmy na skraj lasu, kładąc się na ziemi tuż przed zakończeniem linii drzew. Leżąc tak zacząłem się rozglądać*, oraz szeptać do Konrada:
-Masz jakieś propozycje co dalej?-Nie czekałem na odpowiedź tylko kontynuowałem wywód-Bo mam dwie propozycje. Jedna to zakradam się do wioski i robię rekonesans. A druga to że udaje się do wioski pod przykrywką. A dokładniej będę udawał pielgrzyma podróżującego do jakiejś tam świątyni. No chyba że masz jakąś lepszą propozycję?

//: *Opisz co dokładnie widzimy. Czy są jacyś ludzie poza domostwami, ile jest chat itd, itp.

Koza123:
-Zależy jaki pielgrzym. Nie zapominaj, że tu mogą być ludzie wspierający zgromadzenie. A to w końcu sekta religijna. Najpierw moglibyśmy dyskretnie obejść wioskę dookoła i sprawdzić, czy nie ma tu jakich wojaków. I czy mają piwo...- mówił młodzieniec do Adamusa. Bardzo nie chciał, aby ich zwiad zamienił się w krwawą jatkę.

// M&B popłaca xd

Hagmar:
//Chat jest 9, po wiosce krząta sie sporo ludzi. Tak z 20 osób.

Malavon:
Elf zbliżył się do krasnoluda Garira.
-Więc twierdzisz, że nie powinno być tu tej osady? Może to jacyś koczownicy, albo niedawno się sprowadzili. Skoro podążamy za Zgromadzeniem to też sugerowałbym, że mogą to być ich zwolennicy idący za swymi "przywódcami duchowymi" i szukający swego wymarzonego miejsca na tym świecie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej