Tereny Valfden > Dział Wypraw

Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w "Obieżyświacie"

<< < (44/79) > >>

Malavon:
-Właściwie to tak. Pan Leonardo jak mniemam? Częściowo szukam pieniędzy, a częściowo rozglądam się za pracą. W sumie jedno nie wyklucz drugiego. Słyszałem, że jest pan specjalistą jeśli chodzi o zarobki i tym podobne.

Gunses:
//Istedd, Elrond
- Nie wiem o czym mówisz brodaczu - rzekła naturalnie i pocałowała Cię w policzek. Tak na prawdę nie pocałowała tylko wyszeptała szybko - Kup sobie mnie, pogadamy.

//Malavo
//Podawałem jego imię?

- Mogę pożyczyć Ci małą sumkę na odpowiedni procent. Roboty to ja Ci nie dam. Tylko na tym bym tracił...

Istedd:
Uśmiechnął się nieznacznie, kiedy poczuł dotyk warg tamtej na swoim policzku. Zaprawdę miłym to był gest, chociaż w rzeczywistości bardzo blisko skóry wyszeptała coś, co niezbyt go zadowoliło. Zerknął na Elronda, który wpatrywał się w kobiece przymioty. Istedd już wszak poświęcił swoje środki w słusznej sprawie - mianowicie postawił Agawie potrawę i napitki. Niech teraz staruszek wyłoży ze swej kiesy.
- Nie mnie, a przyjaciela mego o to pytaj, kochanie. - szepnął jej do ucha i posłał tamtemu nieco dumne spojrzenie. Niech pokutuje, on sobie już popatrzył na wdzięki kobiet. Teraz była kolej posiadacza majestatycznej brody, który zerknął nieco niżej, na dekolt tamtej. Był całkiem... kształtny.

Elrond Ñoldor:
Elrond doszedł do wniosku że 150 grzywien luźno mu w sakiewce dynda i nie stracił żadnej monety w Obieżyświacie. A pił i chlał za dwóch. Oczywiście na koszt krasnali, najemników, a nawet tajemniczego czarodzieja, który uciekł. Nie był dusigroszem, zbierał na naukę, ale stwierdził że odbije sobie na wypłacie za zadanie.
Gdy Istedd polecił jej Elronda, ta podeszła do niego zmysłową kręcąc tyłeczkiem.
- W to mi graj... Panie... Jak tam Panu prowadzącemu owy zamtuz było na imię... Chciałbym spędzić trochę czasu z tą piękną maurenką...

Malavon:
-A co jeśli powiem, że znam Agawę? Wtedy znajdzie się coś ciekawego prócz pożyczki?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej