Tereny Valfden > Dział Wypraw

Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w "Obieżyświacie"

<< < (79/79)

Istedd:
Trudno było nie zauważyć Agawy. Oczywiście bezczelnie wpatrzył się w jej tyłek, oczy, jabłuszko i insze przymioty. Naprawdę kobieta potrafiła pociągać za sobą spojrzenie! Widać chuci w Isteddzie rozbudzone zostały. A nuż jedynie łgał tak oczywistymi pozorami? Cóż tedy chciałbym osiągnąć? Być może wskazać, jak łatwo da się nim omamić... Lub po prostu chciał się rozerwać oglądając tyłek. Wszakże kobiety, które oglądał w siedzibie Kruków zakrywały swe atuty, lub wcale ich nie miały. Poza tym trudno było poznać przedstawicielkę płci pięknej, jeżeli ciągle skrywała się w dziwnych szatach. Zresztą jedynie z Nessą zamienił bodaj dwa zdania. Zanotował, jak pieszczotliwie odzywać się do Agawy. Choć pewnie gdyby on spróbował - zostałby dźgnięty nożem w okolice podbrzusza. Zignorował jej jakże ordynarne zachowanie. Smutno, że tak była traktowana ich kompania. Jednakże takie są kobiety! Ich dziwne poczucie humoru prawie przyprawiło go o iście dziewiczy rumieniec. Jednakże przypomniał sobie, że akurat to nie on się pieprzył, a raczej Elrond, który ostał w burdelu. Przeczesał brodę i czekał na rozwój wypadków.

Gunses:
//Odpiszcie coś, będziemy powoli kończyli.
//Kasę sami sobie rozdzielacie? Czy ja mam dzielić?

Elrond Ñoldor:
// rozdziel, będzie najsprawiedliwiej i bez błędów :)

- Kilka tygodni... W porządku. Odezwiemy się. Albo to wy nas znajdziecie. Mieszkamy w Valfden, w dzielnicy biedoty - odpowiedział krótko tonem, który miał sugerować chęć oddalenia się.
- ÂŻegnamy się w takim razie...

Gunses:
Zadanie zakończone!
Podsumowanie:

Malavon, Istedd i Elrond zostali wysłani do karczmy Obieżyświat w stolicy królestwa Valfden, aby tam zasięgnąć języka w sprawie zaginionych mieszkańców wioski Wyręby. Udało im się poznać dziewczynę z tutejszej gildii złodziei. Powiedziała im, że ich szefowa mogłaby powiedzieć im więcej o sprawie Wyrębów, ale żeby się z nią spotkać musieli zyskać uznanie świadka przestępczego. Trójka mężczyzn ruszyła na ulice, aby wesprzeć rozsianych po nich bandytów i złodziei. Po kilku akcjach udało im się zyskać wystarczające zaufanie, aby mogli spotkać się z szefową gildii złodziei. Okazała się nią Casia, która wraz z Ramirezem, mistrzem zamków i Jasperem mistrzem kradzieży kieszonkowej przebywa w kanałach gdzie jest ich główna baza. Casia postanowiła wykorzystać trójkę mężczyzn w celu szpiegowania swego stryja, szefa bandytów na Valfden - Alchemika Constantino, który prowadzi tajemnicze interesy z potężnymi magami zwącymi się Pisarz i Malarz oraz z szefem piratów, Kapitanem Gregiem.
Wedle relacji Casii to właśni połączone siły Pisarza, Alchemika i Grega dokonały porwania ludzi z wioski dostając się tam za pomocą otworzonego przez Pisarza portalu magicznego.

Nagrody:

Nagrody: 0-10g od Sergiusza; 0-10g od Stygi; 0-10g od Torreza; 0-15 grzywien od trojaczków; po 20 grzywien za każde zadanie; 0-50 za wykonanie wszystkich zadań; 0-40 za zdobycie wszystkich części tarczy. RAZEM: max 265 grzywien do podziału na 2-3 graczy
Zebraliście 260 grzywien.

Malavon - 60 grzywien
Istedd - 100 grzywien
Elrond - 100 grzywien

Talenty rozdam na dniach.

Gunses:
Talenty:

Elrond - Posty utrzymane w bardzo dobrym stylu. Widać duże doświadczenie, w końcu jesteś starym wyjadaczem. Były logiczne i rzeczowe, przejrzystość pozwalała na szybkie prowadzenie wyprawy. Techniki walki masz skromne, jednakże były one super wykorzystane (rój owadów - jak dla mnie bomba!). Innej walki nie było, więc nie mam się do czego przyczepić, z jednej strony to plus, z drugiej minus, bo nie wiem jak by walka wyglądała. Aktywność na zadaniu powyżej przeciętnej, mogliśmy prowadzić zadanie szybko. Zaangażowanie w zadanie było wzorowe. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, czyli podejście do misji jaką otrzymałeś, metody jakimi mogłeś się posługiwać (sposoby rozwiązania zadań i wykorzystanie swoich umiejętności) a także cel jaki miałeś osiągnąć (osiągnięty) oraz dodatkowe przeszkody (przeciwnicy, potwory, zagadki itp.) otrzymujesz następujące talenty:
Srebro: 2 (jeden ode mnie, a jeden ze względu na Twoją rasę (uciekłeś od wampirkóff ;/) )
Brąz: 1

Istedd - Jak dla mnie odkrycie serii tych 6 zadań. Posty bardzo dobre, klimatyczne, fajnie trzymały się w realiach gry. uciążliwość opisów i języka sprawiały, że Opiekunowi toczyła się piana z gęby, ale całokształt wypada bardzo pozytywnie. Walki nie miałeś, jak dobrze pamiętam, więc nie wiem jak Cię pod tym względem ocenić. Ani pozytywnie, ani negatywnie. Więc nijako. Zaangażowanie w zadanie i aktywność bardzo dobra. Klimat tworzony świetnie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, czyli podejście do misji jaką otrzymałeś, metody jakimi mogłeś się posługiwać (sposoby rozwiązania zadań i wykorzystanie swoich umiejętności) a także cel jaki miałeś osiągnąć (osiągnięty) oraz dodatkowe przeszkody (przeciwnicy, potwory, zagadki itp.) otrzymujesz następujące talenty:
Srebro: 2 (jeden ode mnie [nie miałeś walki żadnej, więc nie mogę dać więcej], drugi otrzymujesz ze względu na pijacką mordę na przynależność rasową ;) ]

Malavon - Posty pisane na dość dobrym poziomie, ale musisz popracować. To ważne, żebyś starał się być bardziej aktywny, bo poślizg z Twojej strony był całkiem spory. Sądzę, że to przez wzgląd na to, że był to okres zakończenia roku szkolnego. Nie miałeś żadnej walki, więc nie mogę ocenić Cię pod tym względem. Aktywność na zadaniu była mierna, chociaż zaangażowanie było widoczne. Klimat tworzony dość dobrze, chociaż ucierpiał na tym, że byłeś tak rzadko. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, czyli podejście do misji jaką otrzymałeś, metody jakimi mogłeś się posługiwać (sposoby rozwiązania zadań i wykorzystanie swoich umiejętności) a także cel jaki miałeś osiągnąć (osiągnięty) oraz dodatkowe przeszkody (przeciwnicy, potwory, zagadki itp.) otrzymujesz następujące talenty:
Brąz: 2 [chciałbym bardzo dać więcej, boś masz talent i dobrze się zapowiadasz, ale niestety muszę oceniać obiektywnie].

Dodatkowa premia pieniężna:

Elrond - 300 grzywien
Istedd - 300 grzywien
Malavon - 100 grzywien

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej