Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w "Pod Uchem Trolla"  (Przeczytany 18763 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w "Pod Uchem Trolla"
« Odpowiedź #100 dnia: 29 Maj 2012, 19:36:28 »
//Masz połamane kości. Kość trze Ci o kość. A to już cholernie boli. Ledwo się trzymasz na nogach, ból paraliżuje i tłumi myśli.

- Co mam Ci dać? Chciałeś trochę zasłynąć, jak ktoś o Ciebie zapyta, to powiem mu o Tobie dobre rzeczy.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 02 Czerwiec 2012, 11:24:04 »
No dawaj, dawaj. Mogul wraz z Busterem spojrzeli sobie głęboko w oczy. Obaj stali w postawie bojowej, czekali, kto zrobi pierwszy ruch. Ork wiedział, że ma przewagę. Zasięg jego ramion, jak i broni był zdecydowanie większy. Postanowił zaatakować. Lekkie uderzenie wyprowadzone z lewego biodra. Uderzenie testujące, nie było tutaj włożonej większej siły. Buster zablokował. Dla pewności złapał oburącz swój miecz. Od razu chciał kontratakować, doskoczył do orka, chcąc zmniejszyć zasięg. Wyprowadził cios z prawej strony. Mogul wykorzystał chwilę, w której wróg wykonał swój manewr. Wykonał toporem pewnego rodzaju gardę, zakrywając się bronią przed ciosem. Ostrza złączyły się. Mogul używając więcej siły odepchnął wroga. Użył jej wystarczająco, by wróg stracił równowagę. Cofnął się kawałek i uklęknął na kolano. Wiedział co zamierza wykonać ork, więc już za wczas wykonał blok. Mogul uderzył z góry, zwiększając siłę w stosunku do poprzedniego uderzenia. Byłby to atak kończący, gdyby Buster nie uchronił się. Khan wiedział, że jego uderzenie było przewidywalne, ale była to walka sparingowa, nie było co przesadzać, nie mógł go zabić przecież. Widząc słabą pozycję wroga nie kontynuował. Odszedł kilka kroków do tyłu, pozwalając wstać Busterowi. Ten wstał, przyjął pozycję i zaatakował. Stal, a raczej żelazo złączyło się ponownie. Nastąpiła wymiana ciosów i bloków. Oboje krążyli w kółko. Było to spowodowane tym, że Buster szedł do przodu, chcąc zmniejszyć dystans dzielący ich, a Mogul wręcz przeciwnie. By nie wyjść za linię musiał krążyć dookoła. W pewnym momencie Khan zatrzymał się i zaatakował w dół, w prawą nogę Bustera. Był to ciężki cios do sparowania, ale udało mu się, odskoczył trochę na bok, i blokował niezręcznie bronią. Uderzenie nie wyrządziło żadnych szkód na ciele Bustera, ale wypuścił z ręki miecz. Ork mając przeciwnika na wyciągnięcie ręki,wycofał ręce do tyłu i pchnął tępym początkiem w brzuch przeciwnika. Od siły uderzenia Buster zgiął się w pół i upadł na kolana. Ork w zwycięskiej postawie zbliżył ostrze swego topora przy szyi przeciwnika. Dalej był skupiony, lecz sądził, że walka się już skończyła. Czekał teraz na reakcję samego Bustera, jak i organizatora walk.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 02 Czerwiec 2012, 11:24:04 »

Offline Axel Ontero

• Magnat
  • Reputacja: 520
  • "Każdy z nas w życiu jakiś kurs obrał."
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 02 Czerwiec 2012, 18:06:15 »
Spodziewałem się jakieś namacalnej nagrody, ale dobre słowo też może być. Ból ramienia był nie do zniesienia. Ledwie trzymałem się na nogach. Myślałem, że zaraz upadnę i już nie wstanę. Postanowiłem sobie jakoś pomóc nim będzie za późno. Zawołałem do mężczyzny, któremu wręczyłem topór:
-Czy jest tu jakiś med..- chciałem powiedzieć "medyk", ale nie zdążyłem momentalnie zawróciło mi się w głowie i straciłem przytomność upadając na plecy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 05 Czerwiec 2012, 22:06:26 »
//Ocian

- Osz Ty draniu hahah - śmiał się Buster wstając z ziemi - Niezły jesteś! Siłacz z Ciebie, trzeba Ci to przyznać.
- Fakt - rzekl Sargon - Wygrałeś, trzymaj tutaj 15 grzywien.

//Tzaro
- Ja pierdziele... - zawołał bandyta łapiąc Cię w ostatniej chwili, abyś nie upadł na kamienie. Podbiegli inni, zanieśli Cię do jednej z chat, opatrzyli, usztywnili ramię, założyli rękę na temblak.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 06 Czerwiec 2012, 14:51:12 »
Oczywiście Mogul pomógł wstać z ziemi sparing partnerowi. Mimo, że to najprawdopodobniej był bandyta, to nie liczyło się. Honor i szacunek dla przeciwnika był ważniejszy. Następnie zwrócił się do Sargona.
- Złoto w dzisiejszych czasach jest mniej cenne, towarzyszu, zatrzymaj je. W zamian potrzebuję informacji.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 07 Czerwiec 2012, 19:23:43 »
- U mnie zwycięzca bierze kasę - rzekł i wcisnął Ci Twoje wygrane 15 grzywien - A zapytać możesz mnie o coś zawsze.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 07 Czerwiec 2012, 19:28:14 »
Widać nie są łasi na piniądze. Myślałem, że w czasach, gdy każda jedna złotówka jest ważna, szczególnie bandyci nie pogardzą tym malutkim podarkiem. No ale cóż zrobić, do gęby mu tej kasy nie wsadzi.
- Taa, tej, słyszeliśta coś o niejakich Wyrębach? Hę?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 07 Czerwiec 2012, 19:52:09 »
- A no pewnie. Qeentino tam był, w interesach hahahahaah!

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 08 Czerwiec 2012, 14:05:31 »
-Brrruua. Nie wiadomo co to dokładnie było. Takie westchnięcie orka na słowa bandyty. Nie mógł powiedzieć czegoś dokładniej? Hmm, pewnie będę musiał wykombinować jak się ino spotkać z tym Qentinem, czy jak mu tak było. Już gadał z nim chwilę, ale ten zbył go mówiąc, że nie ma czasu. Więc i w tym przypadku zasięgnął rady bandziorów.
- Jak z nim można pogadać, dostać się do niego?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 08 Czerwiec 2012, 16:15:11 »
- Musisz trochę zasłynąć u nas. No wiesz, żeby się zrobiło głośno, że nie leżysz z jajami tylko coś robisz. Moje poparcie już masz! ładnie położyłeś Bustera!- I moje też - rzekł Buster - To była dobra partnerska walka, wiem już nad czym muszę popracować walcząc z silniejszym wojownikiem.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 08 Czerwiec 2012, 17:26:44 »
Czyli jeszcze trzeba coś porobić. Mogul podrapał się po głowie i rozejrzał się dookoła. Tzaro gdzieś wsiąkł. Orka nie interesowało zbytnio co robił, przecież był on już duży i umiał sobie poradzić. Pewnie teraz wykonuje jakieś zadanie dla któregoś z ludzia. Pewnie dla tego barczystego.
- To siemka, idę się rozejrzeć.
Najbardziej w oczy rzucało mu się troje ludzi. Człowiek z butelką wina, kolesia z jointem i łucznika. Jako, że nie wiedział, w jakim stanie była pierwsza dwójka postanowił iść do tego trzeciego.
- Witej łuczniku. Mogul Khan. Nie masz jakiś zajęć do wykonania?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 08 Czerwiec 2012, 17:33:26 »
- No witam - rzekł mężczyzna. Był ubrany typowo dla łucznika. Z ochraniaczem na lewym ramieniu - Jestem Garr. Myśliwy, zajmuję się dostawami mięsiwa dla obozu. Mógłbyś mi się przydać, jeśli chcesz... Potrzebuję kilka sztuk mięsa. Suszonego, albo świeżego.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 08 Czerwiec 2012, 17:40:21 »
-Humm, a skąd chcesz to mięso? Lasek tutej niedaleko jakiś jest może? To se ubije jakieś wilki, ale nie znam zbytnio tego mięsa, nie, wróć miejsca. Ork wyszczerzył kły. Może Garr będzie chciał iść z nim? A jak nie, to będzie trzeba coś wykombinować. No ok, niech Garw nakieruje mnie, a ja się jeszcze po obozie rozejrzę. Może kto inny ma to mięso, albo chce czegoś i przy okazji będę mógł to znaleźć po drodze do lasku.
-Hę?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 09 Czerwiec 2012, 11:34:57 »
- Po ciemku tu jechałeś? Nasz obóz jest w górach, fakt, ale do najbliższego traktu ciągnie się droga tylko przez lasy. Na pewno coś znajdziesz...

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 09 Czerwiec 2012, 18:42:30 »
Luuz. Odrzekł odchodząc. Chciał jeszcze zachaczyć o pijaczka, uprzednio sprawdzając jego stan upojenia. Zbliżył się do niego i rzekł patrząc się na butelkę.
Jak tam, imprezka trwa?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 09 Czerwiec 2012, 18:48:30 »
- A tak! Trwa w najlepsze! Lepsze to niż siedzenie w tej... chlip...  noże z tymi zakazanymi mordami! Jestę Fabio. A Tyś...?

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 09 Czerwiec 2012, 19:01:40 »
Ork westchnął. Czyli Fabio był już nawalony. Nie pomoże mu to zbytnio w zdobywaniu zaufania. Ale skoro jest pijany, to będzie można to wykorzystać w zdobyciu informacji. Jeszcze raz spojrzał z politowaniem na pijaczka. Pewnie jedna z jedno z jego ulubionych zajęć. Siedzenie na dupie i gówno robienie, ewentualnie picie różnych trunków.
Mów mi Mogul. Szukam roboty i informacji o Wyrębach. Masz coś z tego towarzyszu?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 09 Czerwiec 2012, 19:03:21 »
- A tak! Wiem co i owo! Ale nie będę mówił o suchym pysku! Skombinuj mi jakąś flaszkę to pogadamyy chlip..!

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 09 Czerwiec 2012, 19:54:37 »
W kurwe jebana jego mać. Gnojek chce dalej pić, skąd mam mu wykombinować więcej? Dobra, teraz do tego jaracza się przejdę.
- Siemka! Dobry towar, hehe? Mogul jestem i w mordę jeża roboty poszukuję. Jak i mięsa, jak i jakiejś gorzałki. Spojrzał się na niego. Zastanawiał się co ten będzie chciał.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 10 Czerwiec 2012, 01:19:35 »
- A ja potrzebuję zioła, które podpierniczył mi Buster! - warknął zły nie na żarty i przedstawił się  - Jorgen.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 10 Czerwiec 2012, 01:19:35 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18