Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel  (Przeczytany 17888 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel
« Odpowiedź #180 dnia: 18 Maj 2012, 18:46:42 »
Iddeous oraz Anims ruszyli za garbatym. Kostnica na szczęście była niedaleko. - Prowadź Quasimodo!- rzekł do członka bractwa. Po chwili biegu chyba dotarli na miejsce.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 18 Maj 2012, 18:52:34 »
Kostnica, jak to na te czasy wypadało, była pod ziemią, aby zapewnić dość chłodną temperaturę. Weszliście głównymi drzwiami i zeszliście po schodach na jakieś 10 metrów pod ziemię. Była tam sala, w której na stołach leżały ciała. Sala wymalowana była na biało, blachą wyłożone były ściany od połowy i podłoga. Całość podtrzymywana była kolumnami. Przy jednym z ciał, świeżo przywiezionym kręcił się ubrany w biały kitel jegomość, zapewne patolog. Nie zauważył was.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 18 Maj 2012, 18:52:34 »

Offline Lord Hejgen

• Magnat
  • Reputacja: 573
  • By być mądrym, nie trzeba wiele umieć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 18 Maj 2012, 20:01:12 »
Tam jest - powiedział po czym dodał do Quasimoda - Poczekaj chwilę zagadamy go a ty podejdź do ciała. - po czym ruszył do człowieka. Przywitał się - Witaj me imię to Agorid Mendon a mój kompan to Isgarod Wolwen. Chcieliśmy się ciebie zapytać jak to jest pracować przy trupach.

//Wymyśliłem fałysze imiona ponieważ nie wiem jaki jest twój scenariusz. A potem te imiona mogą się przydać. Oczywiście to będzie obowiązywało tylko u tego faceta

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 18 Maj 2012, 20:56:39 »
Iddeous przeczuwał, że patolog niełatwo da się odciągnąć od trupów. Zauważył, że Anims od razu podszedł do tego gościa. - Mógłby trochę poczekać. - pomyślał sobie żołnierz. Ale musiał niestety pójść za nim. Anims zagadał do niego zbyt otwarcie. Iddeous postanowił udawać takiego lekko zaniepokojonego a ka przerażonego obecnością trupów. - Bo, bo, bo my.. Jesteśmy początkującymi medyka,kami. Dowiedzieliśmy się, że podczas pra, praktyk mu.. musimy parać się z trupami. Chcielibyśmy wiedzieeć jak to jest? Jesteśmy ciekawymi ludzkiego ciała.. Aa,ale ja no trochę jestem zaniepokojony.- dukał z udawanego przerażenia Iddeous. Quasimodo, musisz wyczekać na odpowiedni moment. On musi się ogadać..- pomyślał.

:// Od dzisiaj moja aktywnosć na forum drastycznie zmaleje.. Komputer mi padł,  ;( Więc będę pisał zaledwie 1,2 może 3 posty dziennie. W poniedziałek jadę do warszawy i będę od środy..

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 18 Maj 2012, 21:33:37 »
//Buahaha ja też jade do Warszawy z 3 gim. I też będę3 dni czyli do środy. Może się spotkamy :D

« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2012, 22:36:53 wysłana przez Altaïr Ibn-La'Ahad »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 18 Maj 2012, 21:38:15 »
//Ja tu mieszkam od września, ale na spotkanie bym nie liczył :P

- A u kogo panowie terminujecie? Czy nie czasem u starego Arnacego?

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 19 Maj 2012, 11:22:47 »
- Nie, nie u niego. Terminujemy w Efehidonie u mistrza Jareda. W Atusel jesteśmy przejazdem.- rzekł do niego Iddeous.- A, proszę pana. Czy moglibyśmy troszeczkę oddalić się od tych ciał. Bo, no.. Niezbyt dobrze czuję się w ich obecności. Muszę przywyknąć. A i miałbym do pana pytanie. Słyszałem ostatnio, że przywieziono do kostnicy pewnego handlarza. Henkad mu było? No podobnie w każdym bądź ra, raazie. Może wiedziałby pan coś o nim?- spytał patologa Iddeous. Miał nadzieję, że patolog wciągnie się w rozmowę, a Quasimodo niezauważenie podejdzie do Torreza Henkada.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 19 Maj 2012, 12:08:01 »
- Nie znam waszego mistrza. Widocznie nie ma jeszcze sławy w swej dziedzinie, ani nie był na żadnym zjeździe medyków. A co do ciała - powiedział i podszedł do zwłok które przywieziono przed chwilą, wszak o nich chcieliście rozmawiać - Nie wiem jeszcze jak się nazywał. Wysłałem mojego ucznia do siedziby gminy aby przysłali kogoś z urzędu co by mógł mi powiedzieć, kto to jest...

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 25 Maj 2012, 12:04:20 »
- Hmm.. Ciekawe. No, w każdym razie nasz mistrz nie jest zbyt znany, przybył do Efehidonu z innej krainy.- rzekł Iddeous.- Pan chyba jest doświadczonym medykiem? Mógłby pan udzielić nam jakichś rad? Tylko czy moglibyśmy odalić się od tych zwłok.. Jakoś czuję obrzydzenie.- żołnierz przy tym odkaszlnął.- Chyba miałby pan chwilę dla nas? - uśmiechnął się do patologa.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 25 Maj 2012, 14:03:18 »
- No dobrze zapraszam tam, to stołu z narzędziami - rzekł po czym odszedł na drugi koniec kostnicy do stołu, który zmyślnie miał zamocowane u nóg kółka.
- To moje narzędzia... - zaczął wymieniać odwrócony plecami. Tą chwilę wykorzystał Quasimodo. Po chichu podszedł do leżących zwłok, przypatrzył się im, skupił Energię i zaczął zmieniać swoje ciało. Garb zniknął, sylwetka wydłużyła się i wyszczupliła, zmieniła się twarz. Chwilę później obok zwłok stał identyczny osobnik.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 25 Maj 2012, 18:09:42 »
Iddeous udawał, że słucha patologa. Chwilę potem kątem oka dostrzegł Quasimoda. Podszedł on do ciała i począł zmieniać tuszę. Patolog nadał ględził im o skalpelach, szczypcach i innych narzędziach. Iddeous, aby odwrócić uwagę krzyknął: - Och! A co to za dziwy? Myślałem, że on umarł... Popatrzył się to na Animsa to na patologa z udawanym przerażeniem.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 25 Maj 2012, 19:38:38 »
E. O co to jest? Jak on może żyć. Niech pan popatrzy. - powiedział po czym pomyślał no to się udało.

//Ej Iddeousie masz już naprawionego kompa.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 26 Maj 2012, 00:21:35 »
- Na bogów! - zawołał patolog, ale Quasimodo już go uspokajał udając wielce smutną minę
- Spokojnie, spokojnie. Jestem Torrez Herkad, tutejszy sklepikarz. Doszły mnie wieści, że odnaleziono mojego brata, Ignaza. Przybyłem więc tu i ot leży... Przyjechał do mnie kilka dni temu, zawsze pił za dużo, zawsze był opryskliwy i robił burdy... Eh... A skończył w zimnym rynsztoku...
- Bliźniaki? - spytał patolog
- Tak... Możemy załatwić formalności? - spytał Quassi vel Torrez Herkad.
- Oczywiście - rzekł patolog i podał papiery stwierdzające rozpoznanie członka rodziny. Quassi podpisał wszystko. Następnie pożegnał się z patologiem i wyszedł z kostnicy. Czekał na was przed wejściem.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 27 Maj 2012, 10:32:03 »
Iddeous z Animsem patrzyli na zaistniałą sytuację z udawanym zaciekawieniem. Quasimodo czekał już na nich przed wejściem do kostnicy. ÂŻołnierz nie chciał już dłużej bawić w kostnicy pod ziemią. - Bardzo ciekawe zdarzenie, nieprawdaż? No cóż, dziękujemy panu za uchylenie rąbka swoich tajemnic.- powiedział Iddeous do patologa.Niestety, chyba już na nas pora. Jeszcze raz dziękujemy i przepraszamy za zajęty panu czas. Po tych słowach kompani udali się na górę. Zauważyli tam odnowionego i odmłodzonego Qusiego. Mógł on zacząć nowe zycie. - Chyba udało nam się Tobie pomóc. Wspomnij o nas u Waszego Mistrza. - rzekł do Quasimoda.- Została nam chyba tylko Lukrecja. Ma ona swoją pracownie niedaleko karczmy "Pod Kuternogą".- zwrócił się do Animsa.
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2012, 10:34:41 wysłana przez Iddeous »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 27 Maj 2012, 15:17:17 »
- Dziękuję wam serdecznie! Nawet nie wiecie co to dla mnie oznacza... Chociaż w obcej skórze, ale z poszanowaniem od społeczeństwa! Proszę, weźcie to, to tylko skromny dar za ten cud jaki mi sprawiliście! - mówiąc to dał wam mieszek w którym było 50 grzywien. Po czym uścisnął wam dłonie i odszedł szukając swego nowego domu.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 27 Maj 2012, 18:29:14 »
No to ruszamy do tej Lukrecji - powiedział po czym poszedł po swojego konia, usiadł go i skierował się w stronę "Pod Kuternogę". Gdy tak jechali Anims zapytał - Jak myślisz co nam powie ten ich wielki mistrz?.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 28 Maj 2012, 14:30:29 »
- Hmm.. jeżeli nie każe nam znowu latać to raczej powie nam jakieś niezrozumiałe rzeczy..- rzekł Iddeous.Chociaż kto wie, może poda coś konkretnego. Heh, popatrz uzbieraliśmy już 70 grzywien. Coś jest, ale gdyby była jeszcze jakaś okazja do zarobku.- uśmiechnął się. Rozmawiając tak, dotarli dość szybko pod karczmę. Wyszukiwali mieszkania Lukrecji.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 28 Maj 2012, 20:30:07 »
Za karczmą w cieniu wielkiego starego dębu na rozłożonych na trawie kocach siedział jegomość ze skrzyżowanymi nogami. Dookoła rozstawionych było kilka fajek wodnych, przy niektórych siedzieli ludzie.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 29 Maj 2012, 07:25:41 »
Iddeous zauważył rozłożone w ceniu drzewa koce. Siedziała tam pewna osoba zwrócona do nich tyłem. Musieli podejść i zobaczyć czy to może Lukrecja. A jak się okaże, że koleś? ÂŻołnierz podszedł do osoby.
-Witam, czy można tutaj znaleźć Lukrecję?- spytał.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 29 Maj 2012, 14:34:57 »
Mężczyzna wstał i rzekł do was
- To ja, moi podróżnicy zagubieni w czasie i przestrzeni! Ja jestem Lukrecja. Z czym do mnie przybywacie?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 29 Maj 2012, 14:34:57 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18