Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel  (Przeczytany 22778 razy)

Description:

Offline Lord Hejgen

• Magnat
  • Reputacja: 573
  • By być mądrym, nie trzeba wiele umieć.
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel
« Odpowiedź #100 dnia: 11 Maj 2012, 19:27:39 »
Nasz przyjaciel hrabia Gunses Cadacus chciał by wiedzieć co się stało z jego wioską. Wysłał swoich znajomych po miejscach, by się czegoś dowiedzieli. Pomóż nam, będziemy ci bardzo wdzięczni. - powiedział.

//I znowy to samo. Przepraszam jakiś dzisiaj rozkojażony jestem. <facepalm> ;(

//hahaha ale tyś rozkojażony.Normalnie kupe śmiechu. Dobra chłopaki ja mu wybaczam te pomyłki.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 11 Maj 2012, 19:33:05 »
//No dobra miśki. Iddeous zostaje na zadaniu. Anims/Haksen... Coś mi tu śmierdzi multikontem. Dopóki Isentor nie sprawdzi czy nie działasz z tego samego IP dopóty nie masz prawa odzywać się w wyprawie. Od tej chwili do odwołania na zadaniu zostaje sam Iddeous.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 11 Maj 2012, 19:33:05 »

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 11 Maj 2012, 19:37:53 »
//ID mamy takie same ponieważ mieszkamy w bukowsku. Jest to mała wieś więc wiesz jedno ID jest na pół wsi. Isentor miał podejżenia że Haksen jest moim multi kontem ale to mu wyjaśniłem.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 11 Maj 2012, 19:42:30 »
//A dlaczego jak Ty jesteś zalogowany to Haksen jest wylogowany i na odwrót?
//Tą dyskusję będę prowadził w temacie Dyskusji o grze

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 11 Maj 2012, 19:44:53 »
//No bo jest to samo ID. Jak on się loguje to niestety ale mnie wylogowywuje. I tak na zmiane.

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 11 Maj 2012, 19:45:45 »
:// Ok. Gunsesie. Te sprawy to w dyskusji, a teraz trzeba trochę "posprzątać"

- Niestety nie mam takiego przedmiotu. Nie było mnie wtedy przy tych zdarzeniach.- odparł Iddeous. Jego głos lekko zadrżał. Czyżby istniało jakieś inne wyjście? Miał nadzieję, że Esmeralda jakoś da sobie radę. - Czy to konieczne do zajrzenia w przeszłość? Wyręby leżą daleko stąd.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 11 Maj 2012, 20:02:13 »
- Im dalej tym gorzej jeśli nie mam niczego stamtąd (gdyby Anims nie odpieprzał maniany z tymi kontami to sprawa byłaby załatwiona. Dostał kasę z sakwy wójta Wyrębów - przedmiot z tamtego miejsca). Nawet nie wiem gdzie ta wioska leży, ale... może będę mogła pomóc. Jest tu ktoś, kto mógłby coś Ci powiedzieć o rzeczach, które działy się w Wyrębach. To nasz Mistrz Ceremonii, wszyscy go tutaj znają jako Króla Błaznów. Ale żeby się z nim spotkać musiałbyś zaskarbić sobie dobre słowo kilkorga osób z naszego Bractwa. Moje dobre słowo już masz... Jeśli pomożesz innym, wyręczając ich w ich pracy czy po prostu pomagając to na pewno dowie się o tym i Mistrz.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 11 Maj 2012, 21:19:57 »
- Do kogo w takim razie mógłbym się udać najpierw. I gdzie mogę znaleźć tą osobę?- powiedział Id z lekką rozpaczą w głosie. Iddeous nie przewidywał wogóle podobnej sytuacji. Musiał teraz włożyć całe swe siły, aby spotkać się z tym królem błaznów. I na tym pewnie nie byłby koniec.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 11 Maj 2012, 23:01:52 »
Czekaj. Może nie będziemy musieli. - powiedział po czym wyciągnął mieszek i dał Esmeraldzie. - Sprawdź tutaj. Tu powinny być pieniądze od wójta z Wyrębów. - powiedział

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 11 Maj 2012, 23:11:44 »
Esmeralda wzięła mieszek, przycisnęła go sobie do piersi, wciskając do w swe krągłości, wzięła głęboki oddech i... o mało nie zemdlała. Zatoczyła się, podparła się ściany, z nosa popłynęła stróżka krwi. Zbladłą, ręce zaczęły jej drżeć gdy mówiła
- Miejsce z którego przyszliście jest obłożone magią. Ktoś postarał się, aby trudno było przełamać kurtynę i odkryć prawdę. Mego daru na to nie starczy, musicie udać się do Króla Błaznów - po czym odpowiedziała Iddeousowi pokazując medalion zawieszony na szyi- Jest wielu nas, członków Bractwa. Wszyscy nosimy medalion w kształcie węża zjadającego własny ogon. Sargo już poznaliście. Na placu z fontanną przebywa Furd. Jest jeszcze Quasimodo, Mateo, Fiona, Lukrecja i wielu innych, ale Ci mają najwięcej do powiedzenia. Nie wiem gdzie są obecnie, może tam gdzie zawsze? Furd będzie wiedział na pewno. On zawsze wie gdzie kto jest. - powiedziała oddając mieszek Animsowi.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 12 Maj 2012, 09:05:29 »
Dobrze, że miałeś ten mieszek Animsie.- rzekł z ulgą Iddeous.- Musimy teraz pojechać do Fruda i wypytać się o pozostałych członków bractwa. Iddeous wsiadł z powrotem na konia i ruszył z powrotem do Fruda. Po pewnym czasie dojechali na plac przy karczmie w Atusel. Była tam znajoma fontanna i także znajomy nędzarz-informator. - Witaj ponownie Frudzie. Znowu przybyliśmy zasięgnąć informacji. Wracamy od Esmeraldy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 12 Maj 2012, 09:06:34 »
- A tak, moi mili. I w jakiej sprawie do mnie przybywacie?

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 12 Maj 2012, 11:24:15 »
Iddeous odchrząknął i zaczął mówić: Po załatwieniu sprawy z Esmeraldą przysłała ona nas do Ciebie. Pokazała nam symbol waszego bractwa, taki wąż zjadający własny ogon. Powiedziała, że wiesz gdzie mogą być interesujące nas osoby. Ty zawsze wiesz. Wróżbitka powiedziała, że informacji nam mogą udzielić osoby takie jak: Quasimodo, Mateo, Fiona, Lukrecja i chyba tyle z tego co pamiętam.- przystanął, aby zaczerpnąć tchu. - Więc jak będzie Frudzie?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 12 Maj 2012, 12:12:35 »
- Quasimodo jest w porcie. Załamał się i stoczył po nastaniu Mgły. Dawniej pracował w porcie przy rozładunku i załadunku statków, teraz wdał się w alkohol. ÂŁatwo go poznacie, ma garba i jest dość hm... niereprezentatywny. Mam nadzieję, że nie przybierze innego oblicza. Wiecie, Quasimodo... zwiemy go mimikiem. Ma zdolność zmieniania swego ciała i przybierania ciała i oblicza postaci jakiej się przypatrzy.
- Mateo to lekarz, para się leczeniem ludzi tak fizycznie jak i magicznie. Mieszka w małym domku, na tamtej ulicy. Przed domem stoi beczka z deszczułką. Tam go znajdziecie.
- Fiona to zielarka i wróżbitka. Potrafi czytać w myślach. Jej dom znajduje się równolegle do domu Mateo, tylko przecznicę dalej.
- Lukrecja to taki alchemik, trochę bawi się magią. Organizuje seanse przy fajkach wodnych. W porcie stoi karczma Pod Kuternogą, obok niej, za tarasem widokowym ma swoje stanowisko pod daszkiem.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 12 Maj 2012, 12:19:52 »
Dobra. Wpierw do Mateo. - powiedział po czym wsiadł na konia i zaczął jechać tam gdzie mu wskazał Furd. Po pewnym czasie dojechali do domu gdzie mieszka Mateo. Przed domem stała beczka z deszczułką więc Anims powiedział - Tak to ten dom. - po czym zsiadł z konia, podszedł do drzwi i zapukał.
« Ostatnia zmiana: 12 Maj 2012, 12:22:10 wysłana przez Altaïr Ibn-La'Ahad »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 12 Maj 2012, 12:50:46 »
Już zza drzwi słyszeliście klątwy
- Cholera jasna... Jak ja mam do cholery leczyć? Proszę, proszę... Otwarte! - zawołał. Weszliście. Uderzył w was zapach ziół. Było ich tu dużo. Były flakony z eliksirami, były narzędzia medyczne, skalpele, nożyczki, pęsety, chwytaki, zaciski, piły, igły. Przy wszystkim krzątał się osobnik w białym kitlu. Był młody, czarnowłosy. Widać, ze lubił swoją pracę i oddawał jej się bez końca. Telekinezą przysunął do siebie niektóre z narzędzi, zaczął coś skręcać. Było to rusztowanie, zewnątrz mające kształt kwadratu o bokach około 30 cm, w środku zaś rusztowanie było ułożone tak, aby włożyć jakiś okrągły kulisty przedmiot. Odwrócił się do was, na szyi miał medalion ze znakiem węża zjadającego swój własny ogon.
- W czym mogę wam pomóc. Ktoś jest ranny albo chory?

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 12 Maj 2012, 12:55:08 »
Nie. Ty jesteś pewnie Mateo. Od wróżbitki Esmeraldy dowiedzieliśmy się, że możesz nam powiedzieć co stało się z Wyrębami. Znamy wasz medalion. Jest to wąż który je własny ogon. To co pomożesz nam. - zapytał.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 12 Maj 2012, 12:59:47 »
Iddeous w międzyczasie przyglądał się urządzeniom leczniczym. Tym wszystkim flakonikom, skalpelom, szczypcom itp..
Kurde, Anims za mało wyjaśniasz. Najpierw trzeba poowijać w bawełnę.- pomyślał sobie Iddeous.
- Mamy dobre intencje, medyku. Po prostu powiedz co wiesz, a już nie będziemy Tobie przeszkadzać w twojej pracy- rzekł przyjaźnie żołnierz.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 12 Maj 2012, 13:28:29 »
- Ale jak ja mam wam pomóc? Ja tylko leczę... I to jeszcze nie mam jak! Szelmy z burdelu obok ukradli mi moje narzędzie! A są mi niezmiernie potrzebne! Muszę to do jutra skończyć! - rzekł i wskazał na dziwne rusztowanie - Esmeralda wam nie mogła pomóc? Wszak jest jasnowidzącą.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 12 Maj 2012, 13:30:16 »
Poopowiadała nam dziwnych rzeczy i posłała nas do innych członków jej bractwa..- rzekł szybko Iddeous. Narzędzia powiadasz? Cóż.. Moglibyśmy Tobie pomóc. Już pomogliśmy Esmeraldzie, to możemy i Tobie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 12 Maj 2012, 13:30:16 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything