Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel  (Przeczytany 17862 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel
« Odpowiedź #120 dnia: 12 Maj 2012, 13:38:40 »
- Na prawdę, moglibyście mi pomóc? To by było świetnie.... Nie mogę samemu wyjść z warsztatu, a narzędzia są mi potrzebne! Po drugiej stronie uliczki jest mała karczma, brudna i zawszona. Twu! Widziałem jak tamte szelmy tam wchodziły. Jestem pewien, że nadal mają przy sobie moje narzędzi! Odbierzcie im je! Proszę was!

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 12 Maj 2012, 13:50:07 »
Tak zrobimy, Mateo.- powiedział do lekarza. Po czym wyszedł na dwór, nie brał konia, gdyż na drugiej stronie uliczki stała obskurna, brudna rudera. To musiała być ta karczma, o której mówił Mateo. Przeszedł przez ulicę i otworzył drzwi karczmy. - Z tymi rabusiami trzeba będzie hardo. ÂŻadnych sentymentów.- rzekł do Animsa. Weszli do środka...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 12 Maj 2012, 13:50:07 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 12 Maj 2012, 14:55:37 »
W środku nie było tak tragicznie. Karczma była malutka, raptem siedem małych stoliczków, mały barek z trunkami i kuchnią. Poza tym nic specjalnego, Było tu dość dużo rupieci, nawieszanych pod sufitem, naustawianych gdzie popadnie, co dawało interesujący klimacik. Przy jednym stole plotkowały dwie dziwki. Przy innym siedział staruszek z sędziwą brodą. Przy innym siedziała trójka upasłych gości, z brzydkimi przepitymi twarzami gwałcicieli i rozbójników. Jeden z nich cały czas drapał się po jajach
- Ależ mnie chuć naszła! Wychędożył bym nawet kozę!
- Byśmy się na tą Esmiejaldie zasadzili! Cycuszki i dupka że tylko chędożyć! Hahahaahah! - zaryczał drugi
- Kurwa mać...- wyjąkał trzeci majstrując nożem i widelcem przy zamku srebrnej szkatułki - Za chuja pana nie mogę tego otworzyć... Co za dziadostwo!

3x Bandzior

1. Nazwa broni: Miecz żelazny
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 10
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

2
brak

3
Nazwa broni: Siekiera
Rodzaj: topór
Typ: jednoręczny
Ostrość: 10
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykonany z 45 sztabek żelaza i 10 kawałków drewna o zasięgu 0,7 metra.
Wymagania: Walka broniami siecznymi [50%]

4
brak

Nazwa odzienia: Bandycki kubrak
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: strój
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Wymagania: używanie zbrój miękkich

Pas

Statystyki postaci

Specjalizacje:
    * Walka bronią sieczną [50%]
    * Używanie zbrój miękkich

Umiejętności nabywane:
    * Hart ciała
    * ÂŻelazny żołądek

Umiejętności rasowe:
    * Potencjał magiczny
    * Potencjał chemiczny
    * Ciało z gliny
    * Ulubieniec bogów
    * Bystry umysł

Magia:
    * brak

Offline Lord Hejgen

• Magnat
  • Reputacja: 573
  • By być mądrym, nie trzeba wiele umieć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 12 Maj 2012, 15:19:12 »
Ja biorę pierwszego. - powiedział po czym wyciągnął miecz. Podbiegł do ludzi i powiedział - Stawaj kurwo do walki. -

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 12 Maj 2012, 15:23:22 »
Nie czekałeś długo. Trójka poderwała się, przewracając krzesła i stół. Szkatułkę złapał środkowy drab, trzymał ją pod pachą wymachując mieczem w drugiej ręce. Walka zaczęła się od razu. Dziwki zaczęły krzyczeć, dość wyćwiczonym w zawodzenie sposobem. Staruszek obeznany ze zwyczajami karczmy wlazł pod stół i ucapił się rękoma nogi od stołu. Bandzior rzucił się na Ciebie z mieczem.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 12 Maj 2012, 15:31:25 »
Gdy ten się machnął Anims posunął się na bok. Sam miał miecz przygotowany. Więc zebrał siły i sam się machnął w stronę pierwszego bandziora.

//Ej czy ja mam opisywać że bandzior dostał tam gdzieś czy ty to będziesz robić.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 12 Maj 2012, 15:34:59 »
Iddeous postanowił walczyć z drugim bandytą. Tego ze szkatułką zostawił na koniec. ÂŻołnierz wziął wolny stolik i rzucił z całej siły w przeciwnika. Bandytą zachwiało mocno, ale przed wywinięciem orła uratował go stolik. Iddeous szybko podbiegł i walnął go w nos. Przeciwnik głośno zawył. Ten ze szkatułką jednak nie przyglądał się walce jak występowi teatralnemu. Szybko odłożył pojemniczek i dobył miecza. Rzucił się na Iddeousa od tyłu. ÂŻołnierz usłyszał głośny tętent i sapanie z tyłu, więc przeturlał się na bok. Bandyta, który na niego leciał, wpadł na swojego kompana. Iddeousa rozśmieszyła ta sytuacja. Rabusie jednak szybko się pozbierali. Ruszyli obaj na Iddeousa. ÂŻołnierz wskoczył na stół. Zaczął grozić mieczem. Wielki, gruby złoczyńca wziął nogę stołu i chciał wywrócić go do góry. Iddeous ciachnął przeciwnika przez policzek, ale wylądował na ziemi. Szybko do niego dobiegł ten od szkatułki. Zaczął go okładać pięściami. Iddeous kopnął go w brzuch i uderzył z czoła w jego nos. Wstał szybko, podciął mu nogi, a żeby go obezwładnić wziął roztrzaskaną nogę od stołu i uderzył go w ciemię. Ten już nie musiał mu przysparzać problemów. ÂŻołnierz jednak stracił z oczu drugiego bandytę. Poczuł duszenie.. Ogromny osiłek ściskał jego szyję. Iddeous czuł, że mu ją zgniecie. Postanowił nadepnąć na palce przeciwnika. Auuuuuuu!!. Bandyta wydał z siebie odgłos przypominający wycie wilka. Iddeous potraktował go z łokcia w twarz. Bandyta zatoczył łuk rękami, uderzył przy tym Iddeousa w twarz, po czym legł na ziemię. ÂŻołnierzowi zaćmiło się przed oczyma, ale wstał szybko. Zaczął bić jego twarz. Po kilku sekundach była cała we krwi. Bandyta podniósł rękę, aby żołnierz przestał.. Dwóch było z głowy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 12 Maj 2012, 16:54:35 »
//Anims. Ja będę opisywał.
Jak san napisałeś, machasz mieczem na prawo i lewo. (opis jest zbyt ubogi). Oprych zaatakował od góry z lewej, prowadząc miecz dwoma rękoma. Nie tyle chciał Cię zranić co zbić Twój miecz i to mu się udało. Impet z jakim uderzył wykręcił Tobą w bok, wtedy poczułeś mocny ból w biodrze, jednym słowem dostałeś z kopa w udo. Zachwiałeś się, nogi same się podcięły i upadłeś między stoliki. Oprych rzucił się na Ciebie.

//Iddeosu.
//Bardzo fajna akcja. Niestety w niektórych miejscach nie mogę dojść np. kto upadł na ziemię a kto komu podciął nogi, więc rada na przyszłość, bardziej ukonkretniaj swoje poczynania. Poza tym, bardzo dobrze. Wziąłeś iść na metodę pobić ale nie zabić, tylko gdzieś zgubiłeś moment w którym pozbawiasz ich mieczy.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 12 Maj 2012, 16:58:53 »
No kurwa czemu mi się to zawsze zdarza pomyślał po czym wstał jak najszybciej, podnósł swój miecz i z całej swojej siły Anims starał się walnąć w brzuch przeciwnika.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 12 Maj 2012, 17:07:18 »
//Bo nauczyłeś się grać na kodach, albo w gry, które mają opcje zapisz/wczytaj, a Marant taki nie jest.
//Musisz brać pod uwagę ruch przeciwnika. Zaatakuj kogoś bez kodów w Gothicu. Walcząc będzie atakował, blokował, odskakiwał, okrążał. Wszystko po to, aby Cię zranić. Tak samo działają postacie w Marancie. Walczą o przeżycie.

Mężczyzna mimo tuszy zgrabnie wywinął mieczem i odtrącił Twoje ostrze. Jednak na chwile się odsłonił nabierając rozmachu na kolejny cios. To mogła być Twoja szansa.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 12 Maj 2012, 17:12:09 »
Tak tak tak. To jest moja szansa. pomyślał po czym wziął miecz z całej siły i zamachnął się na przeciwnika gdy ten brał rozmach do swojego ataku.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 12 Maj 2012, 17:15:58 »
//Post walki a prawie w jednej linijce się mieści  <facepalm>

Udało się. Ostrze zasyczało tnąc materiał z którego zatętniła krew. Przeciąłeś go niezbyt mocno. Ale na tyle, by facet upał i i złapał się za brzuch. To wystarczyło, był już niegroźny. Wszyscy dostali zasłużoną nauczę.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 12 Maj 2012, 17:21:23 »
Dobra Iddeousie ja biorę skrzynkę i wracamy. - powiedział po czym wziął skrzyneczke która leżała na stole. Następnie wyszli i udali się do Mateo

//Jeśli ty decydujesz czy go trafiłem czy nie to się nie dziw. <huh>

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 12 Maj 2012, 17:22:27 »
 Wyszli z karczmy i poszli do domu Mateo. Kompani weszli do jego pracowni ze szkatułką oraz szerokim uśmiechem na twarzach. Iddeous oznajmił - Ci rabusie dostali po tyłkach, a ty swoją szkatułkę z narzędziami.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 12 Maj 2012, 17:47:59 »
//Można umieszczać opisy ciosów i bloków, swoje odczucia, otoczenia itp.

- Dzięki wielkie! Teraz będę mógł skończyć swoją pracę! Proszę, weźcie te 10 grzywien za pomoc. Dzięki serdeczne!

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 12 Maj 2012, 17:52:47 »
Dobra ale teraz ty nam pomóż. - powiedział bo już miał dosyć czekania

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 12 Maj 2012, 17:55:16 »
Anims on nic nie wie... - pomyślał Iddeous. Moglibyśmi Ciebie, Mateo prosić o dobre słowo do twojego szefa, Króla Błaznów.- rzekł do lekarza.- Bardzo zależy nam na spotkaniu z nim.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 12 Maj 2012, 18:17:30 »
- Oczywiście, więcej i tak nie mogę wam pomóc. Moje słowo będzie bardzo ważne, bowiem pomogliście mi, dzięki czemu będę mógł skończyć ten projekt dla Mistrza Ceremonii.

Offline Iddeous

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 12 Maj 2012, 18:32:55 »
Iddeous podziękował Mateo. Kruk i Szwadronowicz wyszli z jego mieszkania. - To może teraz udamy się do Quasimodo? Znajduje się on w porcie jak mówi Furd.- spytał Animsa.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 12 Maj 2012, 18:48:11 »
Dobrze - powiedział po czym wsiadł na konia i ruszył w stronę portu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 12 Maj 2012, 18:48:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18