Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Progach.  (Przeczytany 20582 razy)

Description:

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Progach.
« Odpowiedź #100 dnia: 15 Maj 2012, 14:54:44 »
Zeyfar wziął kilka kolejnych grzybów i oddalił się w celu zlokalizowania źródła dziwnego zapachu. Czyżby ktoś był na tyle głupi i podpalił niewielki lasek? Bystre oczy maureny lustrował każdy fragment otoczenia.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 15 Maj 2012, 19:10:39 »
Najpierw usłyszałeś głos. I to dość krzykliwy
- Ejże, no gdzie on jest!
- Cicho, mówił, że może mieć kłopoty...
- Jak się z nami umawiać chciał to jakoś kłopotów nie było! - ukryty za krzakami widziałeś ognisko i dwie postacie. Jedna siedziała przy ognisku wsparta na rękach z tyłu. Druga nerwowo chodziła. Miała naładowana kuszę w ręku. Widziałeś, że ujawniać się jest bardo ryzykowne.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 15 Maj 2012, 19:10:39 »

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 15 Maj 2012, 19:23:30 »
Mauren załadował własną kuszę i czekał aż przybędzie ten, o którym rozmawiała obecna tu dwójka. W międzyczasie myślał kim może być osobnik umawiający się z podejrzanymi typkami w lesie nieopodal obozu. Zeyfar po chwili wpadł kogo mogą oczekiwać. "Roztrzęsiony, rozbiegane oczka, widać że się czegoś bał...". Tak. To bardzo prawdopodobne. Wykorzystując dawno poznane umiejętności zabójca wtopił się niemal w cienie rzucane przez liście na koronach drzew.

Kamuflaż

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 15 Maj 2012, 19:47:07 »
I nie było Cię widać. Rozmowy mężczyzn toczyły się na temat morza i chęci wyrwania się z tego zadupia. Mieli oni kolczyki i tatuaże, buty marynarskie, szerokie spodnie, rozpięte koszule i kubraki ze świecącymi guzami. Mijały kolejne godziny.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 15 Maj 2012, 20:09:29 »
Zeyfar postanowił zagrać na jedną kartę. Po ubiorze domyślił się już, że byli to piraci. Teraz zbliżył się nieco do obozowiska. Nim ktokolwiek zdążył by zareagować, rzucił się na mężczyznę z kuszą. unieruchomił mu ręce i przyłożył do gardła srebrny sztylet. Kusz pirata poleciała gdzieś obok w krzaki. -Rusz się, ale powiedz chodź słowo głośniej, a zginie twój kolega i ty. Co tu robicie?! - pytał spoglądając złowrogo. W tym momencie odczuwał tez skutki szybkiej akcji w nodze, jednak ignorował lekki ból.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 15 Maj 2012, 20:28:10 »
//Krępujesz mu ręce, jak? Jedną ręką, bo masz sztylet w drugiej tak? Bezsens.

- Co kurwa! - zaryczał ten leżący na ziemi wiercąc się pod Zeyfarem
- Kim ty kurwo jesteś? - spytał ten siedzący koło ogniska i zaczął podchodzić po kuszę. Nie robił tego ukradkiem, lecz otwarcie. Podniósł kuszę, otrzepał ją z piasku, położył palec na mechanizmie spustowym. Ale opuścił ją w dół i trzymał wzdłuż nogi.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 16 Maj 2012, 00:02:38 »
-Powiedzmy, że strażnikiem. Co robicie przy obozie tej bandy? Chyba nie zbieracie grzybów w tym lasku co? Lepiej mówcie od razu. Wtedy może jakoś się dogadamy. I grzeczniej proszę. Na potwierdzenie słów docisnął sztylet na tyle, żeby z szyi pociekła kropla krwi. -To jak panowie? Porozmawiamy jak ludzie, czy wciąż będziecie udawać przygłupich?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 16 Maj 2012, 00:06:19 »
- Spierdalaj ze mnie! Pedał! - ryczał ten pod Tobą
- Jak mamy rozmawiać grzeczniej, jak leżysz na moim kompanie i trzymasz mu sztylet pod brodą? - zdziwił się ten drugi i zrobił minę  <huh> po czym usiadł przy ognisku nic sobie nie robiąc z całego zamieszania
- Zabierz go ze mnie! I to już!
- Spokojnie. Przybiegną chłopcy od Rączki, to zaraz ten oberwaniec dostanie po dupie. Nie przybiegną, to zejdzie, bo i jak długo może na Tobie siedzieć?
- Dzięki kur... dzię.. - mówił z ustami w trawie
- A prosze Cię bardzo. Było nie wrzeszczeć jak opętany, nie krzyczeć. Ostrzegałem.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 16 Maj 2012, 16:10:50 »
-Pracujecie dla Rączki? Skoro tak to czemu kryjecie swoje dupska po lesie? Jeśli dla niego byście wykonywali robotę to raczej nie musielibyście chować swoich gęb w krzakach. Mówcie zatem o co chodzi. Jak mi się znudzi siedzenie, to wy sobie posiedzicie, ale w ziemi.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 16 Maj 2012, 16:12:37 »
- Zabijesz nas? Słodko. Za godzinę przybędziemy tu znowu. Może w innych ciałach. Ale skóry nie oszczędzisz... A Ty kim niby jesteś, że mamy Ci mówić o takich rzeczach jak to dla kogo pracujemy?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 16 Maj 2012, 16:18:19 »
-Bo ja sam pracuje dla Rączki. Nie spodobało mi się, że ktoś się kryje po krzakach i czeka tajemniczo na nieznanego jegomościa. - odpowiedział. Zeyfar chwilę się zastanawiał kim są ci "ludzie" Potrafili wrócić z zaświatów? Mieli pomoc nekromanty? Ale kto by trzymał tak nieudolnych ludzi, którzy dają się złapać innym. Marnować na takich materiał do rytuału ożywienia? -Kim więc jesteście i jak to możliwe że byście wrócili tu po śmierci?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 16 Maj 2012, 16:49:53 »
- Hasło? - powiedział ten przy ognisku i spojrzał na Ciebie. Oczy miał złe i nieprzeniknione. Po chwili ciszy powtórzył - Hasło?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 16 Maj 2012, 17:02:45 »
-Rączka nie mówił mi nic o żadnym haśle. Ale jeśli nie wierzysz mi to możesz spytać Morisa, Wilka, czy nawet Kabula. A jeśli ty tych imion nie znasz to jednak znaczy, że się nie przetoczyłeś przez tą bandę.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 16 Maj 2012, 17:21:27 »
- Nie znasz żadnego hasła? A więc nie jesteś z obozu Rączki - rzekł i podniósł na Ciebie kuszę. Wiedziałeś, że nie zdążysz się na niego rzucić, ani wykonać jakiegokolwiek ruchu.
- Wypierdalaj łgarzu pókim dobry! - rzekł mierząc precyzyjnie.

//Cóż, gdyby zabicie gracza było możliwe, już byś był martwy. Kombinuj.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 16 Maj 2012, 17:27:11 »
-Mam wrażenie, że jeszcze się zobaczymy. I nie będą to miłe chwilę. Mauren wstał i trzymając swoją kuszę odszedł na bok. Wziął porzucone grzyby, po czym wrócił do Kabula. -Twoje grzyby. Powiedz mi Kabul, widziałeś tutaj może jakiś marynarzy albo piratów? Rączka prowadzi interesy z kimś takim?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 16 Maj 2012, 17:30:45 »
- Srali muszki będzie wiosna - odpowiedzieli piraci. Po powrocie usłyszałeś do Kabula
- Z wieloma. Piratów też tu u nas dostatek. Porozbijali się na nabrzeżach, a nim udało im się stąd wyrwać nastała Mgła. A za grzyby dzięki wielkie, niedługo zupa będzie gotowa.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 16 Maj 2012, 17:33:48 »
-Muszę zatem pomówić co nieco z Rączką. Zostaw mi potem odrobinę tego specjału. Trudno człowiekowi chodzić o głodnej gębie. Bez zbędnych ceregieli mauren udał się do Rączki. Wszedł do środka, gdzie zastał go przy tym samym stole. -Rączka. Co to za chędożeni piraci, którzy mi grożą w czasie jak pomagałem Kabulowi i pieprzą o jakimś haśle? Czyżbyś nie wspomniał mi o czymś?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 16 Maj 2012, 21:07:44 »
- A co to ja jestem? Mam przed Tobą otwierać księgi wieczyste? Ty się ciesz, że siedzisz z dupskiem u nas a nie mokniesz w jakimś rowie czekając na jakiegoś samotnego kupca!

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 16 Maj 2012, 22:59:29 »
-Ta dwójka zamierzała robić jakieś dziwne interesy. Nie podobało mi się ich zachowanie. Przez brak hasła nie wierzyli w ani jedno moje słowo. Nie dość, że byli wulgarni to jeszcze mierzyli z kuszy do mnie. Fakt, ja też miałem jedną ale w celach bezpieczeństwa. Ponad to czekali tam na kogoś. Widziałem w obozie takie jednego, co to niepokoił się na samo wspomnienie Ciebie. Musi mieć z nimi coś wspólnego...Co jeśli za twoimi plecami coś sobie przemycają?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 17 Maj 2012, 03:00:17 »
- Mnie tutaj się wszyscy boją. Chociaż na pierwszy rzut oka tego nie widać. Jedno moje słowo i gościu leży trupem. Także nic dziwnego, że się tak lękają. Ale fakt, w końcu wiele rzeczy znika z magazynu ostatnio. Podejrzewałem strażnika, ale on nie ma tyle charakteru. Więc nie wiem co się dzieje. Twoje przypuszczenia to jak na razie rzucanie słów na wiatr. Przydałby się jakiś dowód.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 17 Maj 2012, 03:00:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything