Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad "U Baby Jagi"  (Przeczytany 15324 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad "U Baby Jagi"
« Odpowiedź #80 dnia: 12 Maj 2012, 14:57:15 »
Skinąłem tylko głową i ruszyłem w stronę wskazanej chatki. Chatka jak chatka, podobna do trzydziestu innych tutaj. Podszedłem, zatrzymałem sie na chwilę, po czym wkroczyłem do środka. Od razu dostrzegłem jej właściciela, lenisego pasożyta.
- Co to ma być? Wylegujesz się zamiast zajmować swoją robotą. Miałeś strzały robić a nie muchy łapać. Torn mówi, że sam Ian się wścieka i skoro bierzesz żarcie i kasę z obozu to masz coś dawać od siebie. - może i wyszło ciut agresywnie , ale tak musiało być. Gdy to konieczne potrafiłem być twardy i nieustępliwy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad "U Baby Jagi"
« Odpowiedź #81 dnia: 12 Maj 2012, 15:20:44 »
- Spieerdalaj! - rzekł tylko i puścił porządnego bąka :-X

1. Nazwa broni: Miecz żelazny
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 10
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

2
brak

3
Nazwa broni: Siekiera
Rodzaj: topór
Typ: jednoręczny
Ostrość: 10
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykonany z 45 sztabek żelaza i 10 kawałków drewna o zasięgu 0,7 metra.
Wymagania: Walka broniami siecznymi [50%]

4
brak

Nazwa odzienia: Bandycki kubrak
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: strój
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Wymagania: używanie zbrój miękkich

Pas
    * 10 grzywien
    * piwo

Statystyki postaci

Specjalizacje:
    * Walka bronią sieczną [50%]
    * Używanie zbrój miękkich

Umiejętności nabywane:
    * Hart ciała
    * ÂŻelazny żołądek

Umiejętności rasowe:
    * Potencjał magiczny
    * Potencjał chemiczny
    * Ciało z gliny
    * Ulubieniec bogów
    * Bystry umysł

Magia:
    * brak

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 12 Maj 2012, 15:20:44 »

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 12 Maj 2012, 15:48:38 »
Pomieszczenie nie było duże. Zrobiłem szybki i spory krok w stronę mężczynzy jednocześnie dobywając sztyletu. Wyjmując od razu wymierzyłem w jego brzuch, zatrzymując ostrze na kilka centymetrów od niego. Drugą ręką łapiąc za jego bark. Przystawiłem twarz bliżej i odparłem przyciszonym głosem.
- Słuchaj, nie mam zamiaru patyczkować się z takimi łajzami jak ty. Albo bierzesz się do roboty, albo stajesz się nieprzydatny. A wtedy wiesz... - nie dokończyłem, ale wymownie opuściłem wzrok na stylet przystawiony do jego ciała.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 12 Maj 2012, 16:27:08 »
- Ciekawe. Ni chybi jakiś ekscentryk, co to usilnie swoją rzekomą duszę artysty na wszelkie strony chce reklamować. Albo i ma w tym swój jaki cel... Kto wie? Najdziwniejsze jest, że się przecież ze zbójami zgadał - zadumał się, wlepiając nieobecny wzrok gdzieś w daleką przestrzeń ujętą w skalnych ścianach ogromnej jaskini.
- Co to za robota? - zainteresował się i spojrzał z uwagą na lico człowieka, który przedstawił się jako Hakso.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 12 Maj 2012, 16:46:05 »
//Diom

- Zgadał się z nami, bo i nie dziwota - skrzywił się na słowo "zbójcy" - bo i z kim się miał skumać? Chociaż nie powiem, napłynęło doń już ze dwa tysiące wiary! Przynajmniej tak mówił Szef. A i to wiesz... Kopiemy tam gdzie nam wskażą, a to wszystko ziemia królewskie, albo jakiś możnych panów. Nikt pewnikiem mu by nie dał pozwolenia na takie wykopy. A, że wiem, że my na pieniądze łasi, to się do nas pofatygował... A odnośnie tej roboty. Jan kazał mi rozdać taki mały podarunek. Po 15 grzywien i jednym skręcie, tak za ostatnią akcję. Zostało trochę tego, może przeszedł byś się po obozie i rozdał resztę?

//Faust

Rot szybko uderzył Cię w dłoń, nim zdążyłeś wbić sztylet. Zaśmierdziało wińskiem. W rezultacie nóż wysunął Ci się z ręki, upadł w kąt. Rot wstał, podkasał rękawy
- Chcesz się prać po mordzie, to dawaj! Bij się jak mężczyzna! Zobaczymy czy dasz mi radę - rzekł i lekko się zatoczył.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 12 Maj 2012, 16:58:14 »
- Pieniądze jednają sobie ludzi - mruknął i nie poruszał już więcej tego tematu. Z pewnością więcej by się już nie dowiedział, a jeśli nawet, to raczej miałoby to nikłe znaczenie.
- Czemu nie? - odparł na propozycję Hakso. - Daj to wszystko i przejdę - zaoferował się.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 12 Maj 2012, 17:03:09 »
Uśmiechnałęm się krzywo, pomimo że wypadła mi broń. Zdarzyło się już kiedyś uderzyć co nieco, jeszcze przed przejściem przez portal.
- Tak się chesz bawić? Dobra. - odparłem i szybko przyjąłem odpowiednią pozycję. Ugiąłem delikatnie nogi w kolanach by nadać sobie sprężystości. Ułożyłem też ręce, tworząc gardę. Jedną rękę miałem delikatnie wyżej osłaniając twarz. Druga była gotowa do ataku. Zrobiłem krok do przodu i wyprowadziłemw równocześnie mocne, proste pchnięcie, celując w oko Rota. Po czym szybko wróciłem do poprzedniej pozycji.

//: Wyprowadziłem jeden cios, bo walki na pięści nie były raczej stosowane, więc czekam na ruch przeciwnika :P Fajne.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 12 Maj 2012, 17:13:46 »
//Faust

Gdyby Rot nie był lekko chlapnięty, to uniknąłby ciosu i jednocześnie wyprowadził swoje uderzenie, które wybiłoby Ci zęby. Niestety ( :P ) Rot łyknął sobie wcześniej, nie zdążył z gardą, dostał pod oko. Zachwiało nim, ale w końcu był to Bandzior! Widział jak lać się po pysku. Zgarbił się, wyprowadził trzy ciosy. Zaczął od prawego prostego, zaraz potem lewy sierpowy i na końcu skosił prawym dolnym. Pytanie, jak Faus obroni się przed ciosami postawnego bandyty?

//Diom

- Masz tutaj 45 grzywien i trzy skręty. Musisz to zanieść do Torna, Sylifii, Malkolma. Po 15 grzywien i skręcie dla nich. Zrób to a będę bardzo wdzięczny.
« Ostatnia zmiana: 12 Maj 2012, 17:23:05 wysłana przez Gunses »

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 12 Maj 2012, 17:26:58 »
Udało się. Dostał. Ale i zareagował. Szybko ułożyłem gardę, zasłaniając się od prostego ciosu prawę ręką. Zachwiało, ma krzepy ów Rot. Kątem oka dostrzegłem jego atak z lewej strony, wychyliłem się do tyłu, by jego ręka tylko machnęła przed moją twarzą. Potem szybko odskoczyłem w tył na niewielką odległość by uniknąć ciosu, najprawdopodbniej w szczękę. Potem równie gwałtowny powrót i prawy sierpowy. ÂŁokieć rownolegle do ziemi, pieść kciukiem do siebie co ważne, uderzone z impetem całego ciała. Potem sybko wrociłem ręką do gardy i wyprowadziłęm proste, lewe pchnięcie, mierząc dokładniej w nos.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 12 Maj 2012, 17:30:31 »
Buchnęła krew. Rot się zatoczył, ciężko upadł na dupę.
- Kurwa maaać!

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 12 Maj 2012, 17:32:44 »
- Tylko wdzięczność? - posmutniał teatralnie, ale bez wtrącania zbędnych pretensji zabrał towar, który podał mu Hakso.
- Dobra, poszukam ich - uśmiechnął się i oddalił wgłąb jaskini. Było tu dość ciemno, trudno w końcu o naturalne oświetlenie w miejscu takim jak to. Podszedł do grupki bandytów siedzących przy ognisku. Dochodziła od nich ostra woń alkoholu, pieczonego mięsiwa i brudnych ciał. O higienę też tu chyba trudno. Ale trzeba było przeboleć, w końcu Diomedes nie panienka, a zahartowany wojownik. Teraz pod przykrywką handlarza, ale zawsze.
- Wiecie, gdzie mogę znaleźć Torna? - zapytał, gdyż jego właśnie powziął sobie za pierwszy cel. Nie powiedział też dlaczego go szuka, gdyż prawdopodobnie stworzyłby tym samym dogodną okazję dla bandytów do zaprowadzenia chaosu w sferze imion i nazwisk, po czym nagle każdy okazałby się być Tornem, któremu należne jest 15 grzywien i jeden skręt. A tak przynajmniej postąpiłby on na ich miejscu.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 12 Maj 2012, 17:35:36 »
Podszedłem do niego i chwyciłem, przysłowiowo "za bety". Podciągnąłem trochę do gory i patrząc prosto w oczy stwierdzięłm z przekąsem.
- To jak? Idziesz robić strzały, czy bawimy się dalej? Mi zaczyna się podobać. - teraz jakby mu przyszło do głowy jeszcze do mnie, doskoczyć miałem asa w rękawie. Duchowe wypalenie z takiego bliska, pewnie by pomogło.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 12 Maj 2012, 18:06:31 »
//Diom. Teraz już nie jesteś kupcem. Przyłączyłeś się do obozu bandytów, więc jesteś Bandytą. :)

//Diom
- Ja jestem Torn, a o co.... Aaa Ty jesteś kamratem Fausta? No to Ci powiem, że Twój kompan właśnie poszedł zlać dupę jednemu leniuchowi! Hahaha!

//Faust

-Dobra! Daj mi spokój! Już! Kurwa już idę! Tylko weź już się odczep! - powiedział, wstał, obmył twarz w kuble z wodą i wyszedł przed dom. Zaraz potem usiadł na ławce i zaczął strugać strzały

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 12 Maj 2012, 18:15:19 »
Zadowolony z siebie zabrałem sztylet i wyszedłem z domu Rota, odwdzięczając mu się szczerym uśmiechem. Zaraz potem wróciłem do ogniska przy którym siedział Torn.
- Rot znowu poczuł zew ochoty do pracy. Lekko musiałem wzmocnić moje argumenty. - stwierdziłem opuszczając wzrok na dłonie, szczerząc się pzy okazji. Wtedy zauważyłem Diomedesa stojącego tuż obok.
- O. Witaj, no i jak leci?- podszedłem do kamrata, klepiąc go po ramieniu.
« Ostatnia zmiana: 12 Maj 2012, 19:02:24 wysłana przez Anvarunis »

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 12 Maj 2012, 18:17:30 »
Diomedes zawtórował Tornowi szczerym śmiechem. Dopiero poznawał Fausta, a już zaczynał go lubić. Miał swego rodzaju spontaniczność i chyba ciągnęło go do bitki. Pod tym względem byli do siebie dość podobni.
- Nie może, jak widzę, usiedzieć - zachichotał. - A Sylifia i Malkolm? - zapytał. Wtem do ogniska podszedł Faust, wyraźnie z siebie zadowolony.
- O wilku mowa - uśmiechnął się. - Widzę, że nie możesz usiedzieć bez obicia paru mord. Ja dostałem mniej przyjemną robotę - dodał udając strapienie.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 12 Maj 2012, 18:23:17 »
- Zazwyczaj jestem bardziej opanowany, ale tu trzeba było przemówić do pijanego rozumu. - rzuciłem jakby na wytłumaczenie.
- To co tam masz do zrobienia? Bo jakbyś pomocy potrzebował, to wiesz...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 12 Maj 2012, 18:24:39 »
- Ha! Dzięki stary - rzekł do Fausta - Ja bym pewnie mu za mocno przypieprzył i trzeba by dół kopać na nieboszczyka! Hahaha! - rzekł i spojrzał na Diomedesa - Malkolm stoi o tam, na skraju obozu. W tamtejszej grocie trzymamy łupy. Malkolm jest ich strażnikiem. A Syfiiiiliaaa! Ehhh to jest piękna kobieta! Ale kamratów się nie chędoży! Hahahahaha
- Hahahahahahahaha - zawtórowali inni przy ognisku
- Syfila stoi przed obozem na wzniesieniu! Widzicie tam, tą piękną dupkę? To właśnie ona. Jan coś jej do roboty wyznaczył. A jam jest Torn, mówiłem już, czegóż chcesz?

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 12 Maj 2012, 18:29:52 »
- Gratuluję zatem! - zaśmiał się. - Dziś jest twój dobry dzień, oto należne ci 15 grzywien i skręt. Hakso poprosił mnie, żebym wam to rozdał, chociaż wolałbym jak Faust obić jakąś mordkę - zaśmiał się.
- Bywajcie zdrowi, może zaraz do was wrócę, skoczę tylko do tej pięknej dupeczki i pilnego strażnika - zażartował i oddalił się od ogniska w stronę dwóch person wskazanych przez Torna. Najpierw podszedł do strzegącego magazynu Malkolma. Powitał go skinieniem głowy i podał mu należne wynagrodzenie.
- To od Hakso - dodał w gwoli wyjaśnienia i podążył do Syfilii. Jej imię, przypominające paskudną chorobę weneryczną, przeczyło ogólnemu wrażeniu jakie sprawiała. Nie było niczym niezwykłym, że jakoś do niej najchętniej kierował swe kroki.
- Witaj - mruknął miłym głosem. - Mam tu dla ciebie piętnaście grzywien i skręta. Od Hakso.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 12 Maj 2012, 18:35:26 »
- Witaj - rzekła zbladła dziewczyna. Chwyciła skręta roztrzęsionymi rękoma i zapaliła. Po chwili powiedziała
- Wyobrażasz sobie, że kazali mi zabić kradnącą szajkę goblinów?! Malkolm skarżył się, że Gobliny mu kradną przez nory dobytek z magazynu! W obozie każdy chłop jak dąb, a tu ja muszę sama stać... Kurde! Niech to szlag! Mogłam roznosić kasę jak Ty.... Boję się tych goblinów okrutnie, są potworne!

//Czy na prawdę myślałeś, że te imiona podałem od tak? ;[

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 12 Maj 2012, 18:40:12 »
- Dobra chłopaki. ja skoczę jeszcze po obozie. Może i ktoś jakąś pracę ma dla mnie. Może ten strażnik co Diomedes mu paczkę przekazywał. - stwierdziłem, po czym skinieniem głowy pożegnałem się z towrzystwem wokół ogniska. Ruszył raźnym krokiem w kierunku Malkolma. Strażnik pokaźny, pewnie pokaźnych skarbów pilnował.
- Witam. Jestem faust, przyjechaliśmy tu z kompanem, wraz z Murilem. Móiwł, żeby polatać po obozie, jakąś robotę złapać. Znalazło by się coś dla mnie? - zapytałem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 12 Maj 2012, 18:40:12 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything