Tereny Valfden > Dział Wypraw

Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Metr

<< < (76/85) > >>

Gunses:
Elfka nie byłą na to przygotowana. Pchnięta zatoczyła się, nogi jej się zaplątały, padła w wodę. Przypływająca fala pokryła ją morska pianą. Ups.
(musimy przyśpieszyć)
Na wygłupach zeszło wam do wieczora.

Nessa:
Długoucha spod byka zerkała na Severusa, gdy szli do Standoffa. Nie każdy lubuje się w tonięciu w morskich otchłaniach. Szczególnie, gdy kiepsko pływasz i nie znosisz dużych akwenów. Co nie zmienia faktu, że pod koniec elfka już w miarę przyzwyczaiła się do słonej wody, tupania, uciekania wzdłuż plaży i piszczenia na adepta.
- Hej. ÂŁadny wieczór na upicie orka. Tylko bierz butelki z wypisanym "S" - uśmiechnęła się lekko elfka do pirata, po czym ruszyła wraz z kompanami do orka, coby przyspieszyć moment, w którym opuszczą obóz przy przeklętej wodzie. Jak Kruki wrócą do siedziby, to Severus pozna prawdziwe znaczenie fali. I na tę myśl Nessa uśmiechnęła się szeroko.

Gunses:
Pod sam wieczór zebrali się wszyscy, także Fisk i Francuz aby popatrzeć na siłowanie. Podano pierwsze butelki. Ork dostał te z literami jego imienia, a Standoff te z literami jego imienia. Po kilku kolejkach Ork mający do tej pory prowadzenie zaczął słabnąć. Standoff to wykorzystywał. Parę razy go położył. Piraci byli zaszokowani.
- Ejże! Czyżby Ork już się spił? - pytali - Czy może się podkłada? - dla dwójki Kroków było jasne, że teraz był najlepszy czas, aby udowodnić, że Ork nie podkłada się, tylko już lekko się spił.

Dragosani:
Severus uśmiechnął się przebiegle. Stał nieco z tyłu tłumu, tak, że nikt nie zwracał na niego uwagi. Odczepił więc butelkę z mikstura dracońskiej siły od pasa i otwierając, przyłożył do ust, wypijając resztkę. Gdy poczuł delikatne mrowienie, znak, że mikstura zaczęła działać, prześlizgnął się przez tłumek. - Spił się, patrzcie jak się chwieje. I ten mętny wzrok... pewien jestem, że brak mu już sił i każdy by go pokonał. Choćby ja - powiedział, podchodząc do stołu, przy którym rozgrywał się siłowy pojedynek. - Sprawdzimy? - zapytał piratów jako ogółu. - Mi się nie podłoży, bo mnie nie zna - zaproponował, mając nadzieję, że plan wypali.

Gunses:
Tymczasem Nessa...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej