Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Metr  (Przeczytany 32129 razy)

Description:

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Metr
« Odpowiedź #140 dnia: 14 Maj 2012, 19:17:16 »
- Czołem szczury lądowe - rzekł wykrzywiając usta w uśmiechu młody, bo przed czterdziestką pirat. Był ogolony na łyso i na głowie nosił małą chustkę zawiązaną z tyłu. Poza tym, nie licząc tatuaży w formie kotwic i szkieletów oraz kolczyków w uszach nie wyróżniał się niczym innym od reszty. Chwilę potem wstał i podszedł do was zostawiając grupkę piratów z tyłu
- Jestem Spike! Tutejszy kwatermistrz! W zasadzie, jak nie ma Francuza to ja zarządzam obozem. Przywiódł was... kto to teraz miał być... a! Kalis. Szelmie spodoaabło się siedzenie z dupkiem w karczmach i żłopanie piwa, a przecież za darmo go nie rozdają...! No cóż mam rzec, witamy... hmmm powiedziałbym na łajbie, ale jak sami widzicie statku nie ma. Wszak jest jeden roztrzaskany w cztery dupy, uwięził nas swołocz na tej przeklętej wyspie. Jest i drugi, nowiusieńki, do wodowania gotowy, ale Mgła wszędzie, czekać trzeba jeszcze trochę... A wy, to kto tam? Bo tylko ja mówię, a wy ani me, ani be.. Więc?

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 14 Maj 2012, 19:33:10 »
Słowotok pirata był osobliwy. Widocznie grog nie uszkodził mu całkowicie tego co pod chustką. Długoucha zerknęła jeszcze na pozostałych. Kalis odjechał, więc może nie będzie musiała udawać kontuzjowanej. Zeskoczyła zgrabnie z konia, choć na jedną nogę. Jak nikt nie zapyta, to nie będzie się kłopotać, a jeśli już, to powie, że stara kontuzja. Ona przecież mogła się odnowić przy upadku, prawda?  Zwróciła się do mężczyzny o imieniu wybitnie dobrze jej znanym i wyciągnęła w jego kierunku dłoń:
- Ja jestem Celia Vifon - uścisnęła dłoń pirata i skinęła na Severusa:
- A mój towarzysz to Ramuel Cortez.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 14 Maj 2012, 19:33:10 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 14 Maj 2012, 19:42:19 »
- Ee... - nie zdążył się przedstawić Ramuel. Znaczy się Severus. Albo Dragosani. "Towarzysz" elfki. Jedynie uśmiechnął się przyjacielsko do imiennika trenera z Kruków. Gdy ten przywitał się "ręcznie" z Nessą, były wampir również podał mu dłoń. ÂŚcisnął porządnie, po męsku. Każdy wie, że nikt nie ufa osobom, które podają dłoń, jakby wsadzały ją w gówno. Silnie trzeba ściskać! To dobrze wpływa na pierwsze wrażenie. - Zatem witamy, Spike - powiedział w końcu. - I dziękujemy za twe powitanie na... pokładzie? ÂŁajbie? - zapytał nieco żartobliwie. Spike jakoś wydawał się w miarę przyjazny. W miarę.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 14 Maj 2012, 19:58:10 »
- Nie słyszałem o was - rzekł Spike - To i może lepiej. Nikt was nie będzie ścigał ani szukał. Macie jakieś pytania? Mam na głowie wystawienie karawany, ale potrzebuje obstawy. Sam bym poszedł, ale czekam na dostawę od Ultara. A bez tego jak ruszyć? Eh... Jak Francuz wróci to mi łeb ukręci jeśli nie zbiorę kilku ludzi. A co do łajby, to poczekajcie jeszcze trochę a znowu ruszymy z naszą banderą! Ha!

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 14 Maj 2012, 20:26:17 »
- Zatem mam pytanie, co możemy... co mogę, gdyż nie wiem czy powinienem mówić też w imieniu Celii, zrobić aby coś pomóc? - odpowiedział Draguś. Należało zrobić dobre wrażenie. Aby piracka szajka uznała ich za swoich, zaufała im i uważała za dobrych kompanów. Oczywiście proces ten najlepiej byłoby przyspieszyć, co może być trudne. Był wampir uśmiechnął się lekko.
- Wszak nie możemy od samego początku jedynie się byczyć. Najpierw praca, potem przyjemności! - stwierdził, dość szczerze. Zerknął na elfkę, aby zobaczyć, czy popiera jego słowa.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 14 Maj 2012, 21:08:53 »
- No co racja to racja. Młodzi powinni się wykazać, a wtedy i zysk większy i uznanie większe! Słuchajcie. Sprawa jest taka. Mus mi wystawić karawanę z ludźmi, ale tutaj tych z plaży to i turem nie uciągniesz... Weźcie co zróbcie, żeby jakoś to szło. Im więcej osób tym lepiej, niechaj się ruszą, przemówcie im jakoś do rozumu. Na razie możecie mi załatwić dostawę grogu od Ultara. Nie wiem co go opóźnia... A i chodźcie razem. Kobieta to niby omen zły, ale tutaj niejeden znalazłby się odważny rzucić się na ów omen!

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 14 Maj 2012, 21:19:03 »
Długoucha skinęła na słowa Severusa. Przecież Celia nie mogła wyjść na lenia.
- Tacy, co to się rzucają na zły omen, kończą ze sztyletem w brzuchu - skomentowała dość głośno elfka obawy mężczyzny, tak by nikomu nie przyszło do głowy utrudniać jej życia. Jakoś wątpiła, by zdążyła schylić się po swoją broń do cholewy buta, ale wspominać zbyt otwarcie o różdżce nie chciała. Kto zauważy i będzie wiedział, czym jest to drewienko, ten spokojniejszy, a kto nie, to już nie Nessy problem, a gościa z przypieczonym nosem. - Gdzie urzęduje Ultar?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 14 Maj 2012, 21:27:31 »
- A no widzę harda z was baba, chociaż nie pozorna. Ale i to już matka mi mówiła, że Elf to krwiożercze stworzenie! Wszak wąpierze z was się wywodzą! A Ultar miesza swoje mikstury w grocie. Pójdziecie tędy, wzdłuż tych chałup, za nimi w skale jest grota. Tam siedzi Ultar.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 14 Maj 2012, 21:37:00 »
- Ano... - powiedział Severus, nie wiadomo czy na wzmiankę o hardości elfki, czy też o genezie wampirów. Spojrzał w kierunku wskazanym przez pirackiego i łysego kwatermistrza. - No dobra, to zobaczymy co się da załatwić - stwierdził. Było to niezbyt potrzebne, ale lepsze to, niż milczenie. - Chodź, "Oczko", trzymaj sztylet i wystrzegaj się miłośników złych omenów. - Wyszczerzył się radośnie, co zapewne doprowadzi do irytacji elfki. Ale co tam.

// Tak dla informacji. Jutro wyjeżdżam na dwa dni. Zaglądać na forum pewnie będę z komórki, może nawet naskrobie posta, ale nie jest to pewne. Tak, abyście nie płakali za mną.
« Ostatnia zmiana: 14 Maj 2012, 22:14:16 wysłana przez Dragosani »

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 14 Maj 2012, 22:30:41 »
//: Może też powinnam coś zgłosić, skoro Diabełek wychodzi?

Nessa z trudem powstrzymała się od chichotu pełnego satysfakcji. Ha! Ktoś nazwał ją hardą! Za taką kreację powinna zgarnąć jakąś nagrodę. Zeyfara czy tam Oskara. Skrzywiła się natomiast, gdy Spike nazwał ją krwiożerczą. Z której niby strony? Ona zwyczajnie dba o swoje bezpieczeństwo.
Gdy wraz z Severusem oddalili się od pirata, zrezygnowała z podziękowania adeptowi kuksańcem, gdyż zapewne nic by nie poczuł, ale sprezentowała mu zacne "Dżgy!". Czyli zwyczajnie dźgnęła go palcem między żebra. Się umie postępować z mężczyznami!
« Ostatnia zmiana: 14 Maj 2012, 22:34:59 wysłana przez Nuda »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 15 Maj 2012, 07:54:13 »
//Spokojnie, jak teraz Ty Nesso nadrobisz ten monolog Draga z karczmy kilkoma samotnymi postami to nic się nie stanie, zapewniam :)

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 15 Maj 2012, 08:32:58 »
- Ghy... - Severus zareagował dość dziwnym odgłosem, gdy stał się niewinną ofiarą haniebnego i podstępnego ataku hardej i krwiożerczej elfki. A przecież nie zasłużył! A już na pewno na tak brutalny cios! Spojrzał na Nessę z miną niewiniątka. - Za co? - zapytał, gdy wyszli poza zasięg słuchu grupki piratów. Szli w stronę jaskini.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 15 Maj 2012, 08:51:42 »
Wejście do jaskini obstawione było beczkami i skrzyniami, toteż łatwo je znaleźliście.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 15 Maj 2012, 11:05:09 »
//: Ale ja jestem Nuda, Natalia, Zołza, a nawet Tadzik, a nie Nessa ;[ Drago to Danusia, a Diabełek to Diablo, Guciu :]

Długoucha zignorowała pytanie Severusa. On już wiedział za co go dźgnęła! Tymi uśmieszkami i gierkami czasami przypominał niejakiego Zelerisa. Z tym że nie miał ogromnych kłów. I Nessę nie bolała szyja od zadzierania głowy, gdy do niego mówiła. Brak szponów też był zaletą.
Gdy doszli do jaskini i przywiązali konie, elfka rozejrzała się niczym złodziej lub niepewna siebie dziewuszka i wkroczyła do środka. Była pewna, że zaraz za nią idzie adept. 
« Ostatnia zmiana: 16 Maj 2012, 15:38:55 wysłana przez Nuda »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 15 Maj 2012, 20:39:49 »
Jaskinia nie była wysoka. Miała może ze 2,5 metra, a zagłębiała się w skałę na metrów dziesięć. Były tam skrzynie i beczki, a na końcu oświetlona pochodniami pracownia łysego alchemika Ultara.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 15 Maj 2012, 21:22:48 »
Długoucha starała się iść, jak najgłośniej było to możliwe. Dość trudna sprawa, gdy zawsze starasz się przemykać bezszelestnie, do czego masz dostosowane buty, ubiór i nie ważysz za wiele. Zwyczajnie nie chciała wystraszyć w żaden sposób Ultara, by nie dodał o kilka kropel za wiele czegoś, co mogłoby zmienić smak jego tworu lub właściwości. Dla pewności odkaszlnęła jeszcze i skłoniła się sztywno, jak w jej mniemaniu na bandytkę przystało. Oj, kolejna trudna sztuka, bo Nessa dziwnym trafem zabijała złoczyńców, nim ci się witali.
- Witaj. Spike nas po grog przysłał. 

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 15 Maj 2012, 23:01:35 »
- A witajcie, napijecie się czegoś? - spytał grzecznie około 70cio letni dziadunio.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 16 Maj 2012, 08:17:02 »
Sympatyczny dziadunio (lub psychopata, który chce upić elfkę i Seva, wykorzystać, a następnie pociąć ich w kosteczkę) zadał bardzo trudne pytanie. Bandytka by nie odmówiła, a Nessa zwyczajnie obawiała się, że poda im jakiś mocny trunek, a to na dobre by jej nie wyszło. Jeszcze by się wygadała lub co gorsze zaczęła zwracać na siebie uwagę. Tańczenie na stołach ze skręconą kostką normalnie nie byłoby raczej możliwe, a pijana długoucha pewnie by o tym zapomniała.
- A podziękujemy - odparła dość grzecznie, ale nie nazbyt bez podawania jakiegokolwiek powodu. Odmówiła też w imieniu adepta, ale wątpiła, by miał jej to za złe. W końcu znała jego podejście do alkoholu.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 16 Maj 2012, 09:38:00 »
- Cóż dziwne... Gorąco wszakże - rzekł i wyjął dzban chłodzący się w wiadrze z wodą. Nalał sobie. Zapachniało kompotem z truskawek.  <patyk> 
- Spike chce grogu tak? No przecież wiem, że musimy karawanę wyprowadzić. Ale żeby grog wyszedł dobry, potrzebuję nasion czerwonego pieprzu... Eh...

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 16 Maj 2012, 15:21:50 »
Dziadek, który zajmował się produkcją grogu, chciał ich poczęstować kompotem. Co za czasy. Co za czasy. A może węch elfki zawiódł? W każdym razie pić się jej wielce nie chciało, bo i nader gorąco jej nie było. Pewnie się dziaduniowi zdawało, skoro siedzi ciągle w jaskini, w której miłośniczka lasów nie wyczuwała orzeźwiającego wiatru. Było tam zwyczajnie nieprzyjemnie i duszno jak dla Nessy. Zerknęła na Severusa, ale zignorowała jego znaczącą minę.
- Nasion czerwonego pieprzu? Gdzie je dostaniemy?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 16 Maj 2012, 15:21:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18