Tereny Valfden > Dział Wypraw

Ni żywego ducha: ÂŻalnik na Wyrębach

<< < (65/73) > >>

Gunses:
Tzaro zdjął błyskotki. Kruki odruchowo oceniły je na 250 grzywien. Teraz czekało tylko ostatnie... Suknia.

Koza123:
-Zaczyna się robić ciekawie...- powiedział cicho Konrad widząc zbliżające się przedstawienie. Zastanawiało go, kto podejmie się tego niezwykle wdzięcznego zadania, jakim było przebieranie trupa w suknię.

Lord Hejgen:
- No dobra który nakłada na nią tę suknię. Bo mogę ja - powiedział Anims do pozostałych

Axel Ontero:
-Nie Animsie, ja to zrobię. - oznajmiłem odważnie. Wziąłem suknię od towarzysza i zbliżyłem się do zwłok. Bardzo powoli i ostrożnie zaczynałem je ubierać. Ale dziwnie się czuję, jakoś nigdy nie ubierałem trupa. Starając się nie naruszyć zwłok kończyłem zakładać odzienie. Zajęło mi to trochę czasu, ale w końcu się udało.
- Dobra gotowe.- rzekłem dumny ze swojej roboty.
-A więc... pani Zjawo, dotrzymaliśmy obietnicy!- krzyknąłem gdzieś w przestrzeń. Mam nadzieję, że już zazna spokoju.

Gunses:
Teraz trzeba było zamknąć trumnę, co się udało zrobić szybko. Odłożyliśmy ciało do grobu i zasypaliśmy ziemią.
Zjawa zakręciła się dookoła. Zaśmiała się
- Hahaha! Teraz jestem wolna! I w końcu jestem spokojna...! Dzięku... - przerwała. Spojrzała na nas i zamarła. Wiedząc, że ma mało czasu powiedziała
- Ciemność kroczy za wami. Za waszymi plecami ciemność się kryje. Przychodzicie z martwego miejsca. Przychodzicie z miejsca gdzie nikt nie żyje. Nikt. Przebudzić się chce drzemiąca pod ziemią ciemność. Zło budzi się w podziemiach. ÂŚpieszcie się... ÂŚpieszcie się, Przychodzący z Martwego Miejsca - rzekła. Odwróciła się i zniknęła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej