Tereny Valfden > Dział Wypraw
Mścić sprawiedliwie!
Nessa:
Kalista ewidentnie odetchnęła z ulgą.
- Nawet nie wiecie, jak bardzo mnie to cieszy. Dziękuję wam z całego serca. Mój ojciec wam na pewno uczciwie zapłaci i może nawet z bonusem za te siniaki. Widzę, że musiał się opierać. - Dodała, choć dość chłodno mówiąc o pamiątkach po walkach na "ringu". Popatrzyła na dwóch swoich osiłków i skinęła lekko w kierunku skrzyni pod oknem. - Pójdźcie po coś, czym można ją otworzyć. Zgubiłam klucz, a jest tam kilka... niepotrzebnych rzeczy. - Zwróciła się do swoich sługusów, po czym skierowała się do Kruków:
- Coś jeszcze?
Adaś:
Słuchałem uważnie co ma nam do powiedzenie ta młoda kobieta. Tym samym analizując każde jej słowo, czy aby nas nie okłamuje. Jakoś jej ton mi się nie podobał. Już miałem wychodzić, gdy ta zaczęła mówić do osiłków o jakimś kluczu. Zainteresowało mnie to bardzo. Może ona coś tam ukrywa? Spojrzałem w jej kierunku, i grzecznie spytałem:
-Może moglibyśmy pomóż z tym felernym kufrem, nim odejdziemy? Ja i mój przyjaciel trochę się na zamkach znamy, nie jest to dla nas duży problem taki kufer.
Nessa:
- Po... Pomóc? - Zająknęła się, a przez twarz Kalisty przebiegł cień zaniepokojenia, jednak po chwili uśmiechnęła się szeroko, wstała i machnęła ręką na skrzynię. - Oni sobie poradzą. To wcale nie taki solidny zamek, prawda? - Popatrzyła znacząco na jednego z osiłków, a ten przytaknął. Dopiero teraz Kruki mogły spostrzec, że w drzwiach pojawił się mężczyzna, który niezbyt miło ich przywitał przed chwilą, gdy chciały wejść do domostwa panny Gruber. Położył rękę na rękojeści miecza i dopiero po karcącym cichym syku Kalisty zdjął ją.
--- Cytuj ---ÂŁysy osiłek x3
Ekwipunek:
1
Nazwa broni: Bandyckie ostrze
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykuty z 55 sztabek stali o zasięgu 0,9 metra. Obosieczne ostrze ze stali najwyższej jakości. Nowa i prawie nieużywana broń.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
2
brak
3
brak
4
brak
Odzienie
Nazwa odzienia: Strój ochrony
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: strój
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyty z 100 kawałków bawełny. Niedawno sprowadzony na zamówienie Kalisty Gruber.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Statystyki postaci
Specjalizacje:
Walka bronią sieczną [75%]
Umiejętności nabywane:
Używanie zbrój miękkich
Akrobatyka
Umiejętności rasowe:
Potencjał magiczny
Potencjał chemiczny
Ciało z gliny
Ulubieniec bogów
Bystry umysł
Magia:
--- Koniec cytatu ---
//: Staty umieszczam już teraz, ale nie musicie z nimi walczyć. Wszystko zależy od Was. W każdym razie pamiętajcie miśki, że jesteście obaj mocno poobijani :]
Arti:
Nie jest dobrze! Co robić... Cholera. To trochę jak szachy. Trzech osiłków na dwóch poobijanych Kruków. Walka nie wchodzi w rachubę. Perswazja.... Perswazja..
- Skoro sobie poradzicie to nic tutaj po nas. Udamy się teraz do jakiejś knajpy by odpocząć. Musimy troszkę dojść do siebie po walce. Udamy się do panny ojca wieczorem. - skłamał Ra.
Ukłonił się pannie Kaliście i wraz z Adamusem ruszyli do wyjścia.
Nessa:
Kalista z szerokim uśmiechem pomachała im na pożegnanie.
- Pozdrówcie tatę.
Kłamczuszek zdecydowanie za wiele kombinował, bo Kruki na razie zostały z niczym. Co dalej?
//: Oj Arti, Arti. Skoro tak kombinujesz, to kombinuj dalej :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej