Tereny Valfden > Dział Wypraw

Mścić sprawiedliwie!

(1/24) > >>

Adaś:
Nazwa wyprawy: Mścić sprawiedliwie
MG: Nuda
Wymagania: walka dowolną bronią [75%], otwieranie wszelkich zamków
Uczestnicy: 2-3
Nagroda: 50-110 sztuk złota na głowę

Spokojnie czekałem na elfkę w okolicy karczmy Obieżyświat. Powoli chodziłem i kopałem kamyczki, nagle koło mej nogi zaczął się szwendać kot. Głaskał się o mnie równocześnie łapiąc za nogawki moich spodni swoimi drobnymi łapkami. Przygiąłem się i zacząłem go głaskać w oczekiwaniu na Nesse.

Portret:

Statystyki ekwipunku:

Broń 1:
Nazwa broni: Kompozytowa klinga
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 25
Wytrzymałość: 19
Opis: Wykuty z 35 sztabek mithrilu i 20 sztabek srebra o zasięgu 0,9 metra.
Przez zawartość srebra zadaje zwiększone obrażenia stworzeniom na nie wrażliwym.
Dzięki mthrilowi miecz jest zawsze ostry i nigdy się nie tępi.
Wymagania: Walka bronią sieczną

Broń 2:
Brak

Broń 3:
Brak

Broń 4:
Nazwa broni:Nazwa broni: Nóż na wilki
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 25 sztabek żelaza o zasięgu 0,3 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Inne:
Nazwa broni: Ukryte ostrze (Bezpośrednie)
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykonane z 20 sztuk stali ostrze o długości 10cm.
W rękawie znajduję się specjalny mechanizm, który mieści się na ramieniu.
Na małym palcu zamontowany jest pierścien, który pociągnięty wysuwa ostrze.
Wymagania: Broń sieczna [50%], członek KK
[Na lewym ramieniu]

Odzienie:

Pancerz Samotnego ÂŁowcy
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Płaszcz wędrowca
Typ: płaszcz
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyty z 100 kawałków bawełnianego płótna.

Statystyki postaci

Specjalizacje:

Umiejętności nabywane:
*Walka bronią sieczną [100%]
*Używanie zbrój miękkich
*Akrobatyka
*Walka bronią dystansową [75%]
*Otwieranie wszelkich zamków
*Kradzież kieszonkowa

Osiągnięcia:
* Pogromca smoków

Umiejętności rasowe:
*Potencjał magiczny
*Potencjał chemiczny
*Ciało z gliny
*Ulubieniec bogów
*Bystry umysł

Magia: brak

Nessa:
   Elfka się nie spóźniła! O co to to nie! Nigdy! Zwyczajnie przyszła trochę po umówionej godzinie. Troszeczkę i zapewne z bardzo ważnego powodu. Powodu, który wprawił ją w bardzo zły nastrój. Mówiąc dokładnie, Nessa wyglądała teraz jak chmura gradowa. Lepiej się nie zbliżać, chociaż Adamus znajdował się w o tyle niekomfortowej sytuacji, że łuczniczka właśnie szybkim krokiem szła ku niemu.
- Niech ich szlag! - powiedziała głośno. Zamknęła oczy i policzyła do trzech, by się uspokoić. Gdy je otworzyła ujrzała nie tyle swego kompana, co malucha obok jego nóg. - Koteczek! Jejku! - kucnęła i wyciągnęła ręce, by go dotknąć. Po kilku minutach przypomniała sobie o Adasiu:
- Przepraszam za te brzydkie słowa na początku - powiedziała skruszona i od razu zaczęła się tłumaczyć:
- Wyprowdzili mnie w równowagi! Wiesz, ile to zachodu, dowiedzieć się, gdzie mieszka nasz zleceniodawca?! Paranoja jakaś - uśmiechnęła się po raz ostatni do kotka i wstała. - No ale idziemy.   

ÂŁowcy, zwani ponownie Krukami, ruszyli żwawo ku domom bogatych mieszczan. Kluczyli przez chwilę, gdyż elfka, mimo świetnej orientacji w terenach zalesionych, gubiła się i wrócił jej niewesoły humor. W końcu trafili pod dom niejakiego Grubera - ich zleceniodawcy. Nie wyróżniał się ona zbytnio. Nessa zerknęła na Adamusa, sugerując mu tym samym, by zapukał do drzwi.

Portret:
Statystyki ekwipunku:
1. Nazwa broni: Szept Elanoi
     Rodzaj: łuk
     Zasięg: 300 metrów
     Precyzja: 85%
     Opis: Wykonany z 50 kawałków klonowego drewna.
     Wymagania: Walka bronią dystansową [100%]

2 - brak

3. Nazwa broni:
     Rodzaj: miecz
     Ostrość: 22
     Wytrzymałość: 14
     Opis: Wykuty z 55 sztabek stali o zasięgu 0,9 metra. Obosieczne ostrze wykuto ze stali najwyższej jakości.
     Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

4 - brak

Odzienie:
Nazwa odzienia: Skórzany pancerz
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.

Sakiewka: 100 sztuk złota

Statystyki postaci:
Specjalizacje:
Walka bronią dystansową [100%]
Walka bronią sieczną [50%]

Umiejętności nabywane:
Akrobatyka
Perswazja
Używanie zbrój miękkich
Kamuflaż

Umiejętności rasowe:
Dziecię Nalasa
Dziecię lasu
Sokole oko
Potencjał magiczny

Magia:

Adaś:
Gdy tylko usłyszałem piskliwy głos dziecka na widok kota odwróciłem się. Odwróciłem się i ujrzałem znajomą elfkę. Nie przeszkadzałem jej w zabawie z kotem. Odczekałem chwilę aż skończy po czym grzecznie odpowiedziałem:
-Nic nie szkodzi ja gorsze bluzgi rzucam.
Nie czekając aż elfka mi odpowie gestem ręki pokazałem jej aby prowadziła. Podróż przez ulice była nudna a do tego jeszcze długoucha się trochę gubiła. Ale znosiłem to cierpliwie, wolałem nie zadzierać z zdenerwowaną kobietą. Może i elfką ale wciąż kobietą. W końcu dotarliśmy, kątem oka ujrzałem jak Nessa nakazuje mi abym zapukał.
Bez żadnych oporów podszedłem do drzwi, dźwignąłem kołatkę i  uderzyłem nią po trzykroć w drzwi od domostwa. Po tej krótkiej czynności cofnąłem się lekko stając na równi z Nudzią.

Arti:
  Nieopodal miejsca zamieszkania zleceniodawcy, całkowicie przypadkowo spacerował Ra. Ujrzał swoich kompanów i postanowił się z nimi przywitać - w końcu wielce niegrzecznym uczynkiem byłoby zignorowanie ich.
 - Nuda? Adamus? Co wy tutaj robicie, jeżeli mogę wiedzieć? -  zapytał młodzieniec podchodząc bliżej do swoich kruczych braci. Nuda jak zawsze olśniewała swoją elfią urodą. Wszelakie legendy i podania traktujące o nadzwyczajnej urodzie tej rasy nie były tylko ładnie uformowanymi plamami atramentu na starych zwojach. Wręcz przeciwnie - były całkowicie zgodne z rzeczywistym stanem rzeczy.

Adaś:
Widząc podchodzącego Aertha podałem mu dłoń na przywitanie i odpowiedziałem na pytanie:
Wykonujemy jakieś zlecenie ale o szczegóły pytaj te zacną kobietę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej