Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaginiony Przyjaciel

<< < (3/5) > >>

Thorek:
Wyszedłem z Gospody, wsiadłem na konia i udałem się w kierunku zagajnika.
-Obym nie spotkał tych wilków, o których mówił tamtan starzec - Pomyślał Thorek

Koza123:
// Tak myślimy
Udałeś się w kierunku zagajnika. Znajdował się on nieopodal miasta. Z daleka ujrzałeś pokaźnej wielkości drzewo. Bez wachania ruszyłeś ku niemu. Byłeś już całkiem niedaleko, gdy spośród krzaków dobiegło Cię złowrogie warczenie. Były to dwa wilki.

Thorek:
Na szczęście Thorek wiedział już jak walczyć z wilkami. Zsiadł z konia i ruszył do walki. Thorek żucił sie na jednego z nich. Krasnolud zaatakował wilka klasycznym pchnięciem. Wilk jednak był szybszy i zdołał uniknąć ciosu.
To będzie ciężka walka pomyślał Thorek
Wojownik spróbował jeszcze raz zaatakować bestię. Tym razem wykonał potężny cios. Tym razem trafił wilka. Bestia odleciała kilka metrów dalej od Thoreka, i uderzyła głową w kanień.
-Chyba juz nie wstanie - powiedział pod nosem Thorek
Został jeszcze jeden wilk. Thorek spojrzał na przaciwnika. Bestia zawyła i rzuciła się na Krasnoluda. Thorek w ostatnim momencie uskoczył, lecz wilk zadrapał jego policzek. Thorek bobiegł za bestią i pociagnął ją za ogon. Wilk zawył z bólu.
Teraz! - Pomyślał Thorek i uderzył swoim młotem w kark wilka. Złamał bestii kręgosłup.

Koza123:
//Jak ty wykonywałeś ten potężny cios, że ten wilk tak poszybował?  <huh>
//Ciąganie za ogon to niezbyt skuteczna metoda walki, ale uznam.
Schowałeś broń i ruszyłeś w kierunku drzewa. Byłeś już kilka kroków od jego pnia, gdy nagle, w trawie tuż obok Ciebie zauważyłeś Gremlina. Z pewnością nie był pokojowo nastawiony.

Thorek:
Thorek wyciągnął swoją broń. Czekał na ruch gremlina. Chochlik żucił się na krasnoluda i ugryzł go w udo. Na szczęście nie było to mocne ugryzienie. Thorek wyrwał się z uścisku ''potwora''. Krasnolud wykonał klasyczne pchniecie i powalił gremlina. Thorek podszedł do przeciwnika, podniósł swój młot nad głowę i roztrzaskał nim czaszkę chochlika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej