Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaginiony Przyjaciel

<< < (4/5) > >>

Koza123:
Gremlin padł martwy na ziemię. Zwycięstwo należało do Ciebie. Podszedłeś do drzewa i zacząłeś je okrążać. W pewnym momencie zauważyłeś coś, co przypominało rękojeść miecza. Sięgnąłeś po ten przedmiot. Rzeczywiście, w trawie leżała broń, o którą prosił Cię weteran. Teraz należało już tylko do niego wrócić. Zapadał zmrok. Był to kolejny powód, dla którego nie powinienneś dłużej zostawać w zagajniku.

Thorek:
Wróciłem się do mojego konia, wsiadłem na niego i wyruszyłem w strone Gospody u Tomiego.

Koza123:
Słońce już prawie zaszło, gdy znalazłeś się nieopodal gospody. Przed budynkiem czekał na Ciebie staruszek. Widać było uśmiech na jego twarzy, gdy zauważył, że masz ze sobą jego broń.
-Ho, ho! ÂŻyjesz. I masz mój miecz. Kto by pomyślał. W sumie, spodziewałem się, że wrócisz z pustymi rękoma, lub nie wrócisz wcale. A tobie sie udało! Dziękuję, bardzo dziękuję. Weź te kilka złotych monet w ramach podziękowania.-rzekł weteran, po czym wręczył Ci sakiewkę pełną monet.

Thorek:
Thorek wręczył weteranowi mieczi z uśmiechem na twarzy wziął sakiewkę.

Koza123:
Resztę nocy spędziłeś w Gospodzie. W tym czasie twój koń odpoczął. Nazajutrz wyruszyłeś w drogę powrotną do Efehidonu.
Koniec!Gratulacje! Misja zakończona sukcesem.

Podsumowanie: Wyruszyłeś z Efehidonu do Atusel. Po drodze zatrzymałeś się w karczmie. Na miejscu spotkałeś weterana, który poprosił Cię o odnalezienie jego miecza. Udałeś się w wyznaczone miejsce. Po drodze stoczyłeś walkę z dwoma wilkami. Jeden z nich zadrapał Cię w policzek. Następnie przyszło Ci zmierzyć się z Gremlinem, który lekko zranił Cię w nogę przy pomocy swoich zębów. Pod drzewem w zagajniku znalazłeś miecz, który zwróciłeś weteranowi.

Nagrody- Thorek- 100 sztuk złota.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej