Tereny Valfden > Dział Wypraw
Na pohybel - Krzywdy mścić krwawo
Koza123:
Konrad akurat znajdował się w pobliżu niewielkiego miasteczka, gdy nadeszły go odgłosy walki. Postanowił sprawdzić, co też się wydarzyło. Niestety, kiedy dotarł na miejsce zastał tylko zwłoki zdobiące ulice niewielkiej mieściny. Nie wystraszyło go to ani trochę. Miał już do czynienia z widokiem niejednego trupa. Zawiedziony pomyślał, że wstąpi do pobliskiej karczmy. Chciał znów zakosztować przyjemności, jaką dawała mu walka, ale skoro to się nie udało, postanowił, że przynajmniej porządnie się napije. Kiedy już przekroczył próg rzeczonego budynku, wielce się zdumiał. Z początku pomyślał, że ma jakieś zwidy, ale nie. Nie. Oto, przy jednym ze stołów siedział dobrze znany młodzieńcowi Dracon, oraz Adamus. Wraz z nimi przy stole siedział jeszcze jeden mężczyzna, oraz ork. Artin widział tą dwójkę pierwszy raz. Spokojnym krokiem podszedł do stolika.
-Aragorn, Adamus, Witajcie! Mogłem się domyślić, że ten... przepiękny wystrój ulicy to wasze dzieło.- przywitał się młodzieniec.-A tych państwa nie znam.- spojrzał na orka, a następnie na obcego mężczyznę.- Pozwólcie, że przedstawię się jako pierwszy. Nazywam Konrad Artin, a ściągnęły mnie tu odgłosy walki. Niestety, gdy już przekroczyłem bramy tego jakże zacnego miasteczka, zastałem tylko niemały bałagan. Postanowiłem, że wstąpię do miejscowej karczmy i oto jestem. A co was tu sprowadza?-kontynuował młody wojownik.
//Mogul, wybacz, że przeze mnie musisz przedstawiać się po raz trzeci, ale cóż... Tak bywa.
// Nie czepiać się mnie, że dopiero teraz do was dołączyłem, Aragorn dał pozwolenie.
// To chyba mój najdłuższy Marantowy post :)
// Jeszcze statystyki, przedtem zapomniałem :)
Portret
Statystyki ekwipunku:
Broń 1
brak
Broń 2
brak
Broń 3
Nazwa broni: Miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
Broń 4
Nazwa broni: Złowróżbny szept
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,3 metra.
Odzienie
Nazwa odzienia: Pancerz Samotnego ÂŁowcy
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Pas
Runa Heshar
Sakiewka - 20 sztuk złota
Większa mikstura leczenia ran (0.5l)
Statystyki postaci
Specjalizacje:
Walka bronią sieczną - Podstawowe techniki walki [50%]
Walka bronią sieczną - Zaawansowane techniki walki [75%]
Używanie zbrój miękkich(Specjalizacja)
Umiejętności nabywane:
Otwieranie wszelkich zamków.
Umiejętności rasowe:
Potencjał magiczny
Potencjał chemiczny
Ciało z gliny
Ulubieniec bogów
Bystry umysł
Magia:
Nazwa runy: Heshar
Rodzaj: runa ognia
Opis: Po wypowiedzeniu nazwy runy, w wolnej dłoni powstaje niewielki ognisty pocisk, zawieszony w powietrzu nad ręką czarującego. Zasięg jest zależny jedynie od rzucającego. Pocisk, podobnie jak kamień, leci tak daleko jak zostanie rzucony. Czar może być manipulowany umiejętnościami magicznymi typu telekineza, psionika i mortokineza. Po trafieniu w cel, kulka rozpryskuje się parząc oponenta. Poparzenia jednak nie są duże, więc cel rzadko ginie w wyniku zadanych czarem obrażeń.
Cena: 150 sztuk złota
Hagmar:
A witaj Konradzie. Ten oto zakneblowany kurwi syn raczył podnieść rękę na mego przyjaciela. Zawiśnie więc. Zrobił przerwę by przegryźć kawał dziczyzny. Siadaj, przyda się czwarte ostrze. Ogon mnie swędzi, pamiętacie co sie ostatnio działo gdy swędział?
//I jaki ładny.
Adaś:
Nadchodziły kłopoty. Powiedziałem wydobywając ostrze na stół.
Mogul:
Spojrzał się tajemniczo na Aragorna. Swędział go ogon? No bez jaj.
-Mogul Khan Yurnero Juggernaut. Jeśli ktoś mnie zaraz jeszcze spyta o imię, to strzelę w pysk na powitanie. Wyszczerzył kły do Konrada.
-Albo wyżyje się na tej cipce. Wskazał na Ba,ala.
-Cooo? Zerwał się z krzesła.
Hagmar:
Do karczmy wpadł chłop, nie zdążył wydusić słowa gdyż z jego pleców sterczała strzała. Padnij! Przez okna wpadło kilka strzał, z zewnątrz dochodziły przeraźliwe krzyki.
40x Rozbójnik
Broń 1:
Nazwa broni: Ostrze pustyni
Rodzaj: miecz
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Broń 2:
Nazwa broni: Pustynny wiatr
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]
Broń 3:
Bak
Broń 4:
Brak
Pancerz maurena.
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Statystyki postaci
Specjalizacje:
Umiejętności nabywane:
*Walka bronią sieczną [50%]
*Walka bronią dystansową [50%]
*Używanie zbrój miękkich
Umiejętności rasowe:
*Urodzony handlarz
* Obieżyświat
* Syn pustyni
* Potencjał magiczny