Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na pohybel - Krzywdy mścić krwawo

<< < (27/27)

Koza123:
-Zastanawia mnie, co jeszcze nam się przytrafi? Atak smoka? A może jakaś armia ciemności? Obie perspektywy są wręcz czarujące...- Powiedział Konrad.-Właśnie, kto weźmie wioskę?-zawtórował Adamusowi.

Hagmar:
Wioske bierze Renfri. Dobra, zbieramy sie.

Koza123:
-Czy ja mam coś ze słuchem, czy on jej właśnie ustąpił? Kurwa jego mać, to Aragorn. Dracon, a do tego twardy, niczym skała.-szepnąłem do Adamusa.

Adaś:
Na wieść o tym zrobiłem krzywy wyraz twarzy. No ale cóż Renfri chyba sobie na to "zasłużyła". Spokojnie odpowiedziałem adeptowi:
Morda to jest jego decyzja, gdyby nie on to by nas tu nie było.
Całą trójką wyszliśmy z karczmy, udaliśmy się do domu Ba`ala a dokładniej do jego piwnicy w której znajdował się skarbiec. Klucz do kraty i drzwi znaleźliśmy przy wiszących zwłokach, widać nie rozstawał się z nim. Zabrawszy pieniądze i towary ruszyliśmy w powolną drogę do stolicy. Całą drogę rozmawialiśmy o tym jak Mogul nie mógł przez cały dzień skończyć dzika.
Koniec!

Nagrody:
Aragorn- 400 SZ, 10 kg bagiennego ziela
Adamus-400 SZ
Mogul (Ocianeq)-300 SZ
Konrad (Kozicqa)-300 SZ

Podsumowanie:Z powodu spontanicznej decyzji Aragorn i Adamus ruszyli mścić się na pewnym władcy wioski Ke`fir, pod czas walki spotkali orka Mogula i człowieka Konrada, którzy im pomogli. Konrad odniósł dwie rany ale dzięki pomocy medyka i miksturze leczniczej wyzdrowiał. Aragorn po upojnych chwilach z Renfri oddał pod jej komendę wioskę, zabrawszy tym samym część złota i bagiennego ziela ze skarbca. Dumni z siebie wojownicy popatatajali z powrotem do stolicy.

Anette Du'Monteau:
Talenciki:

Konrad - Otrzymuje 2 (+1) Brązowe talenty
Dodatkowa premia - 100 grzywien

Mogul - Otrzymuje 3  Brązowe talenty
Dodatkowa premia - 100 grzywien

Adamus - Otrzymuje 1 (+1) Srebrny talent + 2 (+1) Brązowe talenty
Dodatkowa premia - 300 grzywien

Aragorn - Otrzymuje 1 Srebrny talent + 2 Brązowe talenty
Dodatkowa premia - 300 grzywien

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości